Kuidas…

… panna teda ostma ilusaid kingitusi?

Uuringud näitavad, et mehed saavad innustust positiivsetest sõnumitest. See tähendab, et kiida tema kingitusi, mitte ära kritiseeri, mis ta kinkimata on jätnud. Keskmine mees ostab oma kallimale aastas kolm üllatuskingitust. Ükskõik, mis sa temalt saad, reageeri nagu see oleks uusim Mulberry kott. Järgmisel aastal võib ta juba olla piisavalt enesekindel, et see sulle ka tegelikult kinkida.

… tõsta tema ambitsioonikust?

Iga vähimagi vihje peale olla ambitsioonikam, võtavad mehed reeglina sisse kaitsepositsiooni. See aga ei tähenda, et sa ei võiks ega saaks teda tööalasest rutiinist välja raputada. Ühe USAs läbiviidud uuringu kohaselt on inimestel teiste probleemide lahendamiseks palju loomingulisemad variandid kui iseenda murede puhul. Küsi oma mehelt karjäärinõu ühe “sõbra” jaoks, kes on temaga kahtlaselt sarnases olukorras. Nii sunnid teda end avama ning järele mõtlema, mida ta oma tööst tegelikult saada tahab ja kuidas seda saavutada.
Loe Cosmo jaanuarinumbrist:
• Cosmo staar: noor, tark ja edukas Dakota Fanning

• 25 seksikat liigutust, mida ta ihkab

• Kuidas leida töö, mida igatsed

• Ilukiirabi 112

• Hea nõu, mida vajad: mõtle positiivselt!

• 7 kiiret tervisetesti

• Trikid kodu tuunimiseks

• BOONUS! Armuhoroskoop 2013

… teha nii, et ta püsiks pärast seksi ärkvel?

Okei, siin pole tegemist puhta laiskusega. “Orgasmiga kaasnev verevool jätab ta lihased ilma energiat tootvast glükogeenist, muutes mehe füüsiliselt väsinuks,” selgitab uneekspert Neil Stanley. “Seksige mujal kui magamistoas või pange taustaks mängima hoogsam muusika.” Võid ta ka endaga duši alla meelitada — piparmündiga dušigeel ning jooksev vesi annavad talle vajaliku energiasüsti. Ja mis kõige olulisem: ükski mees pole veel magama jäänud, kuuldes, kui võrratu ta just oli.

… saavutada, et ta end rohkem avaks?

Naised räägivad minutis umbes 250 sõna, mehed 125. Päevas teeb see vastavalt 25 000 ja 12 000 sõna. Teisisõnu: see, mis meie jaoks on normaalne, on nende jaoks üleliigne vatramine. “Ära pläkuta oma kolleegidest, kellega ta pole kunagi kohtunud. Räägi talle ainult oma päeva parimast ja halvimast osast,” soovitab seksinõustaja ja raamatu “Stop Calling Him Honey… And Start Having Sex” autor Julienne Davis. Mine üle tema jututempole ja ära korda ennast. Varsti harjub ta su kõne rütmiga ära ning suure tõenäosusega avab end rohkem.

… teha nii, et ta lõpetaks oma kubeme kratsimise?

Vihjed siin ei aita. Paku välja diil: luba, et lõpetad käitumisviisi, mis teda häirib, kui tema teeb lõpu oma harjumusele. Psühholoog Scott Young soovitab korraga keskenduda vaid ühele tema ja enda halvale harjumusele: “Lihtsad reeglid tekitavad harjumusi, keerulised peavalu.” Halvast harjumusest lahtisaamiseks kulub u 30 päeva. Narritage teineteist ja vaadake, kas suudate elada kuu aega pettuseta.

… panna ta puhtust hoidma?

Kuidas on võimalik, et nõudepesumasinaga on neil head suhted, kuid sokirada nad enda järelt “kustutada” ei oska? Neuropsühholoog Rex Jung ütleb, et olukord taandub aju ehitusele — naised saavad paremini hakkama info omastamise ja töötlemisega, mehed aga ruumiliste ülesannetega. Seega, lähene koristamisele ruumiliselt (näiteks muretsege tema asjade jaoks põneva disainiga kapid) ning ta saab koristamisega palju paremini hakkama.

… panna ta mõistma, et suudlemine on midagi enamat kui eelmäng?

Kui kallistamine ja musitamine on teie jaoks ainult osa eelmängust, kujuneb ajapikku arusaam, et iga suudlus peab lõppema voodis. See seab teid mõlemaid pingelisse olukorda, ütleb abielunõustaja Andrew G. Marshall. Suudelge kirglikult diivanil ning liikuge edasi duši alla. Nii jätad ta tahtma enamat ning kinnitad seisukohta, et suudlemine pole ainult eelmäng seksile.

… äratada temas romantik?

Kui tahad, et mees oleks romantilisem, anna talle eeskuju, soovitab armuguru Michael Webb. See tähendab näiteks, et sina ostad talle uue Kings of Leoni plaadi. Plaanige kohtinguõhtuid — kord korraldad selle sina, siis jälle tema. “Rõhudes tema võistlusvaimule, mõtleb ta õhtu põhjalikumalt läbi, sooviga sind üle trumbata,” sõnab Webb.

… pikendada voodinaudinguid?

Seks sai liiga kiirelt läbi,” on levinud kaebus. See juhtub seetõttu, et ootused ja tegelik käitumine on vastuolus — kiiresti alanud seks ei saa kesta 90 minutit. Sprintides teineteise kuumadesse kohtadesse ning kasutades kõige efektiivsemaid trikke, saabub haripunkt küll kiiresti, ent jääb nadiks. Võti on õiges tempos. Kasuta alustuseks oma tavalisi suuseksitrikke, ent aeglasemas tempos. Aegluubis tegutsemine toob kaasa uusi nüansse ja naudinguid. Ta jumaldab seda, pluss säästate energiat järgnevaks action’iks.

… sundida teda järgmist sammu astuma?

Tahad kokku kolida või hoopiski kihluda? Enamik naisi usub, et parim viis panna mees astuma järgmist sammu, on teha vihjeid stiilis: “Oi, jätsin oma kingad vist sinu juurde. Kahe kodu vahet jooksime on nii tüütu!” Vale lähenemine! Suhte järgmisele tasemele viimine peab olema emotsionaalne otsus, ütleb enesearenguterapeut Rebekah Fensome. “Kaudsed vihjed pole lahendus. Te peate tundma ja hindama armastust, mis on teile osaks saanud.” Nukrutsemiseks pole põhjust — võta vabalt ja ole sina ise. Küll siis ühel ilusal õhtul pudeneb tema huulilt ka lause: “Kuule, kolime kokku!”

… ta oma eksist üle saaks?

Uuringud näitavad, et umbes 10 nädalat pärast lahkuminekut hakkavad inimesed end jälle paremini tundma. Esiteks, ära teda kolm kuud survesta. Seejärel proovi uute harjumuste tehnikat, soovitab psühholoog Melanie Greenberg. “Eksiga seotud paigad, inimesed ja tegevused käivitavad igatsustunde. Proovige neid vältida ja leida omale uued lemmikkohad ja -tegevused.” Täida tema elu värske ja põnevaga ning väldi vanasse kummitavasse rutiini langemist.

… teha nii, et ta tunneks end vibraatori seltsis mugavalt?

Pole põhjust, miks sa ei peaks teda mängudesse kaasama, aga ole ettevaatlik. Nii nagu paljud naised tunnevad end porno seltsis ebamugavalt, võivad mehed tunnetada ohustatust millegi suure ja vibreeriva poolt. “Rääkimine on ülioluline,” sõnab seksiterapeut Anjula Mutanda. “Veendu, et ta mõistaks, et vibraator on mänguasi teile mõlemale, mitte asendusmees.” Külva ta üle kiitusega ning seejärel demonstreeri, kuidas ta saab seda kasutada kliitori stimuleerimiseks. Puuduta vibraatoriga tema nibusid, reite sisekülgi ning taguotsa. Talle meeldib, kui stimuleerid tema erogeenseid tsoone millegagi, mida ta pidas ainult sinu mänguasjaks. Vallatu kogemus teeb ta seiklushimuliseks ning avardab vibraatori kasutamisvõimalusi.

… panna teda pühendama rohkem aega eelmängule?

Seksiterapeut Maggie Arana soovitab proovida narritavat striptiisi. Riietu aeglaselt lahti, aga jäta pesu selga. Mängi oma nibudega ning libista käsi püksikutesse. Kui ta üritab sul pesu seljast ära võtta, keela mänguliselt. Naudi oma võimu — vallatu barjäär hullutab teid mõlemaid.

… suurendada tema loomingulisust suuseksi ajal?

Paljud mehed on kliitorit üles leides endaga nii rahul, et ei kaldu kesksest kursist enam kõrvale. Selle asemel et öelda, et ta oma keelega ka pisut vasakult nilpsaks, keera end vaikselt paremale või tõsta oma puusad üles — nii saad muuta tema suu asukohta. Mehele meeldib, kui võtad tegevusest aktiivselt osa, aga ta ei arva ealeski ära, miks.