1. VIGA: OLED AVATUD RAAMAT

Pikantsed detailid varasematest suhetest ning probleemid vanematega pole just parim teemavalik uue kallimaga arutamiseks.

Miks me nii käitume? Paljud naised ei tee vahet südamepuistamisel ning hingelisel lähedusel, arvates, et mees peab juba varakult teadma kogu tõde. Mehed peavad aga liiga kiiret infotulva ohuks, kuna kardavad, et nendelt võidakse sama oodata. Selline intiimsus tekib tegelikult aga alles hiljem, kui mõlemad partnerid on teineteist usaldama ja austama õppinud.

Miks ei tohiks nii käituda? Kui üks partneritest endast liiga palju räägib ja teine kavalalt vaikib, võib see suhtele ohtlikuks osutuda. Enne tuleb teineteises kindel olla ja alles siis võiks partneri oma salamaailma lubada.

Kuidas viga vältida? Kehtib reegel "enne mõtle, siis ütle." Kui sul tekib taas vajadus oma minevikust või emotsioonidest lobiseda, proovi ette kujutada, kuidas see võõrale kõrvale kõlada võib - kas sa tahad endast ikka sellist muljet jätta. Kui jah, siis lase käia!

2. VIGA: MÄNGID OHVRIT

Stseen elust enesest: naine manipuleerib mehega, mees mängib kaasa. Peagi muutub olukord inetuks. Naine vingub, et mees ei armasta teda ja ei mõista, mida naine tema heaks teinud on, seejärel ähvardab naine mehe maha jätta. Mees vannub, et muudab ennast, kuna hoolib naisest väga. Nad suudlevad ja lepivad ära. Tegelikult ei ole mees saavutanud aga muud, kui naise natukeseks ajaks maha rahustanud.

Miks me nii käitume? Mõned naised väärivad erinevate manipuleerimistehnikate kasutamise eest lausa Oscarit - nende jaoks on see ainus viis mehe tähelepanu võita. Seda tüüpi naised käituvad ohvritena, et mängida meeste tunnetel ja tekitada neis kaastunnet. Tihti tundub, et see läheb neil ka korda, sest mehed teevad enamasti kõik selleks, et vältida järjekordset kodusõda.

Miks ei tohiks nii käituda? Tegu on lihtlabase teineteisele valetamisega, mis lõpeb niipea, kui liigne draama emotsionaalselt kurnama hakkab. Kui mees ei suuda enam kodust draamakooli välja kannatada, siis ta lihtsalt lahkub, ja naisel tuleb seejärel teha valik ähvarduste täideviimise või häbisse jäämise vahel. Mõlemal juhul on kõige suuremaks kannatajaks aga suhe.

Kuidas viga vältida? Kõige parem rohi on kindlasti ausus. Ole aus nii oma elukaaslase kui ka iseenda vastu. Ära ütle talle: "Sa ei armasta mind", kui tunned end ebakindlana. Ole enesekindel ja õpi juba varakult ära tundma, mida oma suhtelt ootad - ning õpi seda ka oma kaaslaselt küsima.

3. VIGA: MANIPULEERID SEKSIGA

Naised on juba aastatuhandeid kasutanud meeste tähelepanu võitmiseks ning "ümber sõrme keeramiseks" oma keha. Oma seksikuse mängu panemine on aga järjekordne teada-tuntud trikk, mis hiljem sulle endale kaikaid kodaraisse võib loopida.  

Miks me nii käitume? Ei ole mingi ime, et tänapäeva ühiskonnas, kus seksikuse temaatika aknast-uksest sisse tungib, arvavad paljud mehed ja naised, et seks on tee õnne ning eduni. Kuigi naised on füüsiliselt meestest nõrgemad, tuleb tunnistada, et seksi puhul kuulub ülemvõim enamasti just naistele. Naised kipuvad arvama, et saavad oma tahtmise, kui saavutavad kontrolli meeste meelistegevuse üle.

Miks ei tohiks nii käituda? Oma keha ärakasutamine inimestega manipuleerimiseks on alati sahinaid tekitanud, kuid fakt on see, et ükski mees ei austa naist, kes temaga manipuleerib. Kui naine otsustab suhtes ebaausat mängu mängida, siis tuleb tal oma tegude eest ka vastutada ning olla valmis selleks, et mees kaob ta kõrval kohe, kui oma vajaduste rahuldamiseks uue väljundi leiab.

Kuidas viga vältida? Enne kui otsustad mehe voodisse meelitada, analüüsi ennast ja proovi vastata küsimustele, miks sa temaga magada tahad. Kas ihaldad ainult seksi või tahad midagi enamat? Kuidas sa end hiljem tunneksid? Kui vastuste peale hakkavad tööle häirekellad, viibid sa tõenäoliselt vales kohas.

4. VIGA: TAHAD KÕIKE JAGADA

Probleemiks pole mitte emotsionaalne andumine, vaid materiaalsete asjade jagamine suhte "õrnas eas". Paljud naised annavad juba suhte varajases staadiumis mehele oma korterivõtmed või meiliparoolid.

Miks me nii käitume? Väga tihti lubavad naised uue mehe oma eraelule liiga lähedale, kuna tahavad näidata, et usaldavad teda. Usutakse, et mees vastab samaga ning jääb seetõttu nendega kokku.

Miks ei tohiks nii käituda? Taoline käitumine muudab naised ohvriteks. Kui suhe peaks viltu vedama, jääb mehele, keda sa enam kuidagi usaldada ei saa, juurdepääs sinu kõige isiklikematele asjadele ja informatsioonile. Usaldus tuleb aja jooksul ära teenida.

Kuidas viga vältida? Naised, kes teavad, et neil on kalduvus teisi liialt usaldada, võiksid seada endale tähtaja. Luba endale, et ootad kolm kuud, enne kui mehele oma korterivõtme usaldad. Ja jää endale kindlaks! Võib-olla leiad juba varsti, et ei taha seda inimest oma kodu lähedalegi.

 ""

5. VIGA: PLANEERID KÕIKE

Naised on super üleplaneerijad. Nad unistavad ideaalsest kodust mererannas ja mõtlevad järgmise nädala kohustustest, aga unustavad tihtipeale, kui tähtis on õnnelikus suhtes just tänane päev.

Miks me nii käitume? Naistel on komme asju pikemalt ette planeerida, kuna nad arvavad, et nii saavutavad nad ihaldatud eesmärgid. Ei tohiks aga unustada, et sa saad ette planeerida küll materiaalseid väärtusi, nagu puhkusereisi või ilusa kodu loomist, kuid mitte kunagi teiste inimeste tundeid.

Miks ei tohiks nii käituda? Sest elu on liiga lühike! Natuke planeerimist ja ettemõtlemist on hea, kuid kõige tähtsam on olla suhtes just täna ja just praegu. "Mul oli komme planeerida nii enda kui boyfriend'i nädalavahetused juba varakult ette," ütleb 27aastane pangateller Sandra. "Kui kõik ei läinud päris plaanipäraselt, läksin närvi." Sandra elukaaslasel sai villand ja ta teatas, et kui tüdruk veidi vabamalt ei võta, lähevad nende teed lahku.

Kuidas viga vältida? Sandra sai oma kutiga suhtekriisist jagu, kuna nad jõudsid kokkuleppele, et naine planeerib nädalavahetusele vaid ühe ürituse. Ülejäänud aeg jäeti vabakavaks - kas või diivanil lebotamiseks ja teleka vaatamiseks.

6. VIGA: USUD SIIRALT, ET SUUDAD TEDA MUUTA

Naised usuvad tihti, et nemad on ainukesed, kes suudavad oma mehe halbadest harjumustest päästa - olgu selleks siis liigne suitsetamine või hasartmängusõltuvus.

Miks me nii  käitume? Paljud naised üritavad oma mehi "parandada", kuna usuvad, et see muudab nad väärtuslikumaks. Nad arvavad, et kuna nad suutsid aidata mehel elus tõelisi väärtusi näha, siis armastatakse neid igavesti.

Miks ei tohiks nii käituda? Mõnele naisele on mehe abistamine päästerõngaks suhtele, kus tegelikult on üht-teist viltu. "Ma mõtlesin, et küllap elukaaslane oma "kiiksudest" välja kasvab," ütleb 25-aastane raamatupidaja Kate. "Tegelikult ei julgenud ma endale tunnistada, et ei taha temaga enam koos olla. "

Kuidas viga vältida? Selles pole midagi halba, kui sa üritad aidata oma elukaaslasel n-ö paremaks inimeseks kasvada, kuid kui ta sellele ise siiski vastu tõrgub, tuleb ühel hetkel tema vigu kas aktsepteerida või oma teed minna. Kui mees tõepoolest abi vajab, jäta lahkudes köögilauale ühe hea terapeudi telefoninumber.

7. VIGA: USUD, ET SEE SUHE TEEB SIND ÕNNELIKUKS

Naised usuvad tihtilugu illusiooni, et uus suhe ja mees sätivad nende elu taas rööbastele.

Miks me nii käitume? Paljud naised ootavad, et mehest saab ühel päeval neile nii armuke, usaldusisik, trennikaaslane kui finantstugi. Ilmselgelt on seda ühelt suhtelt liiga palju loota ja pettumus on kerge tulema.

Miks ei tohiks nii käituda? Paanilises täiusliku õnne leidmise lootuses põled läbi. Sellised ootused on ebareaalsed ja illusioonid purunevad ühel päeval nagunii.

Kuidas viga vältida? Rääkige üksteisele oma ootustest ning otsustage koos, kui realistlikud need teile tunduvad. Kindlasti ei tohi suhte ajal oma sõpru ja tuttavaid unustada - vaid nii saad kindlustada, et sa mehest liiga sõltuvaks ei muutu.

Levinud seksivead

Ootad pärast seksi hellitusi. Siis langeb mees taas erutuseelsesse seisundisse, mida võib nimetada igasuguse tegevuse seisakuks. Ära sildista oma meest tundetuks või hoolimatuks, kui ta peab norskamisest rohkem lugu kui sinu kaisutamisest. Ta on tõenäoliselt lihtsalt täiesti läbi. Võta seda pigem kui komplimenti!

Ajad seksi armastusega segamini. Seksi ajal eritab naise keha oksütotsiine - need on hormoonid, mis soodustavad tugeva emotsionaalse sideme tekkimist. Just seepärast tunnevadki naised end pärast üheöösuhet hüljatumana kui mehed. Meeste keha toodab oksütotsiine vaid vähesel määral, mistõttu nende jaoks on üheöösuhe enamasti palju lihtsam.

Arvad, et mees on alati valmis. Suhte edenedes muutub võime emotsionaalselt erutatuda olulisemaks kui füüsiline kihk, kuna seksuaalne iha saab alguse tegelikult ajust, mitte naba alt.