1. Alusta väikestest asjadest

Suhete parandamist ei saa kindlasti alustada kõige suuremast probleemist. Proovi kõigepealt läheneda vaikselt ja tasakesi ning lahendada järgemööda pisemaid muresid. Küsi, kuidas ta päev läks, mida ta teie suhte praegusest olukorrast arvab, kas ta on õnnelik ja kas ta tahaks ise millestki rääkida. Suure pauguga peale lennates ehmatad sa partneri lihtsalt ära ja ta sulgub veelgi rohkem endasse.

2. Ära eelda, et ta suudab mõtteid lugeda

Sa ise arvad, et kui sa teda ignoreerid ja nurgas mossitad, siis ta kindlasti saab aru, mis valesti on. Või kui katad talle kena õhtusöögilaua, siis arvad, et ta mõistab, et see on sinu viis talle armastust avaldada. Ei. See ei käi nii. Sina tema mõtteid ju ka ei loe.

Kuni sa välja ei ütle, mida mõtled ja tunned, ei saa sa eeldada, et partner teab. Teievaheline lõhe aina suureneb ja suureneb, kui ta peab pidevalt ära arvama, mida sa mõtled ja tunned. Ta suudab reageerida ja vastata ainult sellele, millest ta täiesti kindel on. Teadmatus toob eemaldumise ja vastasseisu.

3. Tundke teineteise vastu pidevalt huvi

Huvipuudus on number üks kiretapja. Kui sind ei huvita, mida ta teeb ja tunneb ja kui sa ei pööra talle tegelikult tähelepanu, eemaldub ta sinust mitte päevade, vaid tundidega. Uuri iga päev, kuidas ta päev läks, millega täna tegeles, mis teda käima tõmbab, mis talle muret valmistab, kuhu ta tahaks reisida ja millised on ta tulevikuplaanid. Vastutasuks räägi talle iseendast midagi, mille peale ta poleks ise kunagi tulnud.

4. Jäta tehnoloogia kõrvale

Kumb tegelikult olulisem on — kas see, mis toimub sotsiaalmeedias, või see, mis toimub sinu enda elus ja inimesega, kelle oled valinud endale elupartneriks? Me kaotame iseennast sotsiaalmeediasse nii ära, et ei märkagi, et oleme seal tunde ja tunde pilte ja videoid kerinud ning kallima täielikult unarusse jätnud.

5. Kogu tähelepanu olgu partneril

Mõnikord jääb kommunikatsioon hõredaks, sest üks osapooltest tunneb, et tema jutt läheb kurtidele kõrvadele. Ta räägib, aga jutt ei jõua kohale või on kaugele näha, et teise inimese tähelepanu on mujal, pilk eksleb õues, tal on igav või ta ei viitsi kuulata. See ajab täiega närvi.

Kui partner räägib sulle midagi olulist, jäta kõrvale kõik tegevused, mis sul pooleli olid, ning keskendu tema jutule. Kuula, vaata talle otsa, loo silmside ja osale selles vestluses — räägi kaasa, vasta, tunne huvi. See on ainus viis, kuidas usaldust tekitada ja luua õhkkonda, mis soodustab probleemide lahendamist.

6. Kui näed, et ta on endast väljas, räägi temaga

Ära pööra pilku kõrvale ja eelda, et küll ta üle saab, kui näed, et kallim on tujust ära või lausa vihane. Eriti kurjaks ajab see, kui selgelt on näha, et inimene on endast väljas ning kallim ignoreerib seda või ütleb midagi eriti rumalat nagu “rahune maha!”

Mine ta juurde, võta tal ümbert kinni ja küsi rahulikult ja viisakalt, mis on juhtunud, et ta nii endast välja läks. Uuri, kas sina tegid midagi, mis teda pahandas, kas ta tahab sellest rääkida nüüd või hiljem ja kui ta tahab vestlust edasi lükata, ole valmis teda kuulama siis, kui ta on lõpuks valmis rääkima.

7. Ole aus ja viisakas

Kui sinuga on hea ja mugav suhelda, kui sa vastad talle viisakalt, ausalt ja lahkelt, on palju suurem tõenäosus, et partner avab end sulle täielikult. Keegi ei viitsi suhelda inimesega, kes ainult plärtsub ja õiendab vastuseks. Loo uus, viisakas ja rahulik suhtlusstiil: suhtu kallimasse austusega ja hoia viisakat ja rahulikku joont ka siis, kui oled ise endast väljas. Palu hetkeks aega, et rahuneda, ning kui mõistus jälle selge on, räägi oma tunnetest viisakalt ja lugupidavalt. Hoidu süüdistustes ja kasuta “mina” vormi.

8. Jutuajamine kestku seni, kuni mõlemad tunnevad, et on saanud end tühjaks rääkida

Raskete teemade puhul on empaatia kõige tähtsam. Proovi asetada end tema kingadesse ja näha seda, mida ta sulle räägib. Kui te mõlemad tahate, et teid mõistetaks, kuid pole valmis astuma sammukestki, et mõista oma kaaslast, siis ei tule jutuajamisest midagi välja. Tunnustage ja austage teineteise tundeid ja võtke oma sõnade ja tegude eest vastutus. Vestlus peaks lõppema siis, kui mõlemad tunnevad, et on saanud kõik ära öelda, mis hingel oli, ning sisse kriipima ei jää enam miskit.

Allikas: Daily Net