Et partner reetmisest üle saaks, pead sina tegema järgmist:

1. Ära vähenda tema valu

Inimene, kes tunneb, et teda on reedetud, tahab täpselt teada, miks ja kuidas see juhtus. Ära püüa teda säästa, jättes mingid detailid kirjeldamata või sinu meelest vähem tähtsad nüansid vahele. Siis jääbki partnerile mulje, et valetad talle uuesti. Asi läheb seda hullemaks, kui need detailid kellegi kolmanda kaudu partneri kõrvu jõuavad.

Kindlasti ei tohi teemat maha matta ja täielikult vaikida. Ära varja, ära valeta, ära otsusta tema eest, mida ta tahab kuulda ja mida mitte. Ainus võimalus sellest situatsioonist välja tulla on proovida mõista ja kogeda tema enda valu. Ainult aeg parandab selle suure haava.

2. Räägi KÕIK ära

usaldus on suhtes ülim! Kui seda pole, siis polegi midagi. Kui ta tabab su valetamiselt, tunnista parem kohe kõik ausalt üles ja räägi talle tõesti kõik ära. Ja valetada ei tohi enam iial, mitte millegi kohta! Kui lähed sõbraga baari või klubisse, mitte ära luuleta ennast tema korteri diivanile telekat vaatama.

3. Ära ründa

Reeturil saab olema väga keeruline ja pikk tee tagasi partneri usaldusse. Sind kallatakse üle rünnakute, süüdistuste, sõimu ja pisaratega ja olgem nüüd kohe päris ausad — sa oled selle kõik ära teeninud ka.

Hoolimata sellest, et ka sinul on valus tema sõnu kuulda, ei tohi sa teda vastu rünnata ega süüdistada. Kindlasti tahaksid talle nähvata või röögatada, et ka tema pole täiuslik, aga hoia oma suu kinni ja kannata ära! Partner on vihane ja tal on selleks õigus. Sinupoolsed rünnakud ainult süvendavad tema viha ja pettumust ning tõmbavad igasugusele suhtejätkamislootusele vee peale.

4. Ära mängi süüdistaja-süüdistatava mängu

Kui oled oma teo üles tunnistanud, algab suhte parandamise kõige keerulisem faas. Otsustades suhet jätkata ja pettusest üle saada, tuleb püüda hoiduda endale süüdimõistetu ja andekspaluja rolli võtmisest. Kindlasti on kallimal suur soov sulle su tegu ikka ja jälle nina peale visata ja sina tahad anda endast parima, et ta sulle lõpuks andestaks ning ta nõudmised tõusevad järjest kõrgemale ja sa kukud järjest haledamalt läbi…

Õige lahendus on see, et siis, kui olete teema põhjalikult läbi hekseldanud, ta on saanud küsida kõik oma küsimused, millele sa oled ausalt vastanud ja olete ühiselt otsustanud kokku jääda, läheb see teema lukku. Tema ei heida sulle seda enam ette ja sina ei mängi ohvrit.

5. Ära sega asjasse teisi inimesi

Te mõlemad otsustasite, et see kogemus teid lahku ei aja, seega olete mõlemad vastutavad selle eest, mis edasi saama hakkab. Mitte keegi teine ei pea ses osas sõna saama — ei vanemad, sõbrad ega lapsed. Sellest, mis juhtus, räägite omavahel ja tõepoolest ainus, kellel võib olla mingi sõnaõigus, on teie pereterapeut, kelle juures käite KOOS.

6. Lase partner veelgi lähemale

Las ta loeb su telefonist sõnumeid ja kaevab su sotsiaalmeedias, kui ta tunneb, et see on talle vajalik. Kui sul ei ole midagi varjata, siis ei tohiks sul midagi selle vastu ju olla?! Aga partner võib selles tegevuses leida rahu ja usalduse. Pikapeale õpib ta, et ta ei pea sind enam kogu aeg kontrollima ja kui oled usalduse täielikult tagasi võitnud, jätab ta su telefoni ja kontod rahule.

7. Tee sümboolseid žeste

Tuleta meelde, mida sa tegid siis, kui te alles deitima hakkasite — mis kallimale meeldis, mis teda rõõmustas ja mis teid ühendas. Minge kinno, jalutama, tehke koos trenni jne. Midagi, mis teid mõlemaid õnnelikuks teeb. Oluline on keskenduda positiivsele, et vältida süüdistamist ja halvakspanu. Kui tunnete, et vajate suuremat muutust, aitab ka ühine romantiline reis. Äärmusliku meetmena teise linna või koguni teise riiki kolimine.

8. Ära eelda momentaalset andestust

Andestust ei saa nõuda ega peale suruda. Tema peab ise jõudma sellesse hetke, kus ta on valmis edasi liikuma, aga sina ei saa ega tohi talle öelda, millal ja kuidas ta peab oma emotsioonidega valmis jõudma. Tal on valus ja see ei kao hetkega lihtsalt sellepärast, et sa vabandasid. See on täiesti normaalne.

Pead valmis olema selleks, et asjad ei ole enam nii nagu nad olid enne. Nullpunktist edasi minek saab olema väga keeruline ning nõuab mõlemalt osapoolelt iseenda kallal väga korralikku tööd ja suhtele keskendumist.

Allikas: Bright Side