Paljusid mehi pole üldse võimalik kauplustesse kaasa tirida. Sõna šopping kutsub neis esile allergiasarnase reaktsiooni. Mis siis ikka, paljud meie seast ei saa ju samuti aru, kuidas on võimalik tundide viisi korvpalli või jalgpalli vahtida. Kas siis ongi vaja kallimat selliselt piinata? Ühelt poolt vaadates ehk polegi vaja, teisalt aga…

Kui on vaja minna kingitusi ostma või on oodata külalisi, siis sa ise ei saa ju kõigega hakkama. Esiteks pole sa suuteline kõike üksinda koju tassima, teiseks, kui on näiteks vaja kingitust tema emale või mõnele sõbrale, siis peab ta ju ometi selle valiku eest ka vastutama!

Püstita konkreetsemaid ülesandeid

Naised orienteeruvad „maastikul“ suurepäraselt. Näiteks läheme poodi kindla sooviga osta sõbratarile sall. Nägemata aga midagi sobivat võime suure kergusega muuta suunda ning osta hoopiski käekoti. Ämmale saab aga lõhnaõli asemel kenasti sussid osta. Mis ette juhtub, selle võib ju võtta. Peamine, et kingitus tuleks südamest.

Mees aga peab täpselt teadma, mida ta ostma läheb. Ütlus „ostame mingisuguse…“ pole tema jaoks. Ja temast võib ju ka aru saada. Kujuta ette, et sa teed ülemusele ettepaneku teha „mingisugune“ aruanne. Jube mõeldagi, milline võiks reaktsioon olla. Meeste jaoks pole šopping ju mingisugune meelelahutus, vaid raske töö.

Käi poes eelnevalt üksinda ringi, et saada ülevaade, katsuda, proovida selga või jalga, võrrelda… Otsusta seejärel, mida sa konkreetselt osta tahaksid. Koosta nimekiri ja püüa sellest kinni pidada. Ja alles pärast kõike seda võid mehe kaasa võtta ja juhtida ta kindlal sammul vajalikus suunas.

Suurepärasteks abilisteks on internetipoed. Leia sealt need kaubad, mida sa kavatsed osta. Näita oma valikut kaasale ja pea temaga nõu. Kui olete otsustanud soetada olmetehnikat, siis usalda otsingud mehele : tema võrdleb kõikide mudelite eeliseid ja puudusi, nende kvaliteeti ja isegi väljanägemist.

Võite kauba koju tellida või kauplusse minna. Muide, kui mees on kaubaga eelnevalt tutvunud, soostub ta palju kergemalt poodi tulema. Tal on ju nüüd konkreetne eesmärk. Enamgi veel, ta on juba endale selgeks teinud kõik nüansid. Mehe jaoks pole ju midagi hullemat, kui tunda end võhikuna.

Ärge tõugake mu kallimat!

Ega ju meilegi meeldi tõugelda keset rahvamassi. Samas aga, kui õnnestub allahindluse puhul kellegi nina alt tõmmata ära viimane eksemplar… Mis võiks veel magusam olla!

Mehed kaotavad rahvamassi sekka sattudes täielikult pea. Kisa ja kära mõjuvad neile ängistavalt. Seetõttu ürita võimaluse korral minna kauplustesse vaid siis, kui seal eriti palju rahvast pole. Need on hommikused ja hilisõhtused ajad.
Võid ju ka paluda, et ta ootaks sind autos või istuks niikaua kohvikus.

Sea ostlemisele ranged ajalised piirangud. Kui tead, et kallim poes üle tunni aja vastu ei pea, kasuta see aeg ära põhilisteks ostudeks. Muud asjad aga valid ise mõnel teisel korral. Saanud aru, et see polnudki nii õudne ja väsitav, peab su sõber järgmisel korral juba palju kauem vastu.

Ilma sinuta ei saa mitte kuidagi…

Kellena sinu kallim end poes tunneb? Pakikandjana, liikuva rahakotina, tobuna, kes ei erista värve, suurusi ega mudeleid? Kui see on nii, kas siis tasub ikka imestada, et ta vihkab kogu hingest kõikvõimalikke šoppamisi?

Veena teda selles, et tema nõu on sulle tõepoolest hädavajalik. „Ilma sinuta, mu kallis, võin ma kokku osta ei tea mis jama!“

Õnneks toidupoodidesse suhtuvad mehed enam-vähem rahulikult. Mõned neist koguni eelistavad teha ostusid ilma naiseta — nii on palju lihtsam ja saab ka kiiremini. Peamine, et naine kirjutaks üksikasjaliku nimekirja vajalikest kaupadest (ja vajalikest kogustest). Ilma spikrita võib mees üksnes ketšupiga koju jõuda.

Pärast seda, kui ta sõnagi lausumata rasked toidupakid koju on vedanud, ei tasu kõiki delikatesse otsekohe külmikusse panna. Hellita oma kallikest tema lemmikroogadega. Ning ilma etteheideteta lase ta terveks õhtuks sportima või sõpradega bowlingut mängima.
Muide, nii avaneb sul suurepärane võimalus üle vaadata kõik ostud. Kui mees hakkab saama selliseid autasusid poeskäikude eest, võib ta neid lausa armastama hakata.

Seal on nii palju ahvatlusi…

Et ühine poeskäik pakuks mõlemale rahuldust, ei tohi meest sundida. Teda tuleb hoopiski meelitada kõikvõimalikul moel. Kui ta on sul melomaan, vaadake kindlasti sisse muusikapoodi — las soetab oma kollektsiooni tarvis mõne uue albumi. Võib ka olla, et ta igatseb juba ammu uusi kõrvaklappe — siis on just õige aeg need ära osta.

Pea meeles, et mees on suur laps, keda peab mängu kaudu kaasa tõmbama. Küsi üha sagedamini tema nõuandeid, isegi siis, kui sa ise orienteerud suurepäraselt mobiiltelefonides, triikraudades ja televiisorites.
Armsale mehele meeldib kelkida oma teadmistega, eriti kõrvalseisjate ees.

Sellised lihtsad nõksud on abiks teile mõlemale.

Allikas: Liza, detsember, 2009