"Laheda tüdruku" kuvand pärineb meeste poolt kirjutatud raamatutest ja filmidest ning on nüüd leidnud oma koha kohtingukultuuris ning tundub, et ta ei kavatsegi enam radarilt kaduda. Lahe tüdruk ei ole täna enam kõigest üks karakter raamatust, vaid määrab ära selle, kui tahetud üks naine on. Ta on meeste fantaasiate elav kehastus. Ja täpselt vastand sellele, mida mehed naiste puhul üldse ei salli: klammerdumist. Naiste jaoks on aga tegemist veel millegagi: standardiga, mille tõttu me peame oma tõelist "mina" peitma.

Ja olgem ausad, naistel on sellest tegelikult kõrini. Miks me peame tõmbama ette maskid ja olema keegi, kes me ei ole? Lihtsalt selleks, et vastassoole meeldida? No vaevalt küll.

Kes on see ihaldatud "lahe tüdruk"?

Kirjanik Katie Tamola on öelnud, et "laheda tüdruku" ideaal on meisse sisse süstitud juba lapseeast saadik. "Mu lähedased on mulle alati öelnud, et kuttidega tuleb võimalikult tsill olla," väitis ta. Seetõttu on ta perekonnaliikmed ja isegi õpetajad talle öelnud, et ta "ei oleks nii emotsionaalne ja väljapoole elav" ning seda eriti muidugi meestega. "Ma tunnen, et maailm sunnib mind pidevalt olema keegi, kes ma ei ole. Ma olen alati olnud emotsionaalne ja tohutult kirglik. Sageli aga avastan, et ma soovin taaskord, et oleksin rahulikum, lahedam versioon tüdrukust, keda ma meedia vahendusel nägema olen harjunud."

See "lahe tüdruk" on igal pool. Ta on raamatutes, mida loeme, ta on meie televiisoriekraanidel ja isegi suhtenõuannetes, mida oma lähedastega jagame ja mida nemad meiega jagavad. Ja tõenäoliselt ühe parima kirjelduse temast leiab Gillian Flynni raamatust "Kadunud", kus kirjanik kirjeldab teda järgnevalt: "Lahedaks tüdrukuks olemine tähendab, et ma olen kuum, briljantne, vaimukas naine, kes jumaldab jalgpalli, pokkerit, räpaseid nalju ja krooksumist, kes mängib videomänge, joob odavat õlle, armastab kolmekaid ja anaalseksi ning litsub hot dog'e ja hamburgereid suust sisse, nagu ta võõrustaks maailma suurimat kulinaarset grupiseksi, kandes samal ajal suurus 2 riideid, sest lahedad tüdrukud on ennekõike ikkagi kuumad."

Kuidas seda stereotüüpi lõhkuda?

Meil on kindlasti võimalik muuta seda stereotüüpi, mille tõttu nii paljud naised tunnevad end pidevalt survestatuna. "Kõiki stereotüüpe saab maatasa teha, aga see ei juhtu üleöö," kinnitab Newcastle'i ülikoolis 20. sajandi kirjandust ja kultuuri õpetav dr Stacy Gillis.

Alustada tasuks sellest, et kui sa ise kohtingutel käid, püüad vältida selle stereotüübi järgimist. Ära teeskle, et sa oled keegi, kes sa ei ole. Kui sa tunned, et sa ei ole "lahe tüdruk", siis ära ole. Ja kui mehele, kellega väljas käid, see ei meeldi, siis ta pole ilmselgelt sind väärt.

Allikas: Mashable