Mu lapse isa hukkus, kui laps oli veel kahekuune. Kasvatasin last üksinda kaks aastat. Tutvusin mehega, olime pea aasta tuttavad, enne kui kokku kolisime ja aastase kooselu järel abiellusime.
Nüüd on mu laps 6-aastane ja järgmisel aastal saab 7 ning läheb kooli.

Mul on oma töökoht, oma sissetulek ja laps saab toitjakaotuspensioni. Lapsele on tema isa poolt tehtud pangas ka mingi hoius, mis raha kogub ja mille laps saab kunagi täisealisena kätte. Ka mu lapse mõlemad vanavanemad suhtlevad lapsega, teevad vahel kingitusi, aitavad suuremaid asju osta, näiteks jalgratta kinkisid poisile.

Mehel on esimesest abielust tütar, 8-aastane. Mehe tütar elab koos meiega ja vahel veedab osad nädalalõpud ja mõned päevad koolivaheaegadest ka oma emaga. Enne minuga tutvumist elas mehe tütar tema vanemate juures, sest lapse ema uus mees ei soovinud teda oma koju.

Lastega tegelemine on algusest peale olnud minu ülesanne. Suhtun mõlemasse lapsesse võrdselt, ostan mis vaja, aitan tüdrukul õppida, käin lastevanemate koosolekutel. Ka minu ja mu eksmehe vanemad on selle tüdruku omaks võtnud ja ei tee lastel vahet.

Probleem on aga mehega rahade pärast. Kui vahel olen küsinud raha lastele asjade ostmiseks, siis mees leiab, et mul ju endal piisav sissetulek ja poisi raha saan ju ka. Jah, on, aga selle oma raha eest ma ju majandan tervet peret. Toidan, katan laste kulutused ja vajadused. Mees küll, jah, tasub eluasemekulud umbes 100 eur kuus ja autokulud. Elamispind on minu ja mu lapse kinnisvara.
Autot kasutab mees tööl käimiseks, minu töökoht ja laste kool ja lasteaed asuvad nii lähedal, et sinna läheme jala. Ka ei ole mul juhilube.

Nüüd ma siis mõtlengi, et kui mees väga soovib ühist last, siis kuidas toime tulla? Olen ka mehega rääkinud ja ta leiab, et palju see väike laps ikka tarbib ja et kulutused lastele ei ole ju nii suured, et ta peaks mulle lisaraha andma. Minul jääb kuus aga pere majandamisest üle umbes 40 — 50 eurot.
Palka saab mees minust 200 eurot rohkem. Muidugi põhjendab mees ka seda, et aga mul oli eelnevalt ju poeg ja tema minu poja kulusid tasuma ei pea. Samas, mehel oli ju tütar ja ma küll ei tee vahet lastel. Mees ei käi kunagi oma tütrele asju ostmas. Samuti ei suhtle tüdruku emapoolsed vanavanemad lapsega.