Abielu on suurepärane institutsioon. See on väga eriline suhe, mis ei ole võrreldav millegagi maailmas ning alljärgneva mõte ei ole kedagi ehmatada. Pigem püüame kokkuvõtvalt teadvustada ootamatusi, mis kerkivad esile pärast "jah"-sõna ütlemist, eriti kui pruut elas kuni pulmaööni turvaliselt vanematekodus.




Magamistoa ettevalmistused

- Kas te olete juba otsustanud milliseid rasestumisvastaseid vahendeid te kasutama hakkate ja arutanud seda oma günekoloogiga? Kas te teate, kuidas ja millal midagi kasutada?
- Kas te tõepoolest teate, kuidas seda teha? See on väga piinlik küsimus, aga kas te olete kogu logistika peale mõelnud? Kas te olete valmis seksuaalsuhtega kaasnevaks emotsionaalseks ja füüsiliseks pingeks?
- Kas te olete mõelnud sellele, et pulmaöö ei pruugi kujuneda sugugi nii meeldivaks, kui te lootsite? Kas keegi hoiatas teid, et te võite olla liiga kurnatud, et hommikuni voodis võimelda?
- Kas te olete arutanud tulevase abikaasaga armastamisega kaasnevat ängistust, lootusi, hirme ja unistusi? Kas te teate, millised on tema ootused ja soovid? Kas te olete ootamatusteks valmis? Kas te lepite tema minevikuga ja tema teie omaga?
- Kas te tunnete oma keha ning suudate selle eest hoolitseda, et see saaks uue funktsiooniga hakkama?
- Kas teil on hea günekoloogi nimi ja telefoninumber?
- Kas te olete palunud mõnelt abielunaiselt näpunäiteid? See ei ole küsimus, mida oleks sisseostude tegemisel vanematelt sugulastelt mugav küsida, aga võibolla saate esitada need küsimused mõnele omaealisele abielunaisele.
- Teil ei pruugi alati olla tuju seksika öösärgi kandmiseks, mõnikord on teil soov tõmmata selga soe pidzhaama või pugeda armsaks saanud kohviplekkidega öösärki!
- Olge valmis abikaasa pidevaks seksinäljaks. Ta tahab teiega magada niipea, kui te uksest sisse astute, pärast õhtusööki ja enamuse ööst.

Majapidamine - kas te teadsite

- et teie vannitoa kraanikauss näeb alati välja, nagu oleks keegi selles dushshi võtnud?
- et teie diivanipatju ei kohelda enam endise austusega?
- et ta jätab igale poole klaase, otsekui märgistamaks, et ta on seal käinud?
- et tema sihtimisoskus ei ole kuigi hea, nii et ta mehelikke ihuvedelikke võib leida ka vannitoapõrandalt?
- et tema ema tegi talle kõik ette ja taha?
- et teile ei pruugi sugugi alati meeldida majapidamistöid teha? Majapidamistööde jagamine ei ole iseenesestmõistetav. Seda tuleb arutada.
- et suured ja kallid kingitused muutuvad haruldaseks. Te eelistate osta midagi kodu jaoks ning teineteisele mõeldud kingid muutuvad järjest haruldasemaks. Kainestav mõte, kas pole?

Inimlikud asjad

- Ta ei lõhna sugugi alati Tommy ega Calvin Kleini järele.
- Räägitakse, et aja jooksul hakkavad naised menstruatsioonipäevi ootama, et natuke puhata.
- Mõelge, kui palju te olete valmis meest hellitama, see võib end kätte tasuda, kui majja sünnib laps ja ta ootab endiselt, et te sügaksite ta selga, kuni ta uinub.
- Harjuge mõttega, et te õpite tundma teineteise kõige paremaid ja halvemaid külgi. Kui te arvate, et ta ei näe teid kunagi vetsupotil istumas, mõelge selle üle sügavalt järele!
- Isegi kui te olete ingel ja jumalanna ühes isikus, ei suuda te Sharon Stone´i standardile vastata. Kui oluline on teie jaoks, et teie bikiinipiirkond oleks alati raseeritud, küüned laitmatult lakitud ning kulmukarvad täpselt õige nurga all?
- Harjuge mõttega, et lillepoe käskjalg ei koputa enam endise sagedusega teie uksele.

Mida mehed ütlevad ja teevad...

- Ärge laske end lollitada klisheedest, eriti sellistest "me teema alati kõike koos".
- Abielu ei pruugi alati olla nii lihtne kui seebiooperites nähtu.
- Mõelge sellele, mis teile tema juures meeldib ja mida te taluda ei suuda. Koostage neist prioriteetide nimekiri ning mõelge, kas te tõepoolest suudate kõigi nendega leppida. Te peate teadma täpselt, milline teie mees on ja miks te arvate, et ta on nii eriline ning püsima reaalsuse piires ka siis, kui abielu on keeruliseks muutunud.

Nende märkuste eesmärk oli panna teid järele mõtlema ning teistega arvamusi vahetama. Põhiline on aga see - emad, sõbrad, kihlatud ja tulevased pruudid - võtke aeg maha, käige kõik võimalikud ebakõlad läbi ning pange alus kergemale, lõbusamale ja teineteise mõistmist soosivale abielule.