Sundida end tegema midagi, milleks sa valmis ei ole, ei ole kunagi hea mõte. Samal ajal võid tunda survet olla seksikas, eksperimenteerida ja olla mänguline, eriti siis, kui su partner on hea, armastav ja hell. Paljud inimesed suruvad end lihtsalt esimesest tüdimusest ja “ei taha” tundest üle ning naudivad siis armuakti täiel rinnal ja tunnevad pärast kallimaga tugevamat tõmmet ja suuremat intiimsust. Seda eriti juhul, kui pinge ja surve suudetakse maha suruda ning seksida “lihtsalt lustime ja vaatame, mis saab” suhtumisega, kirjutab terapeut portaalis Psychology Today.

Kui ootate seksiga seni, kuni te mõlemad päriselt ja siiralt tahate seda teha, olete juba liiga kaua oodanud. Seksiisu vajub pärast laste saamist ja täiskohaga tööd talveunne ning mida kauem sa uuesti alustamisega ootad, seda keerulisem ja imelikum on ennast kallima ees uuesti alasti võtta.

Asjad hakkavad allamäge minema siis, kui seksist keelduv partner eeldab, et on täiesti okei, et tema kallim elab seksivaba elu nagu temagi. Isegi siis, kui ta teab, et seks on kallima jaoks oluline ja tähtis intiimsuse saavutamise vahend. Otsustada, et sa ei viitsi seksida tegelikult sama kui partner ütleb sulle, et ta ei viitsi sinuga enam teie abielust rääkida, sest ta pole eriline jutustaja.

Kui sa ei taha teda endale lähedale seetõttu, et ta on sind petnud või käitub sinuga halvasti, on teil kõigepealt vaja sellega tegeleda. Mitte vastu petta või tema peale karjuda, vaid asjad selgeks rääkida. Kindlasti ei pea sa sundima ennast ühtesse kellegagi, kes sinusse halvasti suhtub.

Aga kui su kallim on hea ja tubli inimene, kes sind armastab ja austab, võiksid siiski aeg-ajalt püüda sellest esimesest emotsioonist üle olla. See on nagu trenn: esimene raskus on sinna kohale minna, aga pärast tunned ennast nii hästi. Mida tihemini seksid, seda mugavamalt end selles tegevuses tunned ja seda vähem jääb su libiidol aega talveuneks. Tavaliselt on suhtes üks inimene see, kes haarab härjal sarvist ning püüab magamistoas leeki lõõmamas hoida, teine aga on tagasihoidlikum ja ei haara nii tihti initsiatiivi. Kui sina oled see teine pool, püüa siiski talle vastu tulla ja kaasa mängida — kindlasti oskab ta vajutada õigeid nuppe, kui sa ainult lased. Ka lihtsalt teineteise puudutamine, kaisus olemine, kallistamine ja suudlused on samm õiges suunas — ei peagi alati seksini minema.

Kui oled täiesti veendunud, et su suhe peab täiesti seksivabalt vastu veel kuid, aastaid ja aastakümneid, ignoreeri seda nõuannet ja mine oma eluga rõõmsasti edasi. Aga hoiata igaks juhuks enne oma teistpoolt ka, et tema ka teaks, millesse ta ennast seganud on.