1. Eesti mehel on kehv pediküür. Kui seda loeb praegu tõeline Eesti mees, siis ta ütleb, et mis siis! Aga ongi nii, et sellest ei olegi midagi, sest Eestis saab iga roppjalgnegi mees omale naise iga kell, aga vastupidi mitte. Pediküüriga või ilma.


2. Eesti mees joob liiga palju alkoholi. Üheks põhjuseks on viimasel ajal ka välismaa mehed. Peamiseks põhjuseks on pagemine rahamurede eest. Aga joob ka ilma põhjuseta. Kuigi vajadusel leiab põhjuse alati. Juba harjumusest joob, ikka iga päev paar purki vähemalt. Peenem mees joob juba töölõunal veini ja pärast kohvi juurde konjakit. Lihtsam mees tuleb töölt bensuka kaudu ja võtab paar kuuspakki kaasa. Tuleb, istub diivanile ja küsib, kas midagi süüa on? Kokku on see ju ka romantiline. Sest Eesti naisele piisab sellest, et mees on olemas ja mees tuleb just tema juurde ja ta jääb ööseks ka. Mis siis, et vahel haiseb ja norskab kõvasti. Vahel mõmiseb mõne teise naise nime, aga sellest pole midagi, seda annab selgitada tööstressiga.


3. Mees ei ole truu. Mees ei saagi truu olla kui ta ei taha. Selle vastu ei saa midagi parata. Mees ongi loodud naisi ihaldama. Naisi, jah mitmeid naisi. Sellepärast iha nimi ongi iha. Armastus on teine asi. Armastada suudab mees enamasti vaid korraga üht naist. Aga see pole sama asi. Armukestele on see paha uudis, aga enamasti neid ei armastata, vaid ihaldatakse. Ajutiselt. Armastatakse ju südamega ja oma lapsi näiteks Ja vahel ka laste ema ja vahel oma ema ja vahel koera ka ja autot. Ja kalalkäimist. Ja jalgpalli. Armukest ihaldatakse. Eestis aga ei jätku naistele mehi. Sellepärast on Eestis peaaegu kõigil meestel mitu naist, oma naine, endine naine, ja mitu armukest, kas korraga või järjestikku. Kolleegid on ka vahel natukene armukesed. Oleneb kuidas elu-olu ja rahakott võimaldavad. Eestis ei ole see tabu. See on tavaline elu osa. Tavapraktika. Kõik teavad seda ja kõik teevad seda. Näiteid võib tuua alt üles ja ülevalt alla, kes aga julgeb.


4. Eesti mees on vaene. Jah enamus on vaesed jah, kui võrrelda muinasjutukangelaste ja rikaste inimestega. Ja teleseriaali eluga. Aga tegelikult ei ole viga Eesti mehes. Viga on eestlastest koosnevas riigis, milles ei jätku tööd ja palka, sest maksudeks peab maksma üle poole teenitust aga vastu ei saa peaaegu midagi. Ja ei toodeta midagi ja müüa pole ka midagi. Ise süüdi, kuna riik on ju iga inimese enda teha!


5. Eesti mees ei viitsi romantiline olla. Kahju! Tegelikult on Eesti mees üks maailma romantiliseimaid inimolevusi. Aga see on väga hästi varjatud. Eesti mees tahab jalad harki ajada ja karjuda kõik joondu. Ja siis kiire autoga minema sõita vastu helget tulevikku oma enda suures majas, aga nii, et teised kadedad on. Eesti mees on petroseksuaalne omandikire ori.

Kas on?