Kaks mu parimat sõbrannat teavad juba saladust — õigupoolest üks neist oligi see, kes mu meest teise naisega einestamas nägi. Nad on öelnud, et peaksin oma seitse asja kokku pakkima ja mehega hüvasti jätma, kuid siin on paraku mängus ka isekad põhjused. Esiteks, me ei ole abielus, aga tänu mehele saan elada kolm korda luksuslikumalt elu kui ma seda üksinda saaksin. Teiseks, mu mees näeb väga hea välja ja ma tean, et ta siiski armastab ka mind — minus on lootus, et me tuleme sellest välja.

Kõik käib nagu kellavärk — kolm korda kuus jääb mees kauemaks tööle, iga teine nädalavahetus möödub “sõpradega väljas”. Kummaline on aga see, et ta justkui ei püüakski jälgi peita — olen näinud ta telefonis sõnumeid, tundnud naise parfüümi ta riietel (kõigi naiste lemmikut, aga mind täiesti oksele ajavat Versace lõhna) ja leidnud autost tšekke, millega on ostetud veini, puuvilju ja kondoome. Olen kõik leiud vaikselt “kahe silma vahele jätnud”, sest minus tärkas kunagine psühholoogiatudeng: kuidas ta käitub? Mis ta käitumises muutuma hakkab?

Kõige kummalisem on see, et mehe käitumine on muutunud hoopis paremaks. Ta teeb mulle rohkem kingitusi ja hellitab, käitub voodis teisiti… Tõenäoliselt tunneb ta end lihtsalt süüdi. Mina aga olen nüüd tupikus. Sisimas on suur viha selle pärast, mida ta teeb, aga samas ei taha ma temast kindlasti ilma jääda. Tean, et oleksin pidanud ta juba ammu nurka suruma, aga ma tahaks ikkagi kogu olukorra kuidagi teisiti lahendada.

Ma tahaks teada, kas on veel naisi, kes teavad, et mees neid petab, kuid ei võta selles osas midagi ette?