Viis, kuidas sa mälud

Neuroteadlased kahtlustavad, et mõnda inimest ajab teise inimese närimine, luristamine ja muud ebameeldivad hääled närvi, sest nende ajud on nendele helidele eriti tundlikud. Seda konditsiooni tuntakse mõiste “misofoonia” all ja see mõjutab umbes 20 protsenti inimestest.

Telefoni passimine

Inimesed, kes elavad rohkem oma nutitelefonides, kui koos oma abikaasadega, kogevad tõenäoliselt ka rohkem tülisid toidulaua taga. Uuringud väidavad, et selline käitumine mõjutab tugevalt ka su abielu tervist ning võib sinu abikaasas isegi depresiooni esile kutsuda. Ka teievahelised vestlused ajal, mil kumbki teist telefoni ei puutu, on küsitluste järgi palju parema kvaliteediga. Loogiline, või mis?

Uhkustamine

Uhkustajad teevad seda tavaliselt selleks, et teistele muljet avaldada või hoopis kinnitust saada, et nad tõesti on nii lahedad kui olla tahavad. Kuid sageli alahindavad nad seda, kui ebameeldiva mulje see reaalsuses jätab, näitab uuring. Kes ikka tahaks sellise inimesega hängida? Kindlasti mitte sinu abikaasa.

Mõtlematult raha kulutamine

Inimesed, kes tunnevad, et nende partneritel on rahaga kehv suhe, ei ole ka oma suhtele niivõrd pühendunud ega rahulolevad, näitab üks hiljutine uuring. Teadlased usuvad, et sel on vähem tegemist rahaga ja rohkem sellega, mida raha sümboliseerib — võimu ja kontrolli.

Kuigi finatsilised konfliktid võivad tekitada suhetes suuri probleeme, väidavad teised uuringud, et raha mängib lahkuminekutes väikest rolli, kui võrrelda seda muude muredega nagu näiteks vähene seksuaalelu ja teineteisemõistmine.

Kuid olgem ausad, kui su abikaasa tuleb taas koju paari tossude/kingadega, mida tal vaja ei lähe, aga te hakkate just uut kodu rajama, käib see närvidele küll.

Pidev võitlus teineteisega

Konkureerivad paarid kipuvad olema oma suhetega vähem rahul, kui paarid, kes omavahel võistlust ei pea, väidavad uuringud. Kui hoiad kogu aeg näpuga järge, kes on teinud rohkem kompromisse või tõmmanud kodu tolmuimejaga puhtaks, tekib temas tunne, et eeldad pisut liiga palju. Vaadake teineteist pigem kui tiimi, kelle iga tegu loeb, et abielu kestaks ja oleks õnnelik.

Allikas: Fatherly