Näiteks on Michelle Obama märkinud, et Barack Obama ei tekitanud temas fotot vaadates mingeid erilisi tundeid, pigem näis kiitsaka ja nohiklikuna, kuid peale telefonivestlust selle maheda, enesekindla baritoniga pidi ta, nagu teame, oma arvamust sajaprotsendiliselt muutma.

Uuringud näitavad, et naised eelistavad mehi, kellel on sügavam ja madalam hääl, kuna see seostub kõrgema testosteroonitasemega. Kõrge testosteroonitase kinnitab, et mees on jõuline ja mõjuvõimas ning suudab vajadusel oma perekonda kaitsta.

Mehed aga jälle peavad bioloogiliselt ligitõmbavamaks naisi, kel on võimalikult kõrge ja isegi tüdrukulik hääl, mis omakorda annab kinnitust kõrgest östrogeenitasemest. Kõrgem östrogeenitase annab mõista, et naine on viljakas ja terve isend ning sobib järglaste saamiseks, mis on meeste bioloogiline instinkt.

2010. aastal tehtud uuringust selgub aga, et naise hääl muutub märkimisväärselt madalamaks ja seksikamaks, kui ta viibib enda jaoks ligitõmbava isiku seltskonnas. See juhtub alateadlikult ja me isegi ei märka seda.

Seega mitte kõik põhjused ei ole bioloogilised — stereotüüpselt seostatakse madalamat häält nii meeste kui naiste puhul veel ka intelligentsuse ja elutarkusega. Kuid näiteks Jaapanis ei peeta sügavat ja madalat hääl naise puhul sama atraktiivseks kui läänemaailmas. Sealses kultuuriruumis eelistatakse, et naine räägib alati kasutades oma ülemisi hääleregistreid.

Samuti võib saatuslikuks saada see, kui mehe hääl sarnaneb kellelegi, kes on naise jaoks ebameeldiv — sinu eks, kunagine ülemus või mõni kuulus kurjategija. Teisest küljest on naisi alati jalust nõrgaks võtnud mõne huvitava aktsendiga mees, seega ka siin mängivad rolli bioloogilistest hoopis erinevad põhjused.

Seega ei saa me tänapäeva maailmas enam ainult bioloogilistest alustest ja instinktidest lähtuda, vaid peame arvesse võtma ka sotsiaalseid tegureid ja stereotüüpe. Igatahes on meeldiv ja seksikas hääl tavapärasest pehmem ja sügavam, kõlab läbi keha ja südame, mitte ainult läbi kurgu ning kindlasti mitte läbi nina — nasaalne hääl ei ole südametevõitja! Kui aga tunned, et su hääl vajab veidi kohendamist, siis saame sind rõõmustada — hääle kasutamist saab alati teadlikult harjutada!

Allikas: Huffington Post