1. Kõige olulisem seksikomponent, mis suhtes kõige sagedamini puudub, on intiimsus.


“Seksuaalne” ja “seks” on hästi müüvad sõnad. Nad tekitavad keskmises inimeses huvi. Aga sõna “intiimsus” või “intiimne” ei ärata tavaliselt tähelepanu, eriti mis meestesse puutub. Meestel on kalduvus suhtuda intiimsusse kui nunnutamisse, aga kui suhtest kaob intiimsus (või seda ei ole seal kunagi olnudki), siis lõhub see lõppkokkuvõttes emotsionaalse sideme paari vahel ning võib viia suhte hävinguni.

Mõni võib ju öelda, et seks on intiimne. Me ju kasutame seksi silmas pidades väljendit “intiimsuhe”. Enamuse suhete algetapis tahab isegi mees intiimsust. Mehe mõttemall on selline: “Ta tahab minuga intiimset lähedust; ta tahab seksi!” Kui mees mõtleb intiimsuhtele, peab ta tavaliselt silmas seksi. Enamuse meeste jaoks on seks suhte baromeeter. Kui seksuaalvahekorrad on harvad, teeb ta järelduse, et selles suhtes puudub armastus.

Loomulikult on võimalik olla nauditavas seksuaalvahekorras inimesega, keda me ei armasta või kellest me isegi mitte ei hooli. Kaks inimest flirdivad veidi, erutuvad ning lõpetavad voodis, aga kui öö on möödas, ei ole nende vahele tavaliselt tekkinud midagi püsivat ega tõeliselt intiimset. Kuigi seksuaalvahekord on füüsiliselt arvatavasti kõige intiimsem kokkupuude inimeste vahel, ei garanteeri see tegelikku intiimsust.

2. Seks on kaunis sageli appihüüe intiimsuse otsimiseks ning selleta võib tulemuseks olla emotsionaalne kokkuvarisemine.

Tegelikult on see üks esimesi vigu, mis esmakordsed armastajad sageli teevad. Nad usuvad naiivselt, et kellelegi oma süütuse kinkimine loob “igavese” suhte. Nad kujutavad ette, et armuke on nii intiimse iseloomuga kingitusest suures vaimustuses ning tema vaimusilma ette kerkib eluaegne armusuhe.

Ja kui naine lõpuks jahmatusega avastab, et armukesel selliseid mõtteid sugugi peas ei mõlkunud, võib tulemuseks olla masendus. Selline seksuaalne pettumus võib vallandada eluaegse ebatäiuslike seksuaalsuhete ja ootuste ahela ning tekitada eksiarvamuse, et seks on parim siis, kui sellega ei kaasne püsisuhet.

Mees ei taha tunda sidet oma unistuste naisega. Ta tahab vaadata talle sügavalt silma ja näha seal kirge. Ta loodab, et naine ihkab oma südames alati teda rohkem kui kedagi teist. Selles mõttes ta tahab intiimsust.

Kui aga suhtes puudub intiimsus, võib sellest kujuneda nõiaring. Kui naine ei tunne abikaasaga intiimset/emotsionaalset sidet, võib ta tema suhtes maha jahtuda kuni täieliku seksist loobumiseni. See omakorda ei innusta meest naisele oma armastust näitama ning probleem muudkui paisub.

Üldiselt võttes, kui mehe emotsionaalsed ja kirglikud vajadused armastuse järele jäävad rahuldamata, langeb ta seksi lummusse, naist köidab pigem romantika.

Kahjuks toimub suur osa seksuaalsest tegevusest isegi abielus vähese intiimsusega või intiimsuseta. Paljud mehed otsivad abi pornograafiast või soetavad armukese, kuna nad ei tunne sensuaalset intiimsust suhtes abikaasaga. Kui te olete osaline intiimses seksuaalsuhtes, väheneb teie vajadus suhtevälise stimulatsiooni järele järsult.

3. Seks ja intiimsus võivad ja peaksid olema seotud.

Kuigi meest intiimsus ei motiveeri, tahavad naised tavaliselt sügavamat intiimsuhet mehega, keda nad armastavad. Naise soovide ja vajaduste nimekirjas on intiimsus tavaliselt esikohal. Kui suhtes puudub intiimsus, tunneb naine südames ja hinges suurt tühjust.

Kui aga intiimsus on olemas, on tal üsna lihtne olla abikaasa suhtes kirglik ja armastav. Tegelikult on nii, et mida rohkem intiimsust ta sellest suhtest saab, seda rohkem ta suudab väljendada seksuaalset kirge. Sensuaalse intiimsuse loomise läbi saavutavad mõlemad partnerid selle, mida nad kõige enam tahavad. Mees saab sensuaalse naise ja naine intiimse mehe.

4. On oluline, et paar püüaks intiimsuhet arendada.

Seda tuleb teha koos nii emotsionaalselt, füüsiliselt kui hingeliselt – ainult selliselt on võimalik saavutada tõeline seksuaalne intiimsus. Kuigi raamatust on võimalik lugeda näpunäiteid ja õppida samm-sammult intiimsust arendama, on see valdavalt seotud suhtumisega teineteisesse, nii nagu reaalses eluski.

Intiimsuse aluseks on see, mida paar teineteise suhtes emotsionaalsel tasandil tunneb (see peab iseäranis paika naiste puhul, kelle seksielu emotsioonid palju rohkem kontrollivad). Seepärast on pikka aega kestva seksuaalelu vältimatuks tugisambaks sügav intiimsus.

Meeste armastamisoskus sõltub suuresti sellest, kui kergelt naisel on võimalik nende tegevusele reageerida. Selle all ei mõelda mitte ainult seksuaaltehnikat. Kuidas mees kohtleb partnerit puudutamise, suudlemise ja seksuaalse stimuleerimise ajal, määrab suuresti ära, kuidas naine sellele reageerib.


Kui paar saavutab intiimse seksuaalsuhte, avastavad partnerid, et neil võib olla uskumatult sügav armuelu ka mujal kui voodis. Teil võivad tekkida teineteise suhtes tunded, mida teil suhte alguses puudusid. Te võite avastada, et mõtlete kallima peale samuti kui siis, kui te alles kurameerisite. Lühidalt öeldes, eelnimetatud põhimõtted aitavad puhuda teie armuelu lõkkele.