Fakt:
Inimene hangib teavet ümbritsevast maailmast nägemise, kuulmise, haistmise, kompimise ja maitsmise teel.

Tegelikkus: me kasutame maailma tunnetamiseks küll kõiki neid viit võimalust, kuid need võimed avalduvad isikuti erinevalt - ühed tugevamalt, teised nõrgemalt.
Uuri välja, milline elu tajumise meel on sinu mehel ülekaalus, ja sul on käes võti tema südamesse. Muuseas, antud inimtüübid ei kehti otse loomulikult vaid meestele, vaid ka sinu enda, su sõprade ja vanemate osas. Head avastamist

Visuaal: "Ma näen kõike"

Ta tajub maailma silmadega. Tema jaoks on põhiline visuaalne teave. Kõigepealt ta näeb sind, siis kuuleb, ja alles hiljem puudutab, silitab, kallistab ja suudleb.

Ajakiri LILIT märts-aprill 2009

Me saame igal juhul hakkama!

Dimitri Demjanovi armastuse kulinaaria

Kas voodielu paistab välimusest?

Ära põgene ise oma õnne eest

Kuidas ta käitub: Vesteldes hoiab end veidi kaugemal, sest tahab pilguga haarata tervikpilti: vestluskaaslase nägu, miimikat, žeste, riietust. Vaatab sind, pea kuklas. Ja kui midagi meelde tuletab, pöörab pilgu taevasse, justkui oleks vajalik teave kirjutatud pilvedele. Elava loomuga - vaatepilt muutub ju kiiresti ja tempoga tuleb sammu pidada. Vehib agaralt kätega, hoides neid näo ja rinna kõrgusel. Teiste juttu kuulab silmad pärani.

Ta ei salli telefoniga lobisemist silma otsaski, sest ei näe vestluskaaslase nägu. Mobiilisõnumite saatmist vihkab - talle ei meeldi klahve toksida. Korralik, sageli hea tantsija, nõtke, hoolitsetud - see, mida ta peeglist näeb, lihtsalt peab talle meeldima.

Stiil: Armastab kinos käia. Silmitseb huviga pilte ja fotosid. Eelistab põneva sisekujundusega restorane. Valib lipsu särgi, lilled vaasi ja mööblikatted kardinate järgi. Võib vabalt kanda valget ülikonda. Ostab siniseid ja punaseid, kuldse tikandiga itaalia lipse ega näegi nendega väga totter välja.

Iseloomulikud jooned: Ostab Maseratti ja kulgeb sellega kiirusel nelikümmend kilomeetrit tunnis. Miks ta ostis sportauto? Aga sellepärast, et see auto on ilus.

Meelisväljendid: "Mulle näib", "ma näen, et...", "eks vaatame", "kõigile on selge, et...", "eks kohapeal paista", "jääb selline mulje", "hiilgavad võimalused", "hall hiireke", "igavus tapab", "ülbe lõust", "mul on sellest kõrini", "vau, mis auto/ilm/ kaunitar".

Kuidas ahvatleda: Ta armub kergelt ja kiiresti sellesse võluvasse olendisse, kelle sa endast talle esitlemiseks loonud oled. Kuid ta ka pettub sama kiiresti ja haihtub sinu elust samasuguse kergusega, kui sinna ilmus.

Sinu trump on hoolitsetus: moekas soeng, puhaste juuste ühtlane ja kirgas värv, maniküür ja pediküür, kaunid kingad või saapad. Värvikas välimus - must või valge kostüüm, erksad toonid, läikivad või lendlevad kangad. Pihusta kleidisabasse tugeva aroomiga lõhnaõli - esimestel kohtingutel eelistab see mees end juttu ajades kaugemale hoida. Tema jaoks ei ole komplimendid ainult sõnad, vaid ka vaimustunud pilk või sinu huultel tasapisi puhkev naeratus.

Kuidas võrgutada: Esimesena ära talle kaela karga - erutumiseks peab ta su kõigepealt üle takseerima. Samas - ülearu kaua pipardamine on ka liiast, sest siis võib kärsitu visuaal maha jahtuda ja oma kavatsustest loobuda. Riietu lahti tema ees, aga mitte mingil juhul ära tee seda vannitoas. Ära ütle, mis sulle voodis meeldib - näita seda! Talle ju meeldib vaadata! Isegi kirgliku suudluse ajal üritab ta pilgu su silmisse sihtida. Ära häbene oma keha paljastada, ta teab, mida näha tahab - tselluliidiga teda ei ehmata. Visuaale ajavad pöördesse poolpaljad naised - seksi temaga õhtukleidis pärast teatrit või ärinaisekostüümis.

Kuidas teda endale hoida:

Kodu. Loo talle kaunis õhkkond. Kõike ilutut, halli, räpast või puhtpraktilist peab ta andestamatuks. Ta ei nõua ideaalset korda, kuid korratus peab olema maaliline - las vaas olla pealegi mõraga, see-eest lilled olgu tulipunased. Osta koju kvaliteetset pudi-padi - kindla peale minek visuaali heakskiidu saavutamiseks on Portugali keraamika või Belgia pitsist efektsed laudlinad. Teie voodi all võivad vedeleda raamatud, voodi kõrval ajakirjad, aga voodis peab olema sinu silmade värviga sobivas toonis säravpuhas voodipesu.

Riideid valige koos, siis on kindel, et ostad just selle, mis talle meeldib. Visuaalil on enamasti hea maitse, nii et ühistest poeskäikudest saad sa ainult võita. Ole alati heas vormis ja näe kena välja isegi gripihaigena, ära iial loobi tugitooli ümbrust täis tatiseid taskurätte.

Seks. Teie voodielu elavdab ühine erootika- ja pornofilmide vaatamine ja kostümeeritud seks - range proua, koketeeriv korsett ja muud säärane. Juhi teda uute võimaluste juurde, ja kui ta on valmis edasi liikuma, seo ta silme ette siidrätik - las tunded võidutsevad nägemise üle. Seksi muusikalise tausta suhtes jäävad visuaalid enamasti ükskõikseks.

Reegel! Visuaal tahab distantsi hoida, sest silm silma vastu seistes ei näe ta sind piisavalt hästi. Võimalik, et ta tahab magada eraldi teki all või üldse teises toas. Talle ei meeldi lakkamatu kallistamine ja musitamine. Vaevalt ta oma lemmikfilmi vaadates vaimustusse satub, kui sa talle kaissu poed. Aga sellele vaatamata armastab ta sind ikkagi.

Audiaal: "Ma kuulan teid..."

Ta võtab ümbritsevat vastu kõrvadega. Kuuldes meeldivat häält, asub ta selle allikat otsides ringi vaatama, aga puudutuseni jõuab alles palju hiljem.

Kuidas ta käitub: Vesteldes pöörab ta kõrva nagu lokaatori rääkija suunas või kallutab pea tema poole. Tihtilugu vaatab ta salalikuna näides maha või suunab pilgu kusagile kõrvale. Liigub ettevaatlikult. Viibeldes hoiab käsi vöö kõrgusel, rõhutades oma sõnade rütmi.

Audiaalid on kõige jutukamad mehed. Kui tõeline audiaal võtab nõuks mõnd teleseepi ümber jutustada, siis hoia oma kõrvad - tema eest juba kööki ei page. Ta käib sul kannul ja kui sul tuleb mõttesse voodisse pugeda, kuuled hommikul juttu lõpuni. Ta on võimeline tundidepikkusteks telefonikõnedeks. Mobiili kõrva ääres hoides saab ta habeme aetud, hambad pestud ja kohvi joodud. Kindlaim viis selle mehe närviajamiseks noaga mööda taldrikut saagimine. Vahel vestlevad nad mõtteis iseendaga, on hajali ja lülituvad üldisse vestlusse ainult väga suure vaevaga.

Stiil: Armastab salle, džempreid ja pehmeid jalanõusid. Eelistab käia kontsertidel, elab raadio ja teleka melu saatel või siis langeb teise äärmusse, nõudes täielikku vaikust. Kodus on tal stereosüsteem ja mitu MP3-mängijat. Hotellis peatudes ei suuda uinuda, sest akna all siristab öine linnuke, auto sõidab mööda, keegi kõnnib koridoris, kusagil heliseb telefon...

Iseloomulikud jooned: Autosse istudes kuulatab ta mootori häält ja eristab vähimagi vale noodi. "Äkki peaksin Bentley ostma? Too nurruks nagu täissöönud tiiger."

Meelisväljendid: "Sandra, kuuled kah vä?", "noh, mis toimub?", "kõva", "päris s*tt seis!", "kindel värk!", "äkki arutaks?", "räägin ma teile jee", "kõlab normaalselt", "diil".

Kuidas teda ahvatleda: Armumine läheb tal visalt. Ta veab sõbratari pikalt mööda kohvikuid, püüdes temast vestluste käigus õiget pilti saada.

Tähelepanu köitmiseks räägi talle põnevaid lugusid ja pommita küsimustega. Passi peale, et su hääl oleks sensuaalne. Ürita rääkida vaikselt ja ära mingil juhul tema jutule vahele sega. Ole tähelepanu ise ja komplimentidega helde - audiaal suisa sulab meelituste paistel. Tunne huvi, milline muusika talle meeldib, ja ole ka ise sellest vaimustuses. Lõhnaõli vali tagasihoidlik, sest audiaalil on kombeks vestluse ajal jutukaaslase poole kummarduda, ja kui sa ei kasuta mahedalõhnalist parfüümi, on tal oht su aroomide ja võlude pilve lämbuda. Värve tajub ta kuulmise kaudu. Kriiskavad värvid mõjuvad talle sageli ärritavalt, seepärast vali esimesteks kohtumisteks pastelsetes toonides riided ja tagasihoidlik jumestus.

Kuidas teda võrgutada: See mees armastab kõrvadega. Sosista talle: "Sa oled nii mehelik ja tark, sul on maailma kõige ilusamad silmad, nina, suu, kõrvad, kael, käed..." Ja jätka: "Seda tahan ma sinuga teha nii (kirjelda, kuidas täpselt). Kohe nüüd ja praegu!" Sellest jutust ülesköetuna viskub ta pantrina sinu poole, märkab ühe lühikese viivu jooksul su lukspesu, reageerib sellele heakskiitvalt - ja koorib selle sul jalamaid seljast. Seksides jälgib ta valvsalt partneri iga ohet, oiet ja kiljatust.

Kuidas teda endale hoida

Kodu. Partnerlussuhetes on audiaal kiindunum ja stabiilsem kui visuaal. Vastastikune mõistmine on talle ülitähtis. Luba tal alati end tühjaks rääkida ja ära kunagi arvusta tema vaateid. Arvesta, et talle on omane iseäranis suur avameelsuse tarve, ära vasta tõeavaldustele solvangutega. Kodus loo talle meeldiv helitaust - ära torise, nääguta ega skandaalitse kunagi. Tuleta meelde vana romansi sõnu - "vaikne hääleke on armsaim". Saagu need sinu deviisiks. Teda häirivad nõude- ja pesumasina müra, kraanist tilkuv vesi, rikkis ja lekkiv santehnika, hullavate laste kilked. Püüa need segajad teie elust eemal hoida.

Seks. Talle meeldib armatseda helide saatel ja küünalde valguses - tuli on tema kõrvadele muusika. Paljud audiaalid jumaldavad, kui naine voodis räpaseid sõnu räägib ja talle oma fantaasiaid kõrva sosistab: "Kujutle, et teeme seda keskpäeval rahvast täis rannas/teatri fuajees/peol", ja samas vaimus edasi, kaasates tegevusse kolmandaid ja neljandaid mõlemast soost tegelasi. Et kaaslast mitte liialt jahmatada, peaksid oma fantaasiaid avama pisitasa, alustades säärastest kõige süütumatest nagu seks lukustamata uksega hotellitoas. Püsiva partneriga harjunud audiaal märkab meelsasti tema jaoks uusi visuaalseid stiimuleid - kõrge kontsaga kingi, seksikaid hilpe.

See on normaalne!

Suheldes pöörab audiaal end vahetevahel sinust ära või vaatab kõrvale, et sukelduda sinu kohalolu muusikasse ja tajuda vaid su häält, hingamist, riiete kahinat.

Kinesteetik: "Ma tunnen sind"

Läheneb sulle läbi aistingute - puudutab, pigistab, hingab sisse su lõhna, nuusutab, kuulatab, vaatab, ütleb. Tal on üliarenenud haistmis- ja maitsmismeel.

Kombed: Vestluskaaslase paremaks tunnetamiseks väldib juteldes tema poole vaatamist. On veidi lõdva olekuga, räägib aeglaselt, viipleb tagasihoidlikult. Tõsi, on üks sort kinesteetikuid, kelles avalduvad selgesti visuaali jooned. Nad maalivad hoogsate žestidega õhku sümpaatse naise või ilusa auto kuju. Õiget sõna otsivad peaaegu kõik kinesteetikud masinlikult sõrmi hõõrudes, justkui üritades seda kombata.

Stiil: Vaatab spordivõistlusi, jälgides sportlaste kehakeelt. On sageli gurmaan, kes hindab head kööki kõigest muust kõrgemaks. Viib sõbratari õhtustama sööklasse, kus seintel sibavad tarakanid, sest seal pakutav pilaff on suurepärane. Pilaff tõepoolest ongi oivaline, kui sa sellest just surnud putukaid ei leia. Kuid sinu kinesteetik ei pelga prussakaid, tema armastab kõike elusat, nii et sinu rängad üleelamised on talle arusaamatud.

Kodus peab tal kõik olema käe-jala juures. Tema näiliselt sassis laual peitub alati süsteem ja ta teab, kust mida leida. Mugavus ennekõike - oste sooritades lähtub eelkõige mugavusest ja alles siis ilust. Kaupluses katsub riideid ja ostab ainult neid, mis tunduvad puudutades meeldivad. Eelistab pehme kaelusega pluuse ega salli lipse, sest need poovad, kannab tihti number suuremaid riideid, et miski ei ahistaks.

Iseloomulikud jooned: Unustab autot pesta. "Milleks? Sõiduomadusi see ju ei muuda." See-eest kliimaseade ja kogu muu elektroonika töötab laitmatult - see teeb sõidu mugavaks.

Meelisväljendid: "Kas tunned vahet?", "siin on kerge hingata", "tunnen, et sa mõistad mind", "see angiin mu veel tapab", "oleksin peaaegu üllatusest pikali kukkunud", "see lugu haiseb pahasti", "tahaksin su ära süüa!", "olen mõnust oimetu", "peadpööritav edu".

See on normaalne! Sinuga suheldes naaldub toolileenile, ristab käed kõhul ja suleb silmad. "No nii," mõtled sa lootusetult, "jälle jäi magama!" Tegelikult seadis ta end mõnusalt sisse ja lülitus välja kõigest, mis segab tal sind ja su juttu tunnetamast. Ta on kui üks suur kõrv ja imeb su sõnu endasse nagu käsn. Tõsi küll, kui ta seejuures norsatama juhtub, võib asi selles olla, et ta lülitas välja natuke liiga suure osa endast, kaasa arvatud võime su sõnu vastu võtta - aga ta armastab sind ikkagi!

Kuidas teda ahvatleda: Raske ülesanne, kuid väärib vaeva, sest ta on truu ja hoiab kallimast kümne küünega kinni, andestades talle nii liigsed kilod kui kileda hääle.

Loo õhkkond, kus ta end mugavalt tunneb. Teda ahvatlevad kerged parfüümid, mis on tuntavad alles intiimsetel hetkedel ja meelitavad teda sulle aina lähemale ja lähemale, ning puudutused - sinu käsi tema kätt riivamas, vallandatud juuksed tema nägu puudutamas, põlv vastu põlve. Olgu sul naturaalsest kangast rõivad - puuvillased, pehmelt vooglevast siidist, õrnast villasest, sametist. Kõik sinus peab olema ideaalselt puhas - pesemata riiete läppunud lehka ta üle ei ela, seevastu armastatud naise higi lõhn on talle täiesti vastuvõetav. Ära kasuta lakki ega muid juukseid jäigaks muutvaid vahendeid - su kiharad peavad välja nägema nii, et tal tekiks tahtmine oma sõrmed neisse põimida ja neid silitada. Kui tal säärane uid pähe kargab, ära pista kiljuma: "Sa ajad mu soengut sassi!" Sinu välimus on talle ükskõik, tema jaoks on oluline tunnetada sind su siidiste juuste kaudu. Valmista talle maitsvaid roogasid ja paku aromaatset teed või kohvi. Taustaks vali hea, aga vaikne muusika.

Kuidas teda võrgutada

Kehalise kokkupuutega. Võid mõnel olengul koridoris teda justkui juhuslikult õlaga riivata, kogemata tema embusse komistada... ja veeta seal terve öö, sest naise keha lähedust tunnetades ei lase ta teda enam käest. Ta hellitab joovastunult su õrnas pitsiga lõppevas sukas jalga, läheb põlema su pakkumisest tema kaela ja selga masseerida ning tunneb suurimat mõnu sulle erootilise massaažiseansi pakkumisest. Seksib rõõmuga nii vannis kui duši all... või kottpimedas toas - valgusel pole tema jaoks mingit tähtsust. Sinu kõrvulukustavad oiged võivad teda hirmutada, kuid vaimustust väljendavad agarad kehavõnked meeldivad talle vägagi.

Kuidas teda endale hoida

Kodu. Kinesteetikule meeldib kõigist teistest meestest rohkem märgistada oma territoorium laialiloobitud riietega. Seepärast tasuks sul varakult leppida, et leiad tema musti sokke mitte ainult voodi, vaid ka köögilaua alt või arvuti kõrvalt. Ta hindab maitsvat kõhutäidet ja sul tuleb talle aegajalt tomatiga omletti vaaritada. Ahvatle teda isetehtud pirukate või präänikutega - need tekitavad temas kodutunde. Liibu tema vastu, kallista ja suudle - füüsilise läheduseta vajub ta norgu. Ära iial keeldu seksist ega tõmbu eemale. Las ta pealegi poeb sinu teki alla. Su soovi vahetevahel eraldi teki all magada võtab ta vaenulikkuse ja vastikusena enda vastu. Loobu öökreemist, et ta ei tunneks selle lõhna, ja et su sametine põsk talle superniisutavast kreemist libe ei tunduks. Kui talle meeldib raseerimata tutt, siis ehk ei tasuks seda liiga siledaks pügada.

Seks. Selle muudavad särtsakamaks karusnahad, aromaatsed massaažiõlid, samet- ja nahkkindad. Pöördesse läheb ta ka su pika säärega saabaste peale - ta tahab katsuda nende lõppu. Talle meeldib seksikas pesu, aga mitte sellepärast, et ta seda vaadata tahaks. Talle meeldib seda puudutada.

Digitaal: "Ma tean seda"

Mõne psühholoogi arvates on olemas ka neljas grupp seltsimehi - digitaalid. Nemad ei tunne midagi. Nad koguvad infot, siis murravad tükk aega pead, ja alles pärast pikka mõtisklemist jõuavad järeldusele: "See naine on viisakas, pealtnäha terve ja kannab kallist kleiti - tema ma võtan!" Tutvuse alguses on ta pisut ebalev, suheldes üleolev ja peaaegu ei žestikuleeri. Talle on esmatähtis hinnang olukorrale: kas tulus või tulutu, ohtlik või ohutu?

Meelisväljendid: "Ma mõistan sind", "küll mina juba tean", "oskad sa seda endale ette kujutada", "huvitav", "loogiline", "see on fakt", "asja tasuks uurida", "sinu küsimuse püstitus on täiesti vale".

Digitaalile meeldimiseks pead arutlema loogiliselt ja sobivalt tema seisukohtadega. Sa tutvud temaga peol ja jutustad endast: "Olen terapeut ja töötan haiglas. Mul on kesklinna lähedal korter. Siia kutsus mu majaperenaine Rita, kelle ma kopsupõletikust terveks ravisin." Ja digitaali peas välgatab mõte: "Arst perekonnas - see on mugav ja abi on alati käepärast. Ravis litsaka Rita terveks ja sai veel temaga sõbrannakski? Järelikult pole ta mitte ainult arukas arst, vaid ka hea suhtleja. Ja tal on oma korter. Saadan ta õige koju - ta elab ju siinsamas lähedal."

Kui tal mõistus lõpuks koju tagasi jõuab, tärkavad temas tunded ning ta käitub kui visuaal, audiaal või kinesteetik, aga ainult naisega, keda päriselt armastab. Seetõttu ei liigita paljud psühholoogid digitaale mitte omaette seltskonda, vaid kasvatusega alla surutud, ratsionaalsesse maailma sulgunud ja armastuses kammitsetud tüüpideks. Teised spetsialistid aga oletavad, et see ongi võrsuv kaasaegne inimtüüp, kelleks me kõik varem või hiljem muutume...