Alfons on mees, kes elab naise raha eest, olles tolle ülalpeetav. Ehk siis teiste sõnadega on see mees, kes elab parasiidielu sinu arvel. Tema eesmärk on saada teatud hulk hüvesid minimaalsete jõupingutustega. Seega armastab ta lihtsalt istuda naise kaela peal. Kõige sagedamini langevad selliste meeste ohvriteks liialt usaldavad naised, kellel on madal enesehinnang, ent kes on valmis end armastuse nimel ohverdama. Keda siin siis süüdistada? Eks ikka iseennast. Ei pandud „hoiatusmärke” lihtsalt tähele. Et end alfonsi eest kaitsta, peab tundma meeste psühholoogiat, tuleb olla realist.

Hoiatavad märgid

Peab meeles pidama, et alfons on väga hea psühholoog. Ta hakkab jutustama hingekriipivaid lugusid oma tervisest, surevast vanaemast, sellest, et teda ei osata hinnata … Ta üritab igasuguste võtetega tekitada enda vastu kaastunnet. Ta ei küsi mitte kunagi mitte midagi otse, ega ütle: „Kallis, anna mulle raha” (kuigi ka selliseid tüüpe esineb), vaid ta esitab oma probleemi sellisel kujul, et naisel on ebamugav jääda ükskõikseks. Ning ta ISE pakub mehele oma abi, tavaliselt rahalist. Kui aga naine räägib oma probleemidest, ei ilmuta mees reeglina mingit osavõtlikkust ega soovi aidata.

Suhete algus

Kui naisel ei ole suuri „rahalisi ressursse” , siis see ei garanteeri veel, et alfonsid mööduvad temast suure kaarega. Nemad leiavad oma kasu kõikjalt. Niisiis, kui oled kohtunud alfonsiga ning ta on aru saanud, et võid tema liimile minna, alustab ta alguses ilusasti ja väärikalt. Ta teadvustab endale, et selleks, et suurepäraselt hakkama saada, on tema peamine relv olla „kuratlikult” veetlev, ta peab oskama naisele anda kõike, mida too nii väga vajab suhetes meestega. See on — anda talle tunda, et ta on mehe silmis ääretult tähtis. Mees imeteleb teda ning käitub seejuures uskumatult väärikalt.

Alfons forsseerib sageli sündmusi. Ta üritab sinu kujutlusvõimet rabada võimalikult kiiresti ning mässida sind ruttu oma meelituste võrku. Ent kõik need „mõnusad hetked” kestavad vaid seni, kuni ta saab aru, et oled tal konksu otsas. Seejärel muudab alfons taktikat. Algab mäng: „Veena mind”. Mees loob olukorra, kus sa ise keelitad teda endaga koos elama (enamasti sinu juures). Nüüd ilmuvad ta kõnesse fraasid, nagu: „ ma pole valmis, mul pole praegu vahendeid, sina oled nii armas ja kenasti toime tulev, aga mina … sa väärid paremat …“

Sind aga liigutab selline suuremeelsus. Sa hakkad talle sisendama, et tal õnnestub siiski kõik, vaja on vaid tahta. Te olete ju ometi kahekesi koos! Ning kuigi nüüd oleks veel viimane aeg põgenemiseks sellise peiu eest, on mees suur manipuleerija, kes on paljuks valmis, et oma saaki kinni hoida …

Mees, kes pole alfons, võib teha ja rääkida sama. Kuid tema käitumine pärast väljaöeldut on erinev. Ta hakkab igal juhul tegutsema, kui sa talle tõesti oluline oled. Tema mehelik enesearmastus on otseselt seotud oma isikliku resultatiivsuse ja kasumlikkusega — seda erinevalt alfonsist. Tema leiab töö ja üritab sulle näidata oma mehiseid omadusi.

Suhete apogee

Niipea, kui sa asud planeerima oma pikka ja õnnelikku pereelu, hakkavad suhted, mis alles eile tundusid nii tõelised, su silme ees lagunema. Ootamatult saad sa teada oma armsamast terve hulga ebameeldivaid üksikasju — ta väldib vastutust, ei taha anda lubadusi, üritab põgeneda kohustuste eest. Ent ta kompenseerib seda kõike hingeliste juttudega, ta laseb sul tunda võitu, kui sa suudad teda veenda kingitusi vastu võtma või mida iganes, mis talle meeldib.

Seejuures üritab alfons sind täielikult endale allutada, alandades veelgi enam sinu enesehinnangut. Ta näitab pidevalt välja oma rahulolematust. Ta sisendab sulle, et tema on ainus, kellele sa üldse vajalik oled, et nii ta ei suuda elada ning teil on aeg lahku minna. Seega, mõjutades sinu enesehinnangut, kinnitab ta sind aina suuremasse sõltuvusse endast.

Kui korraldada suhete klaarimine tema tegevusetuse teemadel, asub ta lehti uurima, imiteerides tormilisi tööotsinguid. Isegi, kui ta end tööle seab, töötab ta maksimaalselt kuu või kaks.

Ise, omal soovil ei lahku alfons sinu juurest. Erandiks on vaid see, kui ta kohtab uut kandidaati, kes on valmis võtma enda peale raske ohvrimeelse armastuse risti.

Naised, keda ta valib

Kui ta jutustab sulle sellest, et tema eksid olid kadedad, ahned ja nõudlikud, siis olid need ilmselt naised, kes olid küll tema võrku sattunud, ent ometi ei lasknud end ära kasutada. Küsimus: miks valis ta nüüd siis sinu? Vastus: sa oled enamvähem „mugavast materjalist”, sind on kerge juhtida. Ära anna talle võimalust oma tahtmist saavutada!

„Mina muudan teda!”

Naised ei pööra pahatihti vajalikku tähelepanu oma partneri armastuse minevikule. Nad arutlevad järgmiselt: „Kõigel, mis oli enne mind, ei ole mingit tähendust”. Aga ometi peaks olema … Naise tüüpiliseks naiselikuks eksimuseks on usk, et ta võib muuta meest niipea, kui algab romaan. See on naiivne veendumus — osa naiselikust mütoloogiast. Mehed ei muuda endid, ükskõik, kui palju naised ka ei püüaks ning millisteks ohvriteks nad ka valmis poleks.

Pea meeles: kroonilised seelikukütid, alkohoolikud ning alfonsid on sellised meeste tüübid, kes kunagi ei muutu.

Neid muutumatuid käitumismudeleid ei muuda sinu armastus ega hool, isegi mitte spetsialistide abi. Ära raiska oma aega, oma häid tegusid ega ka närve!