Tööl püüame end näidata oma parimast küljest — vigade ja probleemideta. Ikka selleks, et näida võimalikult professionaalsena. Veelgi enam — tööl ei ole võimalik mängida kedagi teist, vaid olla 100% pühendunud oma igapäevatöösse. Mis saaks siis olla veel atraktiivsem, kui näha kedagi kirglikult oma tööd nautimas?

Väidetavalt kohtusid nii Bill Gates kui ka Barack Obama oma abikaasadega just kontoris. Billi abikaasa olevat alguses kõhelnud, kas tasub ikka suurettevõtte tippjuhiga kohtama minna.

Samas veedetakse tänapäeval kontorites rohkem aega kui kunagi varem — enam kui 63% töövõtjatest tunnistab, et teeb aeg-ajalt ületunde. Noor põlvkond plaanib karjääriredelil liikuda enam kui 3 korda kiiremini kui nende vanemad, panustades seeläbi märkimisväärselt rohkem oma aega just tööle. Lisaks näevad personali- ja värbamisspetsialistid täna tööandja atraktiivsuse tõstmiseks rohkelt vaeva, muutes tööõhkkonda võimalikult meeldivaks. Kuna ka abielude registreerimises ei ole märgata suurt kasvu, võime eeldada, et kontorites liigub praegusel ajal rohkem vallalisi kui kunagi varem…

Värske küsitluse tulemused näitavad, et koguni 63% Eesti töötajatest on märganud kontoriromantikat. Kolmandik vastajatest on olnud ise tööalases romantilises suhtes osaline ning 35% märganud sädet kolleegide vahel. Seega näib, et miskit on ka Eesti ettevõtetes õhus.

Kuidas kontoriromantikaga toime tulla?

Tea reegleid

Ettevõttes võivad olla eeskirjad, mis reguleerivad ka kolleegidevahelisi suhteid. Kui reeglid puuduvad, siis lähtu tööandja kultuurist — kas romantiline suhe on aktsepteeritav või mitte? Kui peaksid siiski neid reegleid rikkuma, siis ole valmis ka tagajärgedega leppima.

Kas oled valmis riskima?

Mõtle hoolikalt läbi, kuidas romantiline suhe tööl võib mõlema osapoole karjäärile mõjuda. Kas sobiva elukaaslase leidmine on tähtsam kui Sinu tänane töö? Pead siiski arvestama, et kui kõik ei lähe nii nagu ootad, siis võib koos töötamine ebamugavaks muutuda ning ametivahetus võib olla hädavajalik.

Ei pikkadele lõunatele

Ärge tõmmake endale tähelepanu pikkade lõunate, hellitusnimede, flirdi või jutuajamistega trepikojas. Kolleegid märkavad seda rohkem, kui te arvatagi oskate ning igasugused kuulujutud on kerged tulema. Kirg peaks jääma siiski töövälisesse aega, kuna ei aita kaasa Sinu professionaalsusele. Kolleegid, kes ei tea teie suhtest, ei pea seda ka nägema.

Kuidas hoida tasakaalu?

Töö moodustab suure osa Sinu elust ning kontoriseinte vahel alanud suhe ei tohiks saada Sinu töö kvaliteedi suurimaks mõjutajaks. Nii keeruline kui see ka ei ole, pead suutma hoida tasakaalu era- ja tööelu vahel isegi siis, kui suhe sai alguse kontorist.