1. Saa aru, et nüüd on see on päriselt läbi

Tihti on inimesed eksiarvamusel, et suhet tasub igal juhul jätkata, kui see juba nii kaua enam-vähem samamoodi toiminud on. Kuid kui see suhe teeb ühele või teile mõlemale pidevalt haiget ja need haiget tegemise mustrid hakkavad korduma, siis tuleb otsustada, et on aeg lõpetada. Näiteks kui te olete partneri petmise tõttu lahku läinud ja uuesti suhet alustades lubab ta, et ta ei tee seda enam kunagi, aga see siiski juhtub, siis on kindlasti aeg lõpetada see suhe igaveseks — ta ei muutu. Ta võib kasvõi põlvili paluda ja teha lahkumineku väga raskeks, aga jää endale kindlaks: kõige tähtsam on sinu enda vaimne ja emotsionaalne heaolu ja sa ei tohi selle arvelt järeleandmisi teha.

2. Vali suhte lõpetamiseks sobiv viis

Tänapäeva digitaalne ajastu on loonud nii palju suhtlemisvõimalusi, mis silma vaatamist ei nõua ja andnud seega lahkuminekuks mugava, aga vastiku ja julma võimaluse, mida paraku paljud kasutavad. Ära sina nii tee. Parim viis suhet lõpetada on rääkida sellest silmast silma, nii ei jää ka midagi arusaamatuks (näiteks ta ei jää arvama, et see on lihtsalt "järjekordne" lahkuminek) ja saab kõike selgitada. Minge näiteks piknikule või jalutuskäigule. Istu maha ja räägi ausalt ära, miks te suhte lõpetama peate. Näiteks, kui põhjuseks on petmine, siis ütle, et kuigi sa väga tahad temaga koos olla, saad sa aru, et tema pole püsisuhteks valmis. Räägi rahulikult — kui ta on mõistlik inimene, siis ilmselt saategi oma suhte kenasti ja rahulikult lõpetada.

3. Võta taastumiseks aega

Ära keela endal nutta. Pärast suhte lõpetamist on täiesti lubatud jäätisega voodis romkomme vaadata, nii et ära tunne end süüdi. Pole mingit mõtet teha nägu, et kõik on hästi ja kramplikult naeratades ringi käia — lahkumisvalu saab su ikka kätte. Parem ela oma valu läbi, kuni tunned, et oled taas valmis maailmaga silmitsi seisma. Muidugi võid alati otsida lohutust ka perelt ja sõpradelt. Ja kui asi väga hull, ära häbene otsida ka professionaalset abi.

Tõesti, keegi ei arva, et lahkuminek on lihtne, aga vahel on see parim asi, mida sa saad (nii endale kui talle) teha.

Allikas: Her Campus