1. Nad julgustavad ja innustavad teineteist looma suhteid ka väljaspool abielu


Suhte alguses ollakse kui sukk ja saabas ning isiklikud elud jäävad tagaplaanile. Mida aeg edasi, seda rohkem mõistavad armastajad, et nad ei pea kogu aeg ringi liikuma nagu siiami kaksikud, vaid hakkavad aru saama, et iseseisvus ning minu ja meie aja lahku löömine toob hoopis rohkem rahulolu ja rõõmu. Nad lubavad teineteisel olla iseseisvad inimesed oma hobide, huvialade ja sõpruskondadega ning naudivad energiat, mida see suhtesse kaasa toob.

Pidev ninapidi koos olemine võib lõpuks muutuda kaassõltuvuseks, mis ei ole kummalegi osapoolele kasulik. Palju tervislikum ja mõistlikum on ennast ise inimesena üles leida, teadvustada ja tunnustada, kui oma edu ja õnne ainult paarisuhte pinnalt kujundada.

2. Nad mõistavad, et vajadused ajas muutuvad ja annavad teisele ruumi


See, kui inimene muutub (isegi kui see muutus on positiivne), võib olla pisut ärev ja kummaline. “Mis siis, kui ta leiab uue tee ja jätab mu maha?” mõtlevad paljud. Aga selle asemel, et muutustele vastu seista, ot kõige õnnelikumad paarid otsustanud teineteist toetada, muutusi tervitada ja mõista, et muutused on teretulnud ja suhtele väga kasulikud.

Näiteks: kohtusite ja jäite kokku, sest te mõlemad nautisite matkamist ja õuetegevusi. Ajapikku aga üks teist tüdis sellest ning hakkas rohkem mõnu tundma tubastest tegevustest. Hoolimata muutuse põhjusest on oluline, et mõlemad austaksid seda soovi ja partneri vajadusi ka siis, kui need oma soovide ja vajadustega enam nii täpselt kokku ei lähe. Sama kehtib ka väärtuste kohta. Paarid, kes suudavad väärtuste muutustega kaasa minna, suudavad palju paremini koos ja õnnelikult eksisteerida kui need, kes ei taha kompromisse teha.

3. Nad seavad uusi eesmärke ja aitavad teineteisel neid saavutada

Lapsed, maja ostmine, karjäärimuutus, maratonijooks, origami — mis iganes eesmärgi sa oled endale seadnud, peaks partner sind vankumatult toetama. Pole tähtis, kas eesmärk on ainult sinu enda või teie mõlema oma, sest mõlemad on võrdselt olulised. Kui üks eesmärk on täidetud, ei jääda loorberitele lebama, vaid leitakse uued eesmärgid ja sihtpunktid, mille poole liigelda ja edasi püüelda.

Allikas: Huffington Post