Suhte alguse eufoorilises etapis on seks uskumatu: te olete armunud ega kujuta ettegi, et võiksite olla kellegi teisega. Aga reaalsus paneb varem või hiljem paratamatult suhtele oma pitseri ning eufooriline seebimull lõhkeb. Te veedate partneriga vähem aega ning ka armastate vähem. Paljudele meist saavad töö ja suhtevälised toimingud prioriteediks, me asetame iseendid viimasele kohale ning kurname end täiesti ära. Ja kui teil on lapsed, siis on aeg ja energia eriti väärtuslik kaup.

“Kui oled väsinud, siis on viimane, mis sa teha tahad, see, mille tõttu sa selles olukorras oled,” kommenteeris üks väsinud pereema.

Peamised põhjused, miks seksuaalne lähedus unarusse jääb, on väsimus, ajapuudus ja privaatsuse puudumine. Teine põhjus on huvipuudus: mõnikord muutub armastamine rutiiniks või isegi veidi tüütuks tegevuseks. Inimesed, kes teevad sageli kõrvalhüppeid, püüavad sellega elada läbi suhte alguse erutust või pääseda ettearvamatu rutiini eest. Ei ole vähimatki kahtlust, et elu igapäevased surved avaldavad mõju meie armusuhetele. Väsimus ja tüdimus teevad meid laisaks ning me suhtume teineteisesse enesestmõistetavusega. Pole siis ime, et kirglik intiimsus, mis me kunagi tundsime, hääbub praktiliselt olematuks.

Kui seks kaob, viitab see tavalistelt probleemidele kahe inimese suhetes. Kaks inimest võivad tegelikult säilitada kirgliku, rahuldustpakkuva seksielu igavesti. Enne kui me hakkame seda mõtet lahkama, mõelge ühe asja peale. Kui teil sellest artiklist midagi muud meelde ei jää, siis alljärgnev peaks küll pealuusse süüvima: seks on vahva.

Me muudame selle sageli keeruliseks ning teeme sellest tõsiste arutluste teema. Mõnikord on see vajalik, aga mõnikord ei ole vaja näha selles midagi enamat kui mängu partneriga. Seksuaalne intiimsus, mis te partneriga jagate, muudab armastuse magusamaks.

Seksuaalne intiimsus on armastamise kunsti oluline osa. Nii nagu suhte muudegi aspektide puhul, tuleb teil leida seksi jaoks aega. See ei tähenda sugugi seda, et te peate võtma välja kalendri ning märkima seal ära päevad, millal te vahekorras olla kavatsete.

Mõnel päeval on teil võibolla rohkem aega kui teisel päeval, aga oluline on, et te leiaksite aega olla koos teineteisega. Koos olemine võimaldab teil suhelda ja teha asju koos. See annab teile võimaluse romantikaks ja seksuaalseks intiimsuseks. Kõik saab alguse teist endist. Nii teie kui teie partner peate teineteise jaoks aega leidma.

Kui seksuaalne intiimsus hakkab suhtest kaduma, langevad paljud paarid lõksu, mida nimetatakse ummikseisuks. Sellises olukorras ei avalda kumbki partner oma vajadusi. Üks või mõlemad kardavad tõrjumist ning kumbki ei algata füüsilist kontakti, mis lõpuks kaob täiesti. Käest kinni hoidmine, kaisutamine ja suudlemine – kiindumise väljendused, millest teil vanasti puudust ei tulnud – kaovad.

Kui selline olukord on käes, peate vaatama asjale kriitilise pilguga ning tunnistama enesele, mis on teoksil. Te peate teineteisega suhtlema, et tundlikke teemasid arutada ja selgitada välja, miks füüsiline lähedus on hääbunud.

Teineteise puudutamine muul kui seksuaalsel eesmärgil sillutab teed seksuaalsele intiimsusele. Mitteseksuaalne puudutus ütleb, et teine on teile tähtis, et te usaldate ja armastate teda ning tahate olla temaga koos. See on oluline sideme tugevdamiseks teie ja partneri vahel. Kui te partnerit enam ei puuduta, see seos kaob, usaldus hääbub ja suhe muutub kaugeks ning külmaks.

Sellisel juhul on seksuaalne intiimsus praktiliselt võimatu ning paljudel juhtudel algavad selles etapis kõrvalhüpped. Kui te enam teineteist ei puuduta, viitab see sellele, et teie suhtes on midagi mäda. Te peate tegema kindlaks füüsilise läheduse puudumise põhjuse ning astuma samme olukorra korrigeerimiseks.

Mõnikord peate teadlikult püüdma näidata oma armastust teise inimese vastu lihtsa puudutusega. Enne kui te ei tunne end teineteist puudutades jälle vabalt, ei ole teil võimalik nautida koos seksi mõnusid.

Me elame väga struktureeritud ühiskonnas, kus rutiini langemine on väga lihtne. Levinud probleem paljude paaride jaoks on see, et ka seksist saab rutiin ja igav tegevus, mistõttu seksuaalne intiimsus muutub harvemaks. Seksiga on nii nagu iga muugi asjaga siin elus: kui see on tüütu, ei taha te sellega kuigi tihti tegelda.

Antud olukorra muutmiseks ei ole vaja muud kui veidi loomingulisust ja kujutlusvõimet. Paljud inimesed harrastavad kõrvalhüppeid, kuna nad vajavad põnevust ja vaheldust. Miks mitte pakkuda põnevust ja vaheldust oma partnerile?

Keskendage oma energia, olge loominguline ning kasutage kujutlusvõimet, et leiutada uusi võimalusi partneriga intiimsuhetes olemiseks. Näiteks kes ütles, et seksi võib harrastada vaid magamistoas? Miks mitte köögilaual, duši all, elutoas kamina ees või võibolla isegi aias täiskuu valguses? Miks mitte luua soodsat õhkkonda muusika, küünalde, sensuaalse riietuse, lõhnadega? Pidage meeles, et seks on tore.

Kas te olete alati vahekorras õhtul? Tehke endale lõuna ajal kaks tundi vabaks ja lubage endale väike erootiline paus. Pidage meeles, et ei ole midagi etemat kiirseksist. Spontaanne kiirseks võib olla erutav ja plahvatuslik. Mõelge erinevatele võimalustele teineteist seksuaalselt erutada. Minge koos õhtust sööma ja rääkige kogu õhtu vaid seksist. Kandke seksikaid riideid ning veetke kogu õhtu flirtides või eelmänguga, aga oodake seksiga hilisõhtuni.

Massaazh… puuudutused… nimekiri on lõpmatu. Loomingulisus, kujutlusvõime ja avatus uutele ideedele aitavad hoida seksuaalset intiimsust teie suhtes.

Mõned paarid on seksuaalselt väga loomingulised, teised on veidi kõhklevamad. Kui te suudate õppida olema oma seksielu arutamisel avameelsed, annab see teile vabaduse uurida koos uusi armastamismeetodeid. Kui te õpite koos midagi uut seksi kohta – kas raamatutest, ajakirjadest, kursustel või hariduslikke videosid vaadates – avab see teile suurepärase võimaluse rääkida partnerile oma vajadustest, soovidest, ihadest, fantaasiatest.

Suhtlemine ja õppimine võimaldab teil õppida tundma ka teineteise seksuaalseid piire. Seksist rääkimine on vestlusteema, mis võib jätkuda kogu suhte ajal. Suhte arenedes areneb ka seksuaalne intiimsus. Kui te tunnete end teineteise seltskonnas hästi ja olete suhtlemisel aus, siis tagab see teile rahuldavad seksuaalsuhted kogu eluks.