Selles, et su sõbranna elu pärast lapsevanemaks saamist rabavalt muutub, sa ei kahelnudki. Küll aga ei osanud sa arvesse võtta fakti, et selle tõttu võib kannatada sinu harjumuspärane elustiil. Sõprussuhted põhinevad suuresti jagatud mälestustel ja ühistel tegevustel. Kui naine saab lapse, muutuvad tema huvid ja prioriteedid täielikult. Kui aga kahel inimesel on totaalselt lahknevad elustiilid, paneb see nende sõpruse karmilt proovile.
Cosmopolitan aprill 2009
  • Mehe keha mõnukaart
  • Superelu väiksemate kulutustega
  • 35 uut stiili pikkadele juustele
  • Vähem muret kaalu pärast!
  • See, et sina ise pole lapsesaamisest veel huvitatud või oled ehk hoopis sõbranna peale salaja kade, ei mängi pingete tekkimises erilist rolli, suhtlemisraskusi võib ette tulla nii ja naa. Cosmo annab nõu, kuidas muutuste ajal omavahelist sidet hoida.

    Kokkupõrke põhjus

    Kohe, kui beebi näeb ilmavalgust, hakkab naise elu keerlema lapse ümber ja sõbrannade jaoks ei jätku tal esialgu aega ega energiat. Isegi siis, kui värske ema plaanib sõpradega aega veeta ning otsustab lapse koju jätta, muretseb ta pidevalt, kuidas pisikesel ilma temata läheb, ja raske on koos olles tema täit tähelepanu võita. Võime keskenduda võib puududa ka lihtsalt telefoniga rääkides.

    Krista (33): “Mind koondati ja nüüd pean tegelema täiesti võimatuna näiva ülesandega leida uus töökoht. Kui sõbrants tahab teada, kuidas mul intervjuu läks, ja ma räägin, et ei saanud seda kohta ja olen juba tõsiselt mures, kuulen teiselt poolt toru järsku mingeid titehääli. Sõbranna nunnutab oma beebiga ega kuula tegelikult, mis ma räägin. Üsna solvav, kui keegi su jutu lõpuks lihtsalt katkestab, öeldes täiesti teemaväliselt: “Aga “meil” hakkavad kikud tulema.“”

    Suhte hoidmine

    Sõprussuhete puhul on väga harva tegemist võrdse partnerlusega. Kui ühel inimesel on näiteks väga kiire eluperiood, siis peab teine pool sellega arvestama. Võta sõbranna lapsesaamist kui üht sellistest aegadest. Teadvusta endale, et ilmselt muutub ta veidi erinevaks sellest, milline ta varem oli, ja ära sea talle liiga kõrgeid nõudmisi.

    Kui ta ei helista sulle enam eriti tihti või tundub sinuga rääkides kuidagi eemalolev, lase tal olla — vähemalt esimestel kuudel. Võiksid endale selgeks teha, et su sõbrannal võib uues olukorras üsna raske olla.

    Artikli täispikka versiooni saab lugeda kuu lõpuni vaid ajakirjast.