Kui tal puuduvad need neli omadust, ära lase tal endale sõrmust sõrme libistada:

1. Tal on kindel töökoht ja kogemustepagas

Teismeeas oli väga kütkestav, kui kutt kuulus mõnda bändi, aga täiskasvanud naise silmis peaks see tunduma kuum vaid juhul, kui selleks bändiks on U2. Olgu, eeldada, et mees tooks koju sama suure palga kui Bono, on natukene liiga palju tahetud, aga kui sinu mees on juba aastaid töötu olnud ja oma bändiga tegelenud, siis tea, et sinust saab tema materiaalne tugi veel pikkadeks aastateks.

Ei usu meid? Ka eksperdid on selles kindlad. “Mehe tööeetika peegeldab väga tugevalt tema karakterit,” kinnitab raamatu “Relationships in The Raw” autor Jennine Estes. Ta väidab, et suutlikkus pikaajaliselt pühenduda peegeldab ka mehe väärtushinnanguid. “Karjääri edendamine näitab ka seda, kui hästi ta suudab millelegi või kellelegi pühenduda, probleeme lahendada ja inimesena areneda. Lisaks peegeldab see ka ta enesehinnangut. Kõik need asjad mõjutavad ka teie suhet.”

Siin on ka erand: kui su mees on just hiljuti muutnud tööalast suunda, lõpetanud ülikooli või näiteks koondatud. Anna talle võimalus, pane paika kindel ajaperiood ja märka, kui pühendunud ta töökoha otsimisel on. Kui ta ärkab vara, loob tutvusi ja üritab kogu jõust tööd leida, väärib ta su tuge.

Millal peaksid ta maha jätma? Kui tal on tööl alati probleeme või ta mõtleb välja vabandusi, miks töötu olla kuni ta leiab endale “ideaalse otsa". Kui ta ei püüa end isegi karjäärialaselt jalule saada, kuidas sa saad uskuda, et ta on sinu kõrval siis, kui teie abielu kohale satuvad vihmapilved?

2. Ta teab, kuidas kokata ja koristada

Ei, me ei pea silmas igal õhtul sind kodus ootavat kaetud lauda ja põrandaid, mis on nii puhtad, et võiksid nende pealt süüa (kuigi see oleks ju päris tore, või mis?). Sellegipoolest usume, et kõik täiskasvanud inimesed võiksid osata küpsetada korralikku omletti ja pastat ning võiksid peale söömist oma nõud ise ära pesta.

See ei näita mitte ainult seda, kui iseseisev ta on, aga ka seda, et ta küll naudib elu, aga pole liiga laisk, et oma kodu eest hoolitseda. Mees, kes suudab iseenda eest hoolitseda, on võimeline ka sinu eest hoolt kandma. Kui ta seda ei suuda, on see veel üks neist märkidest, et sa ei peaks temaga abielluma.

Ka siin on erandeid: kui ta lihtsalt ei oska puhastada tualettpotti või hakkida õigesti sibulat, aga on valmis seda kõike õppima, on tegemist väärt mehega. Siinkohal on oluline roll sõnal “kompromiss”. Tema küpsetab, sina koristad. Tema teeb voodi ära, sina pühid kappidelt tolmu. Oluline on, et kaks inimest koos looksid kodu, mis on nende mõlema jaoks mugav peidupaik.

Kui ta lükkab tegemisi ja toimetamisi pidevalt homsesse või mõtleb, et ainult naised peaksid pesu pesema, paki oma asjad ja mine minema. See on märk sellest, et ta ei näe teid võrdsetena ja see on juba palju suurem probleem, kui otsustamine, kumb teist peaks täna prügi välja viima.

3. Ta ei ela enam koos oma vanematega

See, kui sinu kallimal on emaga lähedased suhted, on väga armas, aga kui su ämm teab 24/7, kus te olete ja istub filmõhtul diivanil täpselt teie kahe vahele, oled rohkem nagu õde mitte tema naine. Igal perekonnal on erinevad väärtushinnangud ja piirid, aga su mees peab teadma, millal lõppes lapsepõlv ja algas täiskasvanuelu. Ta peab olema suuteline ise endaga hakkama saama, enda otsuseid tegema ja arveid maksma.

Kui su kallima emal on iga kord probleem, kui te kohtingule lähete või iga teie vestlus ringleb ümber tema perekonna, võib olla aeg suhte lõpetamiseks. Suhtumine “veri on paksem kui vesi” võib tulevikus juba tugevamalt teie suhet mõjutada. Kui tema perekond on alati esimesel kohal (ka olulisem kui sina), tunned juba varsti, et sind ei hinnata piisavalt. Ja olgem ausad, kes ikka tahaks poisikesega abielus olla?

4. Tal on ka oma isiklik elu olemas

Paarikesed, kes teevad kõike koos, võivad pealtnäha tunduda väga armsad, aga tegelikult on oluline, et inimesed saaksid ka üksinda hakkama (isegi, kui ollakse suhtes). Mida rohkem sa iseendaga vaeva näed ja enda enesekindlust kasvatad, seda rohkem suudad ka suhtesse panustada. Mida rohkem kasvab inimene indiviidina, seda rohkem saab ka suhe areneda.

Siinkohal ei soovita me sul mitte sõita tüdrukutega Las Vegasesse ja teha mida jumal juhatab, aga kujuta ette, kui sa ei näeks neid kunagi ega saaks klaasikese veini saatel lihtsalt lobiseda? Inimesed kipuvad unustama, et me oleme kõik individuaalid, kes lihtsalt on otsustanud elu paarisuhtes mööda saata. Oluline on veeta aega iseenda, oma sõprade ja hobidega, et pärast taas kodus diivanil kohtudes oleks hea meel teineteist näha.

Kui su mees on lihtsalt veidi tagasihoidlik, ei tähenda see kohe, et peaksid ta maha jätma. Ta võib lihtsalt olla veidi segaduses ega tea, kuidas uusi sõprussidemeid luua. Mõtle sellele: koolis oli ju lihtne teiste inimestega suhelda, aga mida vanemaks me saame, seda vähem on võimalusi uusi sõpru leida.

Kui aga su kallimal pole ühtegi huvi ega kirge, ta on nõus loovutama “üksi oleku aega” selleks, et ka sina ei saaks seda teha, võib olla aeg edasi liikumiseks.

Naised, pange aga tähele! Kõik need omadused peaksid ka teie endi kohta kehtima.

Allikas: YourTango