Paarisuhtest saab kogu su elu

Kas sa ohverdad oma suhte nimel kõik muu? Sõbrad, kooli, hobid, karjääri, perekonna? Langetad kõik otsused mõeldes sellele, kuidas saaks rohkem kallimaga koos olla ja mis oleks parim teie suhtele? See pole enam paarisuhe vaid kaassõltuvus ja see on juba haigus.

Kasutad suhet vabanduseks teiste asjade tegemata jätmisel

Su suhe on süüdi selles, et sa pole jõudnud kooli ära lõpetada või alustadagi, sa jätsid kandideerimata oma unistuste tööle, ei lähe reisile, millest eluaeg unistanud oled jne. Suhet vabanduseks tuues lükkad sa lihtsalt oma elus edasi neid muutusi, mida sa tegelikult kardad teha. Terve ja täisväärtuslik suhe ei ole ühelegi neist asjadest takistuseks.

Satud suhetesse justkui kogemata

Sa nimetad teda oma peikaks, kuigi sul pole ta vastu erilisi tundeid. Käid puhkusel mehega, keda sa südames pead heal juhul sõbraks. Teed suhteteemalisi asju tüüpidega, kellest sa olulises vaimustuses pole, armastusest rääkimata. Need on tõsised ohumärgid. Kui sa oled pidevalt õnnetu ja rahulolematu ega suuda leida pisukestki õnnekillukest inimeses, kellega sa koos oled ja nendes asjades, mida te koos teete, on ta kas lihtsalt väga vale inimene ja/või oled sina väga tõsises depressioonis.

Kopeerid oma vanemate suhet

Kui sa nüüd hoolega järele mõtled, siis mis on su vanemate suhte juures need asjad, mida sa järjest oma suhetesse üle kannad? See pole muidugi probleem, kui su ema ja isa elasid koos õnnelikult elu lõpuni, aga kui oled pärit katkisest perest, kordad tõenäoliselt neidsamu mustreid.

Vabandad partneri alati välja

Leiad alati mingi põhjuse, miks ta sind alt vedas. Iga kord suudad leida mingi selgituse, miks ta kohale ei ilmunud või oma lubadust täita ei suutnud. Oled küll väga hea inimene ja püüad mõista teise tundeid ja teguviise, kuid ise jääd niimoodi ju hätta… Ta ei tule ega tee, sest ei taha ja mida varem sa seda mõistad, seda parem. Kui sa ainult selliste meeste otsa satudki, keda sa pead pidevalt välja vabandama, on põhjust sügavamale su hingesoppi kaevuda — siin tuleb uurida enesehinnangut, enese vähese väärtustamise põhjuseid või hoopis pelgust tõelise ja toimiva suhte ees.

Hüppad pea ees suhtesse

Kohe kui oled leidnud kuti, kes sulle meeldib ja kes tahab sinuga natuke pikemalt aega veeta, kolid sa tema juurde sisse, sisustad ümber ta korteri, plaanid ühist puhkusereisi ja käid ta sõpradega väljas. See räägib tõsisest ebakindlusest. Ilmselt ei suuda sa välja kannatada pinget, mis kaasneb teise inimese põhjalikult tundma õppimises. Sinu jaoks on lihtsam endast kohe kõik välja paisata ja teha seda enne, kui taipate, et tegelikult te ei sobigi kokku.

Jooksed ühest püsisuhtest teise

Mõnel tõesti juhtub nii, et suhteks sobivad partnerid satuvad teele täpselt siis, kui neid vaja on, ehk siis, kui eelmine suhe on värskelt läbi saanud. Selliseid inimesi, kellel niimoodi õnnestub, on umbes 1%. Ülejäänud ei suuda lihtsalt sekunditki üksi olla iga suvaline kutt, kes neile otsa vaatab, on nende järgmine Härra Õige.

Kritiseerid kõiki mehi, kellega sa suhtled

Tuleta meelde, millal sa viimati tema kohta midagi head ütlesid? Kas nii on olnud kõikide meestega su elus? Miks sa nendega siis suhtled, kui nad sulle ei meeldi? Miks sa nende luuserite asemel siis selliste meestega väljas ei käi, keda sa austad ja imetled?

Muutud iga partneri soovi järgi

Kas võtad omaks kõik uue mehe hobid, harjumused ja elustiili? Tõenäoliselt on sul endal tõsine identiteedikriis või hirm iseenesega päriselt tuttavaks saamise ees.

Püüad kõiki oma partnereid enda käe järgi muuta

Iga uus mees on sinu jaoks kui väljakutse või uus “tee ise” projekt. Sul on nimekiri asjadest, mida sa tahad tema juures ümber teha ja oled väga pettunud, kui täiskasvanud inimene ei lase sul ennast nagu plastiliini voolida. Ka sellele on selgitus olemas: suheldes ainult selliste inimestega, kelles näed vigu ja keda soovid muuta, peidad sa iseennast oma vigade ja puuduste eest.

Kiirustad põhjendamatult

Juba teisel kohtingul kujutad sa ette teie pulmapidu, lapsi ja pensionipõlve. Nimetad teda oma elu armastuseks juba siis, kui olete ainult nädala tuttavad olnud. See pole pea ees suhtesse hüppamine, sest sa oled oma peas loonud mingisugused pildikesed ja kujutelma, millest su vaesel kaaslasel veel aimugi pole. Tegu on äärmiselt ebaterve ja lapsiku suhtumise ja käitumisega, millega valmistad iseendale megasuure pettumuse. Ja su unelmate mees peab sind psühhopaadiks.

Otsid mehi, kelle võlumisega pead tõsist tööd tegema

Paistab, et sulle meeldivad kutid, kes sinust eriti huvitatud pole. Või mehed, kes on väga valivad ja võib-olla isegi sinu suhtes kriitilised. Mis põhiline — sina ei tohi talle mingit huvi pakkuda! Sina nimetad seda mängu iluks, terapeudid aga probleemseks ebakindluseks. Sa otsid heakskiitu ja mida raskemini see tuleb, seda magusamalt maitseb.

Ajad taga ainult hõivatud mehi

Siinkohal on asi lihtne — sa tõenäoliselt kardad tõsist püsisuhet nagu tuld ja sellepärast jahid keelatud vilju. Teine võimalus — sa ei armasta ega hinda end piisavalt, et pakkuda iseendale parimat ehk meest, kes on vaba ja kellega saaksid koos rahulikult tulevikule vastu minna

Sind varastatakse ühest suhtest teise

Su suhted lõpevad sellega, et jätad ühe mehe teise pärast maha. Siin on kaks suurt ohumärki: esiteks ahvatled sa mehi, kes jahivadki võetud naisi. Teiseks: su enda enesekindlus on nii olematu, et igasugune väline tähelepanu ajab su pea sassi. See on ka emotsionaalse küpsusetuse tunnus. Kui keegi suudab su suhtest lihtsalt komplimentide ja lillekimpude abil minema rääkida, tähendab see, et sa ei suuda oma partneriga normaalselt ja täiskasvanulikult suhelda ega talle oma vajadusi ja soove arusaadavalt väljendada.

Allikas: Madame Noire