Et sinu elus niimoodi ei juhtuks, tasubki endale selgeks teha need tõed suhete kohta:

1. Sa ei saa panna kedagi tundma tundeid, mida ta lihtsalt ei tunne. Pealesurutud kiindumus ei toimi ja lõpuks minnakse ikkagi lahku.

2. Sa tead täpselt, millised tunded sul kellegi vastu on. Sa ju võid neid varjata, aga hiljem võid igavesti kahetseda, et neid õigel ajal ei avaldanud.

3. Pane tähele, kes sinust tõesti hoolib ja proovi samaga vastata, sest tõelist hoolivust leidub tegelikult vähe.

4. Aeg ei paranda alati kõiki haavu, aga see on sinu enda teha, kuidas sa mingisse olukorda suhtud. Sa võid alati valida positiivse lähenemise.

5. Andestamine on valik, mille me võime iga päev teha ja anda iseendale võimaluse elada edasi kergema tundega.

6. On mõned inimesed, kes sinu elust lahkuvad, aga mõnikord tulevad nad aastate pärast tagasi ja siis on teil ühine rõõm. Aga kõiki inimesi ei tasu ka alati tagasi lasta.

7. Kõik inimesed ei oskagi oma tundeid väljendada viisidel, nagu sina neilt ootaksid. See on normaalne.

8. Mõnikord tasub asjadel lasta omasoodu areneda ja vaadata kõrvaltvaataja pilgu läbi, mis sellest kõigest lõpuks saab.

9. On normaalne tunda, et sa armastad ikka veel oma eksi. Kui teil on palju ühiseid mälestusi ja ilusaid hetki, ei olegi lahti laskmine niivõrd lihtne.

10. Inimesed ei muutu paljudes asjades, aga nad arenevad ikkagi. Nad kõik õpivad ja kohanevad. Mõned neist on väärt teist võimalust.

11. Sa ei saa kunagi tagasi mõnd hetke oma elust, aga seda pole mõtet ka taga nutta. Kui sa elad minevikus, jääb sul kogemata kõik imeline, mis ümbritseb sind olevikus.

12. Tunneta oma emotsioone ja ära suru neid alla, sellega teed endale palju halba. Ehkki meid on õpetatud, et emotsioonide välja näitamine on halb, siis tegelikult on nende maha surumine veel palju kahjulikum.

13. Ainult sina vastutad selle eest, mis sinu elus toimub, milliste inimestega sa suhtled ja kuidas sa lased endaga käituda. Korda seda.

14. Kõige tähtsam on olla tänulik iseenda, oma kallite inimeste, oma töö ja sõprade eest. Kui sa kiirgad endast välja tänulikkust, tõmbad ligi ka häid inimesi. Jah, just nii lihtne see ongi.

Allikas: Thought Catalog