Wish väitis INSIDER'ile, et see võib olla lihtsalt negatiivne vastus sellele, kui tunned end suhtes õnnetuna, aga samal ajal võib see olla ka mõjutatud su vanemate, vanemate õdede või teiste pereliikmete ja hooldajate käitumisest.

"Lapsena näed sa, kuidas sind kasvatavad inimesed käituvad ärevuse, depressiooni või kurbuse puhul," selgitas ta. "Kui su ema hakkas liiga palju sööma või su isa pettis su ema, nägid sa seda käitumist ja oma vanemate tujusid pealt ning õppisid sama tegema, teadmata, et just nii hakkad ka sina edaspidi tujudega toime tulema."

Teadlased väidavad, et kalduvus oma kaaslast petta võib olla seotud ka ühe dopamiini retseptori DRD4 polümorfismiga ehk n-ö "põnevust otsiva" geeniga, mis peitub sageli ka alkoholismi ja hasartmängusõltuvuse taga.

2010. aastal Binghamtoni ülikoolis 181 noore täiskasvanu seas läbi viidud uuringust selgus, et osalejad, kelle kehast leiti seda spetsiifilist geeni, võivad ka suurema tõenäosusega oma kaaslast petta. Ja mida rohkem sul neid on, seda rohkem otsid sa ka oma ellu põnevust ehk sind tõmbavad asjad, mis sind tõmmata ei tohiks, näiteks petmine.

Selle uuringu järgi võiks justkui öelda, et mõni truudusetu inimene lihtsalt ei saagi sinna midagi parata, aga kuna väga kindlad teadluslikud tõestusmaterjalid selle kohta siiski puuduvad, väidavad eksperdid, et me ei tohiks endas sellist paikapanevat arvamust kujundada. "Väga paljudel inimestel võib olla geneetiliselt kalduvus alkoholismi poole, aga ainult väga väike protsent neist on alkohoolikud, sest rolli mängivad ka paljud muud faktorid (keskkond, tahe, elukogemus jne)," selgitas raamatu "Out of the Doghouse" autor Robert Weiss. "Meil on alati valik."