Su sõbrad ütlevad sulle, et armastust sundida ei saa — see tunne kas on või ei ole. Ja see on üks suur vale! Sa armastasid oma abikaasat palavalt, mäletad? Armastus on endiselt olemas, kuid ta on praegu lihtsalt teiste tunnete taga peidus. Armastust varjutavad hetkel viha, frustratsioon, väsimus ja lahendamata konfliktud. Kui leiad viisi, kuidas need negatiivsed tunded kõrvale lükata, jätkub armastustunde jaoks jälle ruumi.

Kuidas seda teha? Õpi oma viha taltsutama! See on tähtsaim samm armastuse taastamisel. Just viha on muutnud su armastatu hetkel su vaenlaseks.

Sa suudad ju kontrollida oma teisi tundeid? Ei hüppa voodisse iga atraktiivse noormehega? Ei röövi näljasena naabrilt võileiba käest? Miks siis mitte püüda oma viha, mis on üks inimese kõige olulisemaid emotsioone, kontrolli all hoida.

Kui meid rünnatakse, tunneme me kohe, et inimene, kes seda tegi, on meie vaenlane. Ja oma vaenlase suhtes me ei suuda tunda sooje tundeid. Sel hetkel, kui sina ründad oma kaasat või tema ründab sind (näiteks solvangu, süüdistuse, kriitika, ebameeldiva hüüdnimega), tajute te teineteist vaenlastena.

Sellise käitumise jätkudes tunned, et positiivseid tundeid ei olegi enam. Su kallis mees käib sulle hoopis närvidele, ta on isekas ja sa ei saa aru, miks ta sinu vastu nii õel on.

Lahendus? Kohtle oma partnerit nagu oma parimat sõpra, mitte nagu vaenlast. “Kergem öelda kui teha,” mõtled sa nüüd. Raske, kuid mitte võimatu.

Sa suudad oma tundeid ja sõnu kontrollida. Ainult sina otsustad, kuidas sa käitud, mida ütled ja kuidas erinevates situatsioonides reageerid. Iga kord, kui sa oma abikaasaga räägid, meenuta endale, et ta on su parim sõber, mitte su vaenlane!

Sa ei pea temaga nõustuma, sa ei pea tema korraldustele alluma, tema kõneviis ei pea sulle meeldima. Pööra tähelepanu parem sellele, et ta vähemalt üritab sinuga suhelda ja tahab sulle midagi öelda, kuigi ta päris täpselt ei tea, kuidas seda õigesti teha.

See ei saa olema lihtne.

Pane tähele — kui kohtled teda oma parima sõbrana, hakkab tema sinuga samamoodi käituma! Ta ise ei pane seda algul tähelegi. Kui lõpetad tema ründamise, ei suhtu ka tema sinusse kui vaenlasesse.

Ka siis, kui ainult sina proovid suhet parandada ja pingutad selle nimel, muudab see teie omavahelist suhtlust märgatavalt paremaks! Kui suudad selle sammu astuda, on kõik järgnev juba oluliselt lihtsam. Normaalse suhtlemise taastamine on esimene samm selle sügava ja tugeva kire taasavastamiseni, millest oled ammu puudust tundnud.

Ja nüüd loe edasi: