Kuidas mõista, et teie suhtes puudub usaldus?

  1. Klammerdud oma partneri külge ja ei lase tal oma silmapiirilt kaduda;
  2. sa ei ole kunagi haavatavas olekus ega lase kedagi endale lähedale, sest kardad haiget saada;
  3. tunned end pidevalt ebakindlalt;
  4. arvad, et su partner varjab su eest kogu aeg midagi ja nuhid ta järel.


Kuidas suhtes usaldust taastada?

1. Ole valmis suhte nimel vaeva nägema

Täpselt nagu tango tantsimiseks on vaja kahte inimest, ei saa sa ka usaldust üksinda taastada. “See tähendab, et inimene, kes usalduse murdis, peab olema valmis demonstreerima, kuidas ta tahab suhtes suhelda ja purustatut parandada,” selgitab abielu ja pereterapeut Lauren Cook. “Inimene, kelle usaldust murti, peab olema valmis andestama ja veel kord haavatav olema, et teievahelist sidet taastada.”

2. Palu vabandust

Usalduse taastamine nõuab südamest tulnud vabandust. “Kuigi inimene, kes murdis oma partneri usaldust, võib hakata ennast kaitsma, siis see muudab olukorra suhtes vaid hullemaks,” teab Cook. “Olgu tegemist siis kirja, sügava vestluse, mitme vestluse või mõne muu viisiga, kuidas vabandada, on oluline, et süüdlane näitaks välja kahetsust ja soovi suhet parandada.”

3. Mõista, mis juhtus

Selleks, et suhtes kindlustunne taastada, peavad mõlemad pooled võtma aega enesesse vaatamiseks ja juhtunust õppimiseks. “Võta aega, et mõista, kuidas see üldse nii läks, et sina või su partner sai haiget,” soovitab Beauchamp. “Mõtle tegevustele, mis usalduse murdsid. Kuidas sina ennast tundsid? Kuidas sa end nüüd tunned, kui kõik on juba ära juhtunud?”

4. Looge uusi mälestusi

Järgmine samm on luua koos uusi ja positiivseid kogemusi. “Positiivne kogemus muudab iga paari energiat,” teab Beauchamp. “Tehke midagi, mis ajab teid naerma, naeratama ja mis muudab teid positiivses mõttes lähedasemaks.”

5. Pea meeles, et inimesi võib usaldada

Kui keegi petab su usaldust, on lihtne hakata kahtlema kõigis oma suhetes, romantilistes ja teisteski. Aga ära sina sellesse negatiivsuse tormi satu.

6. Küsi, mida sul vaja on?

Suhtlemine on suhte tugevdamiseks väga oluline ja seetõttu soovitab Beauchamp olla aus iseendaga ja küsida endalt, mida vajad selleks, et usaldus teie vahel taastuks. Mis aitaks sul tunda end turvalisemalt? Ja kui sul on vastus olemas, räägi sellest ka oma partnerile.

7. Ole valmis olema haavatav

Suhtes on oluline olla ka haavatav. "Lõhu oma seinad maha ja lükka ego kõrvale," kinnitab Beauchamp. "Haavatavus kutsub haavatavust lähemale ja kasvatab intiimsust. Intiimsete hetkede loomine aitab ehitada üles seda, mis on katki."

8. Taasta teievaheline side

Võta seda hetke kui uut algust ja taastage teievaheline kirg. Üks viis selleks on õppida selgeks teineteise armastuse keel ning pakkuda järjepidevalt seda, mida teine pool vajab, et tunda end armastatuna, turvaliselt ja toetatuna.

9. Keskendu tulevikule

Selleks, et minevik selja taha jätta, peate nii sina kui su partner keskenduma sellele, mis teid ees ootab, mitte hoidma kinni mineviku vigadest. Selleks pidage maha aus ja avameelne vestlus teemal, kuidas tahate edasi liikuda. Disainige oma ühise tuleviku visioon ja pange paika nii lühiajalised kui ka pikaajalised eesmärgid.

Allikas: Well+Good