Inimesi on mitmesuguseid. On neid, kes on sümpaatsed esimesest pilgust, ja neid, kellega pikemalt suhelda ei soovi. Mõne inimesega peab pingutama, et vestlust üleval hoida, teisega tekib mõistmine ja ühise keele leidmine justkui iseenesest.

“Hingesugulaseks saab nimetada inimest, kes jätab meie tundekehasse emotsionaalse jälje. Ta läheb meile hingeliselt väga korda. Ta võib olla teisest rahvusest, eri vanuses, teistsuguse maailmavaatega, vastassoost või samast soost, kuid ulatub sinna, kuhu teised väga toredad inimesed ei küüni. See on hingeline äratundmine,” selgitab Anneli Salk. “Temaga koos tekib tunne, et ta saab minust aru ja tunnetab mind sellisena, nagu ma olen. Seda võib segamini ajada romantilise armastusega, kuid armastus ei pruugi alati hingesugulusega kaasneda. Kindlasti aga kaasneb maailma jagamise ja tajumise tunne. Kui istume vaikides, siis ta teab, mida ma tunnen, või vähemalt aimab. Hingekaaslane ei pea selleks tegema midagi erilist, vaid see tuleb loomulikult välja,” räägib nõustaja hingesuguluse olemusest. 
Kodutohtris oktoobris:
* Hingesugulane – kas kingitus elult?

* Ajupese end saledaks!

* Rauarohke menüü

* Pärast sünnitust terveks ja tugevaks

* Lapse seksuaalsuse arengu keerdtrepp

* Iluhooldused, mida saad teha kodus

* Millal jätta laps koju?

* D-vitamiini ka toidust

* Teismelise akne

* Tee veast võimalus

* Raskesti diagnoositav luupõletik

“Hingesugulastel on väga hea koos olla. Elustiil klapib ning ollakse samal hingelisel tasandil. Neil on soov teineteist täiendada, tähtis pole väline atraktiivsus, vaid inimese sisemine pool.”

Hingesugulus on sügav side

Anneli Salk arvab, et hingesugulast ei saa leida, vaid teda saab ära tunda. “Hingesugulast kohatakse siis, kui hinges on selle jaoks ruumi. Tema kohtamine toob déjà vu efekti. On tunne, et see kõik on juba olnud,” ütleb nõustaja.

“Ta võib ellu tulla ootamatult ja äkki ning me ei oska sellega võib-olla kohe midagi peale hakata. Tutvume ja tunneme, et teame sellest inimesest kõike.” Anneli Salk soovitab sel juhul aja maha võtta ja mõelda, mida selle suhtega teha. “Kui mõlemal on tarkust, siis võib seda hoida terve elu,” usub ta.

“Hingesugulase äratundmine vajab hingelist küpsust, seetõttu tuntakse ta ära pigem elu teises pooles, kogemuste kaudu. Siis kui meie silmad on pööratud väliselt atraktiivsuselt sisemisele.”


Kuidas hingesugulast ära tunda ja kas temaga on võimalik ka romantiline suhe, loe juba Kodutohtri oktoobrinumbrist.