Meie arvates peaks pärast neid õudusi, mida Rihanna mees talle põhjustas, olema iseenesest mõistetav, et ta käib sellistest tüüpidest kauge kaarega mööda.

Kuid tuleb välja, et tegelikkuses on olukord vastupidine. “Enamik meist järgib pidevalt teatud suhtemustrit — meile meeldivad kindlat tüüpi mehed. See võib töötada nii sinu kasuks kui ka kahjuks,” ütleb suhteterapeut ja raamatu “Stupid About Men” autor Deborah Dunn. “See pole üldse ebatavaline, et naised pöörduvad ikka ja jälle sellist tüüpi meeste poole, kellega neil on ebaõnnestunud suhe juba selja taga,” lisab Dunn.

Kuidas sellisest suhte tupikteest hoiduda? See ei ole lihtne, kuid esiteks tuleb sul välja uurida, kust on saanud alguse sinu kirg nende meeste vastu, kes on kõike muud kui hea suhtematerjal.

Lastetuba

Ekspertide sõnul saab kõik alguse varajasest lapsepõlvest, mil kujuneb välja meie meestemaitse. “Ükskõik, kas see muster on negatiivne või positiivne, pärineb see lapsepõlves omandatud arusaamale armastusest ja suhetest,” ütleb raamatu “If Love Could Think” autor psühholoog Alon Gratch. 

Loe Cosmo oktoobrinumbrist:
• Intervjuu: Eva Longoria evolutsioon.

• Naised pihivad: “Ma olin see teine.”

• G-punkt on taas teema.

• Cosmo eksperiment: nädal ideaalse naisena.

• Ciao, kontorirutiin!

• Tee ilutest ja leia just sinulikud meigitooted.

Kui astud korduvalt n-ö ühe ja sama reha otsa, valides enda kõrvale üht tüüpi “valesid” kutte, võib see olla märk soovist taas luua draama oma isa või esimese boyfriend’iga. Naistel, kellel on olnud nõrk või olematu side oma isaga, võib olla alateadlik tõmme ligipääsmatute meeste poole. Nii püüavad nad lahti harutada minevikus lahenduseta jäänud suhtesõlmi, kuigi tegelikkuses ei lahenda nad sellisel moel mitte midagi. Sellistesse suhtelõksudesse kinni jäänud naised on sattunud sõltuvusse tõusudest ja mõõnadest, mida suudavad pakkuda neile just “pahad poisid”. Endalegi märkamata loovad nad seoseid negatiivse käitumise ja tunnete vahel. “Nõnda võib olla täiesti tavaline väärkujutelm, et naine ei tunne, et teda armastatakse, kui mees ei karju tema peale või ei püüa teda enda poole tagasi võita,” ütleb Dunn.

Lõhu ahelad

Igal mehel leidub ka mitte-nii-positiivseid omadusi, kuid siiski on olemas teatud märgid, et see tüüp ei ole sinu jaoks parim kaaslane. Suhteekspert Diane Kirscher annab vihje: “Enesehinnangu langus ning enda süükoorma tundmine on selged märgid sellest, et see mees ei ole sinu jaoks parim valik.” Teine punane ohutuli: sa tunned, et pead tema läheduses käima justkui nööri mööda ega saa olla sina ise. Samuti on ohumärgiks ka see, kui jätad kõik enda tegemised pooleli vaid selleks, et temaga koos olla. Mis sest, et sa tead, et tema seda sinu nimel iial ei teeks.

Kuigi ainult sina oled see, kes teab, millises suhtes sa parasjagu oled, tasub pöörata tähelepanu ka faktile, kui sinu sõbrad ja sugulased pole mitte ühtegi sinu peikat heaks kiitnud. Selleks, et vabaneda ebatervislikust mehekuvandist, tuleks sul kõigepealt endale teadvustada, et seni kogetud suhted pole päris sellised, nagu õnnelik suhe olema peaks. Palu mõnelt õnnelikus suhtes olevalt sõbrannalt, et ta räägiks, kuidas tema boyfriend teda kohtleb ja missugune on nende suhte argipäev. Nii saad aimu sellest, millest seni oled puudust tundnud. Või kui sa parasjagu tegeled ühest järjekordsest halvast suhtest toibumisega, siis tasuks kaaluda psühholoogi abi kasutamist. Kui sul on endiselt raskusi enda motiveerimisega, siis mõtle, milline on sinu elu kümne aasta pärast. Sul on võimalik olla koos mehega, kes kohtleb sind sama halvasti kui sinu senised peikad või siis sellisega, kes sinust tõeliselt hoolib. Millise tuleviku sa endale valid?