1. Ärge venitage!
Kui kõik on läbi, siis on kõik läbi. Kui olete oma otsuses kindel, siis ei tee venitamine head ei teile endale ega partnerile.

2. Olge kindlameelne, otsusekindel ja aus. Ausus on õiglasem. Olge taktitundeline, aga arvestage, et partneril on kergem, kui ta mõistab, miks te tahate lahku minna.

3. Ärge arendage kahte suhet korraga. Vältige kolimist uue partneri juurde enne kui olete vanast lahku läinud. Selline olukord on kurnav teile kui lahkujale ja pole õiglane ka endise elukaaslase suhtes.

4. Jääme sõpradeks? Ärge lootke pärast lahkuminekut sõpradeks jääda. Tegelikult oleneb see sellest, kas te olite sõbrad, enne kui teist said armukesed. Arvestage, et kuna "armastus on pime", siis ei pruugi endisest armasamast saada meeldivat sõpra.

5. Võimalda ka partnerile suhe lõpetada. Ühise kooselu kestel oli teil aega temaga olla, jätke talle ka nüüd aega istuda, mõelda ja teha suhtele lõpp. Kui teie olete see, kes maha jääb, esitage küsimused, mis teil keelel on, ja lõpetage sellega see suhe ka enese jaoks ära.

6. Ärge teatage suhte lõppemisest oma kaaslasele avalikus kohas. Lootus, et avalikus kohas kontrollime oma ematsioone rohkem ei pruugi tõele vastata ja ebameeldivad stseenid on kerged tulema. Nii, et isegi juhul kui teile ei istu emotsionaalsed neljasilma jutud, tasuks sellise uudise teatamiseks kaaluda privaatsemat paika.

7. Kui te ei leia sõnu ... Kirjutage talle kiri ja selgitage, miks te tahate lahku minna. Aga andke kiri üle isiklikult ja olge valmis vastama küsimustele.

8. Ärge üritage mõranenud suhte külge klammerduda. Kui partner tahab suhet lõpetada, ärge sundige teda iga hinna eest kokku jääma. Meenutage ütlust: "Kui te armastate kedagi, laske ta vabaks …"

9. Ärge kiskuge tüli. Ei ole vaja tülitseda, mõistmaks, et suhe on läbi. Mida positiivsem ja avatum te lahkumineku ajal olete, seda tugevam te olete sellest üle saades.

10. Tuletage meelde, miks te oma kaaslasesse armusite. Kui vähegi võite, lahkuge teineteisest heade mälestustega.