Enamus mahajätjaid tunneb liiga suuri südametunnistusepiinu ja lükkab vältimatut edasi. Teised lihtsalt teevad pommuudise külmalt teatavaks, ilma mingite eelnevate hoiatusmärkideta. Õige lahkuja peaks suhtest väljuma elegantselt, lahkuminekut ette planeerides, et partnerile võimalikult vähe valu tekitada. Kena tasub olla ka omakasupüüdlikul eesmärgil, kuna te ei või iil teada, kellega teie ekspartner vestelda võib (teie parimate sõprade, ülemuse potentsiaalse uue sõbrannaga).

Mahajätja

Mahajätja seisukohalt vaadatuna ei ole see tegu kunagi lihtne, eriti kui teid piinab südametunnistus. Te hakkate kahetsema talle varem antud tõotusi. See on aeg, mil illusioonid purunevad, eriti kui te ei osanud ette näha, et te iial lahku lähete.

Mõned inimesed tunnevad süüd, et nad teevad kaasale haiget, ja sunnivad end suhet jätkama. See on ebaaus nii enese kui teise suhtes. Pidage meeles, et kui teie ei ole selles suhtes õnnelik, siis ei ole arvatavalt ka tema -ainult et ta ei ole seda veel mõistnud.

Võibolla ei ole ta teinud otsust mugavusest. Ärge tundke süüd, te säästate pikemas perspektiivis end ja teda hulgast probleemidest.

Mahajätmine

Kerget meetodit kellegi mahajätmiseks ei ole. “Ignoreeri teda ning ta kõnnib ise minema” hoiak tegelikkuses ei toimi. “Ma arvan, et sa oled suurepärane ja ma ei vääri sind” väide ei toimi seepärast, et ta võib teid algul uskuda, aga hiljem on tal meel väga mõru, kui ta taipab, et te olite lihtsalt viisakas.

Ausus on tegelikult parim poliitika. Teise inimese ja teie lõppenud suhte austamine ja väärikas käitumine aitavad hoopi leevendada. Lahkuminek on raske, aga seda saab teha vaid ühel viisil: nelja silma all. Kui te seda ei tee, siis olete te arvatavasti argpüks, kes ei ole piisavalt aus, et öelda, et teie suhe on läbi. See tähendab, et sellist uudist ei tohi teha teatavaks telefoni teel ega elektroonilise sõnumiga, vaid isiklikult. Ka öelge talle ette, et te tahate temaga rääkida. See annab talle teada, et midagi on tulekul, ja võimaldab tal ette valmistuda.

Ta võib uudist kuuldes emotsionaalseks muutuda, mistõttu on otstarbekas teha seda avalikus kohas. Te võiksite näiteks kutsuda ta lõunale samasse kohta, kus te esimesel kohtamisel käisite. See näitab, et teie suhe on läbinud täisringi.

Edastage oma sõnum tõsise näoga ning olge kindlameelne. Ärge taganege, isegi kui te tunnete end väga näruselt. See muudab asjad vaid hullemaks ja pikendab agooniat.

Mahajäetava seisukohalt

Mahajäetu koha pealt on unistuste mehega päikeseloojangusse ratsutamise plaanid äkki purunenud ning elu ei tundu enam olevat elamist väärt. Igaüks arvab, et tema lahkuminek on ainulaadne ning et see on ajaloo kõige traumaatilisem. Tõde on selles, et lahkuminekud toimuvad kõik ühe mudeli järgi ja elu läheb edasi. Mahajäetu kohtab uusi inimesi, omandab uusi kogemusi ning lahkuminekust saab kauge mälestus, verstapost teie värvikas elus.

Halb lahkuminek tekitab teis küünilised vaated elule, olenemata sellest, kas teie olite mahajäetu või mahajätja. Võimalik, et teil mõlemal on tunne, et taevas ei ole enam sinine ning rohi roheline, eriti vahetult pärast lahkuminekut. Miski ei ole kunagi nii, nagu teile alguses tundus. Lahkuminek ei ole siin mingi erand.

Kõige keerulisem on tulla toime inimesega, kelle te maha jätsite. Kas te peaksite talle helistama ja küsima, kas temaga on kõik korras? Kas te peaksite jääma sõpradeks? Kas te peaksite aegajalt teineteisele helistama?

Parim viis olukorra lahendamiseks on teha mitte midagi. Ärge helistage inimesele, kelle te maha jätsite, kuna see võib ajada ta segadusse. Andke talle aega lahkuminekust üle saada (kolm kuud kuni aasta). Kui tema helistab teile, siis vestelge viisakalt, aga ärge näidake üles huvi.

Halvim, mida te teha saate, on teeselda pärast lahkuminekut, et teie vahel on kõik endiselt hästi. Kui kõik on läbi, siis on kõik läbi, ärge jätke ruumi kahtlusteks.