Raseda naise kõht pole asi, mida kõik pereliikmed, sõbrad ja suvalised võõrad peaksid katsuma ja seda neil kümnel põhjusel:

1. See on ebainimlik

Paljud inimesed teavad, et võõrast koera katsudes, tuleks selleks luba küsida. Paraku ei kehti sama reegel aga kõhukeste kohta. Rasedad naised on jätkuvalt naised ja inimesed ning sa ju ei läheks mõne teise naise juurde ega hakkaks tema kõhtu silitama, või mis? Kui sa teeksid seda näiteks mõnele oma naiskolleegile, süüdistaks ta sind tõenäoliselt enda ahistamises.

2. See muudab kõik veel hullemaks

Rasedad naised tunnevad end eriti hilises staadiumis väga pilkupüüdvana ja tunnevad, et kõike, mida nad teevad või ütlevad, kritiseeritakse. Viimane asi, mida nad tahaksid, on endale veelgi rohkem tähelepanu tõmmata.

3. Sellega kaasnevad teatud riskid

Kui võõras inimene oma mustade kätega sind puudutab, on risk, et sulle kanduvad üle viirused ja bakterid, mis tema käte küljes elavad. Gripihooajal on see rasedale naisele ja tema sees kasvavale beebile eriti ohtlik.

4. Ta võib minna paanikasse

Kui luba küsimata oma käed tema kõhule paned, võib naine minna paanikasse ja ka edaspidi ärevusse sattuda. Ära eelda, et iga rase naine on vaimselt nii tugev kui mõni teine.

5. Sa ei puuduta ju beebit

Eeldame, et sina kui lugeja oled juba täiskasvanu ja tead, et beebid kasvavad naiste emakas mitte kõhus. Olenevalt sellest, kui rase naine on, ei pruugi ta veel isegi kõhu piirkonnas olla. Seega, mida sa siis õige puudutad?

6. See on seksistlik

Millal sa nägid viimati kedagi, kes kõnniks peagi isaks saava mehe juurde ja puudutaks tema munandeid? Miks siis naiste kehad on puudutamiseks justkui letti löödud? Vastus: need ei olegi!

7. See võib minna ta uskumuste vastu

Maailmas on inimesi, kes usuvad, et raseda naise kõhtu katsudes ohustavad last kurjad vaimud ja halba soovivad inimesed. Võimalik, et see kõlab pisut üle panemisena, aga kui ta ema sellesse usub, peaksid teised seda austama.

8. Sa pole piisavalt lähedane

Mõned naised ei taha isegi seda, et nende lapse isa kõhtu puudutaks ja mehel oli ju tegelikult oluline roll, et beebi üldse sinna sattus. Ära eelda midagi ja seda eriti raseda naise puhul, kes võib olla sageli tujukas. Sa ei taha tema tuju veelgi rohkem rikkuda, puudutades teda eelnevalt luba küsimata.

9. See pole sinu keha

See peaks olema lihtne: sinu keha, sinu reeglid. Sa ju ei tahaks, et keegi tuleks suvalisel hetkel su kõhuvolte puudutama, või mis?

10. Sest ta ütles “ei”

Kuigi kõik üleval mainitud põhjused on juba niigi väga arusaadavad, on see siin kõige olulisem. Rase naine ei võlgne kellelegi selgitust, miks ta ei taha, et teda puudutataks. Austa tema isiklikku ruumi ja hoia oma käed endale.

Allikas: Scary Mommy