1. Ole oma partneriga kannatlik

Elu pole nii kerge nagu see väliselt paistab. Me kõik elame olukordi erinevalt läbi. Sa ei ole sinu partner ja tema pole sina. Ole oma kaaslasega kannatlik ja püüa mõista asju tema pilgu läbi.

2. Andesta, kui see on vajalik

Me oleme ainult inimesed ja kõik teevad vigu. Sa ei peaks kandma vimma kellegi peale, keda sa kõige rohkem armastad. Oskus andestada on armastuses oluline, kui sa oled pidevalt kuri ja pettunud, siis ei tule sinu suhetest kunagi midagi välja.

3. Ära ignoreeri oma kaaslast

Partneri ignoreerimine viib ta sinust ainult kaugemale. Mida vähem sa talle oma tähelepanu pakud ja ühiselt koos aega veedad, seda kaugemaks te omavahel jääte.

4. Õpi teda tundma

Kui sa oma partnerist tõesti hoolid, siis peaksid sa teda päriselt sügavuti tundma õppima. Pinguta talle olemas olemiseks ja pane oma kallim end hoolituna tundma. Kes meist ei tahaks siis oma kaaslase kohta kõiki neid detaile teada?

5. Ära unusta oma isiklikke soove ja vajadusi

Ütle välja, mis su peas toimub. Ära ela emotsioone enda sisse või teeskle, et neid pole. Mida rohkem sa oma tundeid ignoreerid, seda nõrgemaks jääb side sinu ja partneri vahel.

6. Kuula oma partner alati ära

Anna talle võimalus end selgitada. Mõnikord pole asjad sellised, nagu need esmapilgul näivad ja me peaksime õppima kuulama enne tegutsemist. Teinekord kuula oma kaaslase seisukoht ära, enne kui tormakaid järeldusi teed.

7. Tehke üksteisele aega

Elu läheb vahel tõesti kiireks ja mõnikord tundub, et meil napib aega isegi enda jaoks. Partneri jaoks aja tekitamine peaks olema prioriteet. Võimalus on kohtuda lühemaks ajaks, aga tihedamini. Suhtesse suunatud pühendumine kannab alati vilja.

8. Suhelge üksteisega ka tõsistel teemadel

Probleemid suhtes vajavad omavahel rääkimist ja mõlema osapoole soovi neid lahendada. Ärge lülitage üksteist problemaatilises olukorras välja. Mida rohkem omavahel rääkida, seda lihtsamini ja kiiremini keerulised olukorrad lahenduse leiavad.

9. Viige teineteist oma päevaga kurssi

Erinevatel eluetappidel võib tulla ette perioode, kus meil pole võimalik oma partnerit palju näha. Eriti siis on oluline üksteist oma tegemistega kurssi viia. Õhtusöögilaua taga oma päevast, õnnestumistest ja õnnetustest rääkides kasvab lähedus palju, me lubame. Võimalus on leppida kokku ka aeg, millal olete üksteisele olemas, näiteks enne magama minekut pool tundi kaisus jutustades.

10. Hoidke füüsilist lähedust

Üksteist igatsedes on just füüsiline lähedus see, millega kallimale meelde tuletada, et teie vahel on endiselt sära. Kuigi suhe ei peaks baseeruma ainult seksil, siis sellel on väga oluline osa suhte toimimiseks. Ärge unustage, et teil mõlemal on vajadused ja soov üksteisele lähedust pakkuda.

Allikas: Awareness Act