1. Kooskasvamise suhe

Kaks inimest on teineteisele nii pühendunud, et nad aitavad teineteisel kasvada, seda nii vaimselt kui emotsionaalselt. Emotsionaalne küpsus on eriti oluline, ilma selleta ei liigu me elus edasi. Partner, kes on selle juures toeks, on kuldaväärt, sest ta motiveerib sind saavutama asju, millest sa poleks muidu unistadagi julgenud! Kui oled sellises suhtes, oled õnnega koos ning peaksid andma endast kõik, et suhe jääks eluks ajaks püsima.

2. Mugava vaikuse suhe

Kas sul on keegi, kellega sa võid rahumeeli vaikuses istuda nii, et see tundub täiesti normaalne ja kummalgi teist ei hakka ebamugav või piinlik? Kui jah, siis soovime õnne — teie suhe on kaljukindel ja seda ei kõiguta miski. Sellise mugavuse saavutamine on väga keeruline ülesanne, mis võtab väga palju aega ning pühendumust. Aga olles sinnani jõudnud võid endale õnne soovida, sest siis on teie vahel kõik väga hästi.

3. Mugavussuhe

Mugavussuhet on tavaliselt rohkem tarvis ühel osapoolel ja seda ainult seni, kuni ta on endale seatud eesmärgini jõudnud. Teist inimest on tal tarvis ainult oma tahtmise saamiseks, olgu see siis tööalaselt või suhetes teiste inimestega. Võib juhtuda, et suhte teine osapool ei mõistagi, et see suhe saab läbi kohe, kui kaaslane on oma eesmärgi saavutanud.

4. Eksperimentaalne suhe

See on väga egoistlik suhe, kus üks osapool püüab teist oma äranägemise järgi muuta, parandada ja vormida. Taolises suhtes on üks partneritest võtnud oma eesmärgiks teisest inimesest enda ideaalkujutlusele vastav isik vormida ja nad teevad kõik, et see õnnestuks. Tavaliselt lõppevad sellised suhted katastroofiga. Kui tunned, et sinu partner püüab sulle oma ideaale peale suruda ja tahab sind muuta rohkem, kui sulle meeldiks, lahku kohe!!!

5. Veniv suhe

Veniv suhe on see, mis oleks tegelikkuses pidanud lõppema juba ammuilma, kuid mida millegipärast venitatakse ja venitatakse ikka edasi. Taoline suhe on näiteks paaril, kes on juba korra lahku läinud, kuid ei suutnud südamevaluga toime tulla, ühines taas, kuid tülisid on suhtes nüüd juba rohkem kui armastust. Hoolimata sellest, et mõlemal on ebamugav ja kumbki pole õnnelik, ei lasta suhtest jätkuvalt lahti ja loodetakse, et homne päev tuleb parem. Selline venitamine ei too pea kunagi loodetud õnnelikku lõppu, mistõttu oleks parem suhtele kohe ots peale teha.

6. Võistlussuhe

Suhe, kus mõlemad osapooled tahavad ennast maksma panna ja võistlevad õiguse või oma soovide täitmise nimel partneriga, on rohkem vägivaldne sport kui armastussuhe. Kui sa üritad kallimale kõiges ära teha, olla temast parem söögi valmistamises, poliitikateadmistes, sissetulekus kui karjääriredelil, või kui sulle peab alati jääma viimane sõna ükskõik, mis teemal, ei ole sellel ei armastuse ega sõprusega mingit pistmist.

Allikas: relrules