Suhtevägivald on füüsiline, seksuaalne, psühholoogiline või majanduslik vägivald vähemalt kahe inimese vahel. Oluline on seejuures püsiv lähisuhe partnerite vahel, mitte tingimata koos elamine. Vägivalda võidakse kasutada nii kodus kui ka väljaspool kodu, näiteks tänaval, töökohal, koolis, külas, kohvikus ja mujal, vahendab portaal kriminaalpoliitika.ee.

Tuletame meelde nii ohumärgid, kuidas lähisuhtevägivalda ära tunda, kui ka selle, kuidas ohvrit aidata.

Paarisuhtevägivald ei leia aset ainult koduseinte vahel: ohumärgid, mille abil seda ära tunda

Stockpildid

Paarisuhtevägivald on füüsiline, seksuaalne, psühholoogiline või majanduslik vägivald praeguste või endiste partnerite või abikaasade vahel. Oluline on seejuures püsiv lähisuhe partnerite vahel, mitte tingimata koos elamine. Vägivalda võidakse kasutada nii kodus kui ka väljaspool kodu, näiteks tänaval, töökohal, koolis, külas, kohvikus ja mujal.
Loe edasi...

Ära pööra pilku ära: mida teha, kui kardad, et su lähedane vägivalla ohver on?

Pilt on illustreeriv

Iga suhe on erinev, kuid on mõned asjad, mis kehtivad alati. Sa peaksid suhtes tundma end turvaliselt, armastatuna, austatuna ja vabana, et saada olla sina ise. Suhtes olles sa ei tohi karta oma kaaslast, olla ära hirmutatud või kontrollitud.
Loe edasi...

Ahistava suhte varased tundemärgid: ära ignoreeri neid — iseenda tuleviku nimel!

Pilt on illustratiivne

Naistekas on viimastel päevadel olnud palju juttu naistevastasest vägivallast. Paraku on see teema pidevalt aktuaalne. Loe, millised on varased märgid, et mees võib muutuda vägivaldseks ja põgene enne, kui hilja! (Samad tundemärgid kehtivad ka vastupidises olukorras — kui ahistajaks on naine.)
Loe edasi...

Kodune õudus: rumalad vabandused, mida vägivallatsejad enda kaitsmiseks kasutavad

Vägivald

Ärimees Rasmus Vesiloo, keda süüdistatakse oma elukaaslase, meediatäht Triin Tulevi jõhkras peksmises, astus täna kohtu ette. Vesiloo kaitsja viitas kohtus kohtupsühhiaatri andmetele ja rääkis, et Vesilool on seisund, mistõttu ta vahel kõnnib unes ehk väidetavalt mees ei andnud endale aru, mida ta tegi, vahendasid tänased Delfi Päevauudised. Loe pikemalt: Naise peksmises süüdistatava Rasmus Vesiloo advokaat: Rasmusel on tõbi, mistõttu käib ta unes
Loe edasi...

Värske uuring: veerand Eesti elanikest oskab enda hinnangul perevägivalda varasemast enam märgata

8TB10SEP06A4.jpg

Ligi veerand inimestest leiab, et nad on osanud viimase kolme aasta jooksul perevägivalda enam märgata ja pooled neist on vajadusel ka sekkunud, selgus täna Norra programmi lõpukonverentsil avalikustatud uuringust „Eesti elanikkonna teadlikkus soopõhise vägivalla ja inimkaubanduse valdkonnas“. Isiklikult on pooled elanikest mõnda perevägivalla juhtumit pealt kuulnud, näinud või kahtlustanud ning 67% neist ka sellele reageerinud.
Loe edasi...

Sass Henno: partnerile tahtlikult ebamugavustunde põhjustamine on suhtevägivalla esimene märk

6RS22JUL08Q04.jpg

Täna on naistevastase vägivalla vastu võitlemise päev. Sass Henno kirjutas Naisteka lugejatele sel puhul põhjaliku vägivallavaba elu retseptiraamatu.
Loe edasi...

Lillede asemel häbi ja sinikad: kolm jõhkrat, kuid ausat lugu naistevastasest vägivallast

tüli

Kui me kui ühiskond tahaks naiste elu tegelikult õnnelikumaks teha, siis sel naistepäeval palun vaatame otsa mitte ainult oma kallimale, vaid ka paljudes tutvusringkondades peituvale tapvale armukadedusele, räigele kohtinguvägivallale või vaimsele vägivallale, mis meie rahvast tegelikult märkamatult nõrgestab.
Loe edasi...

VIDEO: Mõtlemiskoht! Milline on poiste reaktsioon, kui neil tüdrukut lüüa palutakse?

Mis juhtub, kui noore poisihakatise kõrvale panna ilus tütarlaps? Muidugi hakatakse koos punastama. Mis aga juhtub siis, kui poisil tüdrukut tugevasti lüüa palutakse? Vaata videot!
Loe edasi...