1. Olgu see su prioriteet

Suhe olgu number üks, lapsed olgu number kaks ja töö olgu number kolm. Selline peaks su elu valem välja nägema. Kui sead suhte esikohale, hakkab ka su lastel paremini minema ja sina ise oled tööl produktiivsem.

2. Hinda oma vajadused ümber

See, mida sa vajasid esimesel aastal, sellest sa enam mitme aasta möödudes ei unusta. Kuidas nii? Su partner täidab selle tühja koha, mis sulle rahutust tekitab. Kui su vajadused muutuvad, siis mõtle välja, millised on need kolm asja, mida sa sooviksid muuta. Ja olgu su soovid konkreetsed! Näiteks: ma tahan kolm korda nädalas armatseda, ma tahan abi laste kasvatamisel ja ma tahan sulle parem kaasa olla. Ning seejärel hakka nende soovide ja vajaduste täitmiseks tööle. Sama tehku su partner.

3. Mängi oma partneriga

Suhe olgu seiklus, mis aeg ajalt end uuest küljest näitab. Sellesse tuleb pidevalt investeerida. Pikaajalistel suhetel on omad rituaalid — kas käivad nad vähemalt korra nädalas muuseumis, restoranis või kinos. Või midagi muud. Igatahes kordavad nad seda tegevust regulaarselt. Sellised asjad toovad positiivseid emotsioone ning muudavad suhte mänguliseks.

4. Küll aga ei tohi mängides punkte üles märkida!

Paljud inimesed on oma peas välja mõelnud süsteemi, mille alusel oma suhet või partnerit hinnata. Kui ka sinul selline komme on, siis peaksid selle kiiremas korras unustama. Vähemalt juhul, kui sa soovid, et su suhe püsima jääks. Miks? Sest sellise süsteemiga kaasneb paratamatult arvamus, et “mina ei pea oma kallima peaks midagi tegema, kui tema minu heaks midagi ei tee”. Sellise moto järgi tervet suhet luua on aga võimatu.

5. Ära vaiki

Kui sul on midagi, mis su hinge kraabib, siis tuleb sellest ka rääkida. Vastasel juhul tekitad ainult lumepalliefekti — probleem on justkui pisike pall, mis mäest alla veerema hakkab. Ja aja möödudes muutub ta suuremaks ja suuremaks kuni lõpuks vastu puud põrkab ja katki läheb.

6. Aktsepteerimine

Sa pead olema tolerantne ja sa pead olema valmis nõustuma. Ära ela teadmises, et oma partnerit muutes saavutad sa tõelise õnne. Kallimat tuleb aktsepteerida sellisena nagu ta on. Ja armastada teda sellepärast, milline ta on

7. Pea meeles, miks sa suhet alustasid

Mis tunne sul tekkis, kui esimest korda väljas käisite või kohtusite? Ära seda unusta. Pigem tuleta endale ikka aeg ajalt meelde, kuidas liblikad kõhus lendasid ja põlved nõrgad olid.

8. Komplimendid teevad head

Ütle oma kallimale ikka aeg-ajalt, kui tänulik sa oled, et te koos olete. Te ju armastate teineteist!