Ehkki tihti ütlevad väär- või halvasti koheldud naised, et alguses oli kõik ilus, on ohumärgid alati olemas ka päris suhte alguses. Need on sageli väiksed vihjed, mida on lihtne uinutava armastuse mõju all ja teise inimese muutmise lootuses eirata. Ignoreerimine on aga suurim viga, mida teha!

Sõnad

Mehe sõnad annavad palju vihjeid tema iseloomu kohta. Kas ta nimetab sind lolliks või hellitavalt rumalukeseks, kas jagab teisi peeni solvanguid, mille naeratades alla neelad. Eriti suhte alguses ei solva ükski normaalne mees naist, kellega ta kohtab. See on väga tõsine ohumärk, mis võib viidata vägivaldsele või kiuslikule iseloomule.

Ta võib öelda, et see oli lihtsalt nali, kuid iga kord, kui naine laseb end solvata, annab see mehele jõhkraks käitumiseks julgust juurde. Kui ta sellisele käitumisele tähelepanu juhtides aga vabandama kukub, on asi enam kui kahtlane. Tõenäoliselt on tal varasemast elust kogemusi, kus ta on kõvasti üle piiri läinud. Ta on seda tüüpi mees, kes peksab ja vabandab.

Naine, kes väiksemast solvavast sõnast skandaali teeb, on tema eest tõenäoliselt kaitstud. Kui mees näeb, et tema domineeriv isiksus ei saa selles suhtes vabadust, ei suuda ta end lõpuni talitseda ja jätab suhte tõenäoliselt varem või hiljem katki. Ja see on ainult hea, juhul kui naine ei taha vägivalla ohvriks saada.

Enese kehtestamine

Mehed teevad pidevalt kokkuleppeid, nii sõnalisi kui vaikivaid. Oma kogemustest teevad nad järeldusi, kui kaugele nad võivad minna. Need n-ö vaikivad kokkulepped ja suhtereeglid hakkanevad kujunema kohe tutvumise alguses ning mingile hilisemale muutumisele loota ei maksa.

Kui naisele ei meeldi, et mees joob liiga palju alkoholi, tuleks panna reeglid selles osas paika kohe suhte alguses. Kui mehe käitumine ei muutu kohe ja ta ei ole valmis võtma omaks uut käitumismustrit, ei maksa seda loota ka hiljem.

Kui mees kaob päevadeks ära või ei arvesta naisega ja pärast sellele tähelepanu juhtimist oma käitumist ei muuda, peab naine ootajaks jääma terveks eluks, kui teda just varem maha ei jäeta.

Kui mees ei hinda naist oma tegudega ja naine lepib sellega, et mees pakub talle oma võimalustest märksa tagasihoidlikuma lõunasöögi, kingituse, sõrmuse (kui üldse midagi kingib), siis mingeid häid üllatusi ei maksa oodata ka hiljem. Kui naine soovib, et mingi muutus üldse toimuks, peab ta tegutsema kohe, andes märku, et ta ootab oma kohtingult enamat kui odav kotlet või kihlasõrmuseks midagi erilisemat kui säästuvõru.

Õnn ei peitu rahas, kuid raha kasutamine räägib inimese kohta väga palju. Mees, kes ostab endale kalli kella, arvutimängu või auto, kuid naisele kulutab sente, ei hooli tegelikult sellest naisest kuigivõrd. Iga naine on väärt rohkemat.

Kui midagi ei meeldi, ütle kohe!

Mehed tegelikult hindavad naiste otsekohesust. Ükski mees ei oska hinnata vaikivat kannatamist, vaid peab sellisel juhul süüdlaseks naist ennast. Pealegi, kui naine midagi ei ütle, siis kust ta peaks üldse teadma, et ta midagi valesti teeb. Võib-olla ta isegi mõistab, et võiks paremini käituda, aga kui naine sellele tähelepanu ei juhi, ei viitsi ta midagi ette võtta.

Naised soovivad alati mehi muuta, loodavad, et nad muutuvad aja jooksul õrnemaks, hoolivamaks, kainemaks, kuid tõde on see, et tegelikult nad ei muutu mitte kunagi. Kui nad just ei muutu juba enne suhte algust.

Kui suhe on juba alanud, on see mehe jaoks märk n-ö kokkuleppe sõlmimisest ja nii nagu on, nii enamasti jääb. Kui naisel tekivad pärast seda mingid uued nõudmised, võib see meest pigem ärritada.

Enne suhte algust on aga olukord vastupidine: naine seab oma tingimused ja mees kas täidab need ja lepib nendega või loobub suhte loomisest. Mõlemal juhul ei ole tal ärritumiseks mingit põhjust, see on nagu turul kauplemine: kui sa midagi väga tahad, maksad mistahes hinna. Kui hind ületab sinu jaoks kauba väärtuse, jätad tehingu katki.

Kui asi on aga juba ostetud, ei ole keegi enam nõus hakkama sama kauba eest raha juurde maksma ning tema ärritus ja vastureaktsioon taoliste nõudmiste osas on arusaadav.

Aga ma jäängi nii üksi!

Paljud naised ei julge end kehtestada, kartes kaotada mehe. Hirm ei ole elus edasiviiv jõud. Kui naine kardab enne suhte algust meest kaotada, tuleb tal tõenäoliselt hirmu tunda ka suhtes. Ebakindlus ei kao kuhugi ja see kandub üle ka mehele: kui ta tajub, et naine on ebakindel või kardab, siis kutsub see temas esile negatiivset käitumist.

Tark naine ei lase mehel end alandada ning laseb halvasti käituval mehel rahus minna. Valik, kas olla üksi või õnnetus suhtes, tuleb teha igaühel ise. Kuid loota, et halvasti käituv mees muutub heaks, on suur rumalus, mis võib kalliks maksma minna.