1. Võrdsus

Abielus olevad paarid tunnevad sageli oma suhtes rohkem ebavõrdsust kui need, kes lihtsat ja tavapärast kooselu harrastavad. Kuna viimase puhul ei sõltu kumbki otseselt teineteisest, siis ei saa ka kumbki jalaga maha lüüa ja mingeid veidraid õigusi taga nõudma hakata.

2. Finants

Abielus on kõik jagatud võrdselt. Ka raha. Seega ei tasu selle otsusega liialt kiirustada ning abieluranda tormata. Seni, kuni elate lihtsalt ühe katuse all, olete ka teineteisest sõltumatud. Loomulikult võib teil olla ühine eelarve, kuid midagi jääb siiski ka enda käsutada.

3. Ei mingit juriidilist soga

Jah, abielludes ei mõtle küll sellele keegi, aga mis juhtub lahutuse korral? Enamasti ei lähe keegi õnnelike ja rahulolevatena lahku, seega järgneb sellele üks suur juriidiline protsess, millest ehk kumbki täiesti aru ei pruugigi saada. Tavalise kooseluga säästad end sellest ohust.

4. Ei mingit ämma-äiandust

Paratamatult kaasneb abielludes ka suurem kohustus ämma ja äiaga läbi käia. Kooselu puhul on see aga valikuline — kui sa ei taha, siis sa ei pea tema ema või isa juubelile minema ja nii ongi!

5. Iseendaks jäämine

Tahad lahkumisavalduse kirjutada ja pooleks aastaks teise riiki kolida? Abielu puhul see paraku nii lihtne ei ole..

6. Aeg tundmaõppimiseks

Enne, kui abieluranda kiirustad, õpi oma partnerit täielikult tundma. Selleks ongi ideaalne kooselu — nii saad teadma kõiki tema veidrused ja häirivad harjumused. Mõtle vaid, kui avastaksid oma kaasa kohta midagi ülimalt häirivat siis, kui sõrmused juba sõrmes..

7. Ei mingit lahutust!

Selle peale ei pea isegi mõtlema!

8. Keegi ei oota midagi

Paraku on nii, et sõbrad ja tuttavad justkui ootavad abielupaaridelt kustumatut armastust ja igavest kirge. Kui kooselu puruneb, siis ei ei tundu see kõrvaltvaatajale nii hull kui abielulahutus. Nii säästate end kõikvõimalikust sõprade ja lähedaste survest.

9. Palju rohkem teie-aega

Kuna keegi ei eelda teilt midagi — ei mingeid kohustuslikke juubelikülastusi ega muud sellist — siis on teil teineteise jaoks palju rohkem aega. Nautige ja väärtustage seda.

10. Vabadus teha, mida soovid

Sa ei viitsi pühapäeval kodust väljuda ega riidesse panna? Pole hullu! Niikaua kuni sul pole hullumeelset aktivistist ämma, kes kõik vabad nädalavahetused ära on broneerinud, on sul vabadus teha mida soovid!

Allikas: iDiva