Seekordse vihapuhangu põhjuseks sai tema sõbrannale tehtud peokutse. Peagi on üks vähe teistmoodi pidu Tartus tulemas ja jutu seest kumas huvi sellise ürituse vastu. Rumala peaga saatsingi ühelauselise ettepaneku teele ja karistust ei pidanud ma kaua ootama. Loetud tunnid hiljem sain raevuka telefonikõne, kus mind maailma kõige haledamaks ja mõttetumaks tituleeriti. Kuulasin kuulipildujast tulevat sõimu ja mõtlesin end kuskile kaunisse vaiksesse paika. Mingil hetkel ei aidanud kujutelm enam ja solvangud hakkasid kohale jõudma. Viimaseks piisaks oli etteheide, mille kohaselt tema ja sõbranna on normaalsed inimesed ja mina täiesti hälbinud eksemplar. Seda kõike mingi tühise peokutse pärast!

Varasemalt olen korraliku koslepi saanud selle eest, et naise arvates mõtlen oma eksi peale. Just nimelt mõtlen, kuna kirjutamise puhul võiksin oma kalmukivi ise paika veeretada. Mõnevõrra ma mõistan ta viha, sest eelmised elukaaslased peaksid ju minevikku jääma. Ise olen siiski seda meelt, et kui kunagi sai nii lähedased oldud, siis inimene on ju mingis mõttes väga kallis edasi. Naine on ise mulle tunnistanud, kuidas jälgib mõne oma eksmehe sotsiaalmeedia kontot. Seda isegi siis, kui mees on ta blokeerinud ja midagi pole näha! Muudkui trükib endise armastuse nime otsingusse, et veenduda lukustuse edasi kestmises. Seda kõike ise pidevalt tehes jääb jälitaval naisel veel õigust ülegi minu nüpeldamiseks.

Sattusin eile lähedase sõbraga arutama, miks sellised raske iseloomuga naised omamoodi veetlevad on. Tunnistasin talle, et nendest headest tüdrukutest ma lihtsalt sõidan teerulliga üle. Ütlesin talle otse: "Suhe hea naisega on turvaline ja etteaimatav. Areng kui selline oleks lihtsalt liiga vaikne ja sujuv. Ei mingit action'it ja draamat!” Seda viimast sain paar nädalat tagasi isuga oma nahal tunda. Südamedaamil keeras tuju hirmus halvaks ja loetud hetked hiljem virutas ta šampusepudeli maja koridoris killupuruks laiali. Takseerisin rohelist sädelust kahhelkividel ja sain aru, et minu vastas on tujukas laps, kelle järelt ma kohe koristama pean hakkama. Maurav printsess rahunes üsna kiirelt ja vaatas ainiti, kuidas ta jalge ees kilde kokku pühin. Viisin laamendaja enda koju ja sõitsin edasi naabermaakonda öist reportaaži tegema. Alles autos sain end krambist lahti lasta ja vaikselt hakkas kohale jõudma, millesse end mässinud olen.

Sellist tüüpi naise kõrval ei ole tüliks eraldi põhjust vaja. Piisab, kui vaatad teda vale näoga ja juba kostuvad krõbedad sõnad. Või ei meeldi talle sinu öine töösõit ja selle väljendamiseks sobib imehästi mõne klaaseseme puruks peksmine. Loo juures kõige hullem on muidugi see, et ajul on komme ainult head mäletada. Nädala möödudes meenub, kui hästi ta põsk lõhnab, kui sinna vastu on nina paned. Ja oma riukaliku aju teenena valid taas ta numbri ning lased hoopis iseendast teerulliga üle sõita.