Teeme kõigepealt ühe asja selgeks. Me ei soovi meeste (iseäranis abielurikkujate) käitumisele mitte mingisugust õigustust leida. Ehkki enamasti arvatakse, et armuafääri puhul jäävad mehed kodus millestki ilma, kinnitavad uurimused, et pole olemas ühest seost abieluseksi kvaliteedi ja mehe truudusetuse vahel. Loomulikult on kõige parem, kui mõlemad voodis õnnelikud on ja hästi klapivad. Kuid paljud abieluterapeudid kinnitavad oma ametikogemusele toetudes, et mehe kõrvalsuhte tegelik põhjus on emotsionaalse intiimsuse puudus ja tunne, et ta pole tõeliselt armastatud ega hinnatud.

Uurijad on välja toonud neli peamist valdkonda, kus naised kõige tõenäolisemalt mehe hinge ei mõista ja seeläbi enese teadmata oma suhtega riskivad.

Mees vaikib — tal on stress

Kui naine oma sõbrannadega kokku saab ja parajasti stressis on, panevad sõbrannad seda kohe tähele ja püüavad mure põhjust välja pinnida, või hakkab ta ise vabatahtlikult südant puistama. Nii või teisiti, asjaga tegeldakse ja pinged leiavad leevendust. Mehele aga tähendab stressikoorma tunnistamine seda, et ta näitab välja oma haavatavust — ja see on miski, mis meest just rõõmsaks ei tee. See lihtsalt pole tema võistlejavaimule kohane.

Kodutohtri augustikuu teemad:
* Miks on mehel kõrvalsuhe?

* Raseda toidusedel 4 päeva näidismenüüga

* Stressita tööle ja tagasi

* Terve mao teejuht

* Vähk: toiduga elule aastaid ja aastatele elu

* Kellele sobivad läätsed?

* Sünnitamine 35+

* Vabasta väikelapse loovus

* Suvelõpu juuksehooldusnipid

* Hingelise tasakaaluga dieet

Mehed on sageli stressis, kuid tegelevad sellega viisil, mis võib naistele mõnikord isegi naeruväärne tunduda. Kes meist ei teaks meeste kommet tööpäeva õhtul kerge õlleke libistada. Paljudes maades on kombeks, et mehed astuvad pärast tööpäeva lõppu baarist või pubist läbi. Suurbritannias tehtud uuringu järgi kinnitas vaid 9,5% meestest, et neile meeldib õlle maitse; valdav osa, 85% meestest, vajas pubiaega selleks, et stressi leevendada.

Kuidas see sind mõjutab

Kui mees haub muremõtteid pigem omaette, selle asemel et neid välja valada, võid sa tõlgendada tema käitumist eemaldumistaktikana ja see paneb sind tundma kõrvalejäetuna.

Mida ette võtta

Jälgi, kas tema lähenemine stressile toimib. Kui see toimib ja pärast tunniajalist teleri vaatamist on ta valmis küsima ka sinu päeva kohta, siis — ükskõik kui ärritavana see ka tundub — on parim mitte sekkuda ega teda kritiseerida.

Taktikaliselt õige oleks lubada mehel endasse tõmbuda, ärgitamata teda ülearu suhtlema. Samal ajal võib talle lihtsalt mõista anda, et oled olemas, kui ta juhuslikult oma probleeme jagada tahab.

Võitmine on mehele tähtis, kuid mitte kõige tähtsam

Mees ei loe lastele unejuttu ette ega pese pesu. Sina oled peres ainus, kes tõstatab küsimuse “Kuhu me seekord puhkama läheme?”. Ja grill, mille sa palusid tal juba mitu nädalat tagasi garaaži viia, roostetab tänaseni keset aeda.

Kuidas see sind mõjutab

See ajab su vihale, kuna arvad, et mees on laisk või siis lihtsalt ei hooli millestki. Tegelikult on asi arvatavasti selles, et ta ei tunne, nagu teeks ta neid asju hästi.

Mida ette võtta

Meestel on vaja end kompetentsena tunda ja nad soovivad oma oskuste eest ka väärilist tunnustust. Nad tahavad end tunda võitjana. Kui näib, et mingiks tegevuseks neil oskusi-vilumusi napib, siis nad lihtsalt ei soovigi seda teha.

Mida sel puhul teha saaksid? Ära jälita teda pesukorviga, et ta puhtad riided korralikult kappi lappaks, kui ta pole kohe su esimesele palvele reageerinud. Ära sunni teda voodit uuesti ja hoolsamini üles tegema. Alusta sellest, et kiidad teda, ükskõik kui kesine tema pingutuste tulemus ka poleks. Magamistoas on see nõuanne lausa topelttähtis.

Millised on mehe kõrvalsuhte teised põhjused, loe juba Kodutohtri augustinumbrist.