Mitte keegi ei kahtle meeste sõpruses. Paljud usuvad ka naiste sõprusesse. Kuidas aga ikkagi suhtuda oma mehe sõbrannasse? Nad helistavad teineteisele sageli ning veedavad tihti koos aega. Sinu mees aga kinnitab, et see on lihtsalt sõprus.

Muide, eks ka meie, naised, pöörame ju meelsasti oma pilke teiste meeste poole. Meile meeldib kerge flirt kolleegidega või näiteks kunagiste klassivendadega. Abielu ei tohiks ju olla teise inimese omamine. Nii sinul kui ka su mehel on õigus oma isiklikule ruumile - oma huvidele, sõpradele ja sõbrataridele. Põhiline, et selline vabadus rahuldaks mõlemat poolt ning ei läheks üle piiri, mille tagant saab alguse armukadedus ja ükskõiksus partneri suhtes.

Rahulolematust oma mehe austajanna või sõbranna vastu saab seletada üpris banaalselt - sul jääb lihtsalt puudu oma mehe tähelepanust. Ometi võivad sündmused vahel ka ootamatu pöörde võtta.

Sa peaksid valvsaks muutuma, kui mees:

  • ei näe oma sõbranna puudusi, vaid räägib üksnes tema headest omadustest;
  • seab teda pidevalt sulle eeskujuks;
  • läheb tujust ära, kui nende ühised plaanid muutuvad;
  • helistab või saadab sõnumeid temale sagedamini kui sinule.

Esimene samm

Kui kas või kaks ülaltoodud kinnitustest puudutavad sind ja su kaasat, siis on küllalt alust tõsiselt mõelda enda ja oma mehe vahelistele suhetele. Samas ei tohi keskenduda üksnes oma solvumisele ning kättemaksuihale. Mõtle, miks mees ei taha enam sinuga oma mõtteid jagada, vaid on end ümber lülitanud oma sõbrannale? Millal see juhtus? Mis selles naises veetleb sinu meest enam? Võib-olla pöörad sa liiga palju tähelepanu olmele ning ei tunne enam sugugi huvi kallima käekäigu vastu?
Targa naise saladused
Kui horisondile on ilmunud austajanna, siis mitte kunagi:

• ära kiru mehe sõbrannat või austajat mehe kuuldes — sinu mees peab arvama, et oled kõrgemal naiste tülidest;

• ära luba teisel naisel (olgu või kõige kaunimal ja sõbralikumal) sekkuda teie suhetesse ja plaanidesse, lahenda kõik probleemid kodus ning teiste nähes esinege üksmeelse paarina;

• ära unusta seda, et mida lähedasemad on sinu suhted mehega (emotsionaalsed, intellektuaalsed, seksuaalsed ning ühised huvid), seda vähem on võimalusi, et sinu mehel tekib ootamatult suur huvi äkki välja ilmunud austajanna vastu.

Kõikidele nendele küsimustele saad üksnes sina vastata. Psühholoogide väitel on probleemi teadvustamine esimene samm lahenduse suunas. Ei tasu mehele stseene ja skandaale korraldada. Parimaks relvaks on konstruktiivne dialoog. Tee talle selgeks, mis nimelt sind häirib. Ainult ära kasuta üldisi mõisteid nagu: „Kallis, oleme teineteisest kaugenenud”. Mehed ei saa nendest reeglina aru. Parem oleks ära märkida konkreetne siht: „Kallis, me pole nii ammu kinos käinud” ning luua olukord, kus te võiksite taas teineteist usaldama hakata.

Leida ja kahjutuks teha

Jutud juttudeks, kuid tuleb siiski tunnistada, et sinu mees võib küll olla eeskujulik pereinimene ja seda lausa 200%, kuid see kõik ei anna garantiid, et salakaval sõbranna ei püüaks teda oma isiklike probleemide lahendamiseks voodisse tirida. Järgnevalt on ära toodud mõned kõige ohtlikumad sõbrannade tüübid, lisaks ka nõuanded, kuidas nendega toimida.

Tema eks

Nad on juba ammu lahku läinud, ometi ei kavatse naine mehe elust kaduda. Selline „sõbranna” kutsub su meest pidevalt välja ning püüab apelleerida allesjäänud tunnetele (olgu või süütundele). Eelmine partner on väga tugev ja ebameeldiv võistleja. Ta võib sinu vastu üles ässitada kõik mehe sugulased ja sõbrad. Ta rõhub mälestustele ning tal on üpris kerge sinu meest endale voodisse tirida.
Mida peaksid tegema? Sinu ülesanne on korraldada, et nende suhtlemine oleks võimalikult harv. Räägi kindlasti mehega ja ütle talle ausalt, et sulle ei meeldi tema tähelepanu oma eksi vastu. Püüa luua teile kahele oma maailm, koos ühiste sõprade ja huvidega. Hoopis keeruline on lugu siis, kui mehel on eelmisest abielust lapsed. Sa pead kaasale selgeks tegema, et ta peab suhtlema laste, mitte aga nende emaga.

Semu

Mõistab suurepäraselt sinu mehe huumorit, teab kõike autodest ning tal pole midagi selle vastu, et juua koos tema ja ta sõpradega paar toopi õlut lähimas õllekas. Semu ei ole ohtlik võistleja. Ainsaks põhjuseks, miks sinu mees ja tema semu võivad voodisse sattuda, on liigne kogus alkoholi. Selleni aga jõuab asi siiski haruharva.
Mida peaksid tegema? Praktiliselt mitte midagi. Ilmselt kuulub selline piiga vanasse sõprade seltskonda ning sellist sõprust ei tasuks lõhkuda.

Sõbratar ammustest aegadest

Kooli- või ülikooliaegne sõbranna, kellega sinu mehel oli ebaõnnestunud romaan. See naine on küllalt ebameeldiv võistleja, kuna teab sinu mehest praktiliselt kõike ning võib seda infot enda heaks ära kasutada.
Mida peaksid tegema? Ära jäta neid kahekesi ning mitte mingil juhul ära riku suhteid temaga. Ammune sõbranna võib kujuneda sulle heaks liitlaseks. Samas võib muidugi saada ka vaenlaseks number üks.

Lihtsalt kolleeg

Statistika väitel tekib enamus selliseid juhtumeid töö juures. Sinu mees näeb oma sõbratarist kolleegi sagedamini kui sind. Ilmselt on neil terve hulk ühiseid huvisid (töö, kolleegide tagarääkimine…) ja väljakujunenud traditsioone (lõunad, suitsutunnid).
Mida peaksid tegema? Väga oluline on rääkida mehega kõigest, mis tema töö juures toimub. Kõige parem, kui sinust saab talle kõige ustavam nõuandja tema tööasjades. Ka tuleb kasuks, kui saad sõbraks (või vähemalt tutvud) tema kolleegidega. Kui mees kavatseb pärast tööd sõpradega kohvikusse minna, ütle, et tuled kaasa ning püüa seltskonda sulanduda.

Virtuaalne sõbratar

Sellisel viisil tutvunud inimesed võivad saada teineteise jaoks kireobjektideks. Virtuaalse ja praktiliselt olematu naisega võib su mees teoks teha kõik oma fantaasiad (kusjuures mitte ainult seksuaalsed). Taolised suhted võivad vägagi lihtsalt üle minna reaalseks seksiks.
Mida peaksid tegema? Püüa oma mehe huvi tavalise elu vastu äratada. Liigne Internetis viibimise soov tekib siis, kui enda isiklik eksisteerimine näib igava ja rutiinsena. Leidke ühised huvid ja hobid, sõitke reisile ning püüa võimalikult palju temaga koos olla.

Austajanna

Ta võib olla üliõpilane, kolleeg, klient või isegi lihtsalt tuttav (näiteks ema sõbranna tütar). Asja olemus on üks - ta imetleb sinu meest, kirjutab talle kirju ning vahel lausa jälitab. Kas lugu lõpeb petmisega või mitte, sõltub suurel määral sinu mehe enesekindlusest, aga ka austajanna veetlusest. Muide, ka sinust sõltub siin palju.
Mida peaksid tegema? Pööra kõik naljaks. Aruta koos mehega kujunenud olukorda ning püüa see muuta romantilisest ja ebatavalisest sündmusest tavaliseks ja lõbusaks looks.

Suur küsimus

Enne kui astuda otsustavasse võitlusse oma mehe sõbrannaga, katsu vastata ühele olulisele küsimusele: kas see naine on ikka tõepoolest salakaval austaja, kes tahab sinu pereelu lõhkuda? Kahjuks juhtub sageli ka nii, et iseenda enesekindluse puudumise tõttu võimendame täiesti põhjendamatult ühtesid või teisi partneri suhteid. Kui meil jääb puudu lähedase inimese tähelepanust, kaotame kaitstuse tunde ning tunneme hirmu. Sellest ka meie käitumine.

Oled ehk oma probleemi ise enda jaoks välja mõelnud ning oma mehe sõprusele mingi naisega liiga suure tähenduse andnud ja nüüd tunned, et olete võistlejad. Sinu mees aga ilmselt ei mõtlegi petmisele ning kogu lugu on põhjustatud vaid sinu enesekindluse puudumisest. Võimalik, et mehe sõbratar näib sulle sinu endaga võrreldes ideaalne (tal on kaunim figuur, teeb edukat karjääri, oskab seada eesmärke). Ometi unustad sa kõige tähtsama. Sinu mees elab koos sinu, mitte temaga. See aga tähendab, et ta vajab nimelt sind.

Allikas: SamaJa