Me ei taha sind hirmutada ega sulle kuidagi lisasurvet avaldada, kuid on fakt, et ükski naine ei unusta esimest suudlust. Vahet pole, kas see on kohmakas või kirglik, õrn või agressiivne, märg või kuiv. Sõltumata sellest, kas te lööte laubad või ninad valusalt kokku, kelle nägu oli pööratud paremale, kelle oma vasakule, millised olid kaasnevad lõhnad või hääled. Naisele jääb see kõik meelde. Ja esimene suudlus on väga oluline. Väga oluline.

Butleri ülikooli psühholoog ja teadusdoktor John Bohannon uuris 500 inimest selleks, et võrrelda mälestusi elu tähtsündmustest (kaasa arvatud süütuse kaotamine) ning esimene suudlus osutus kaugelt kõige olulisemaks. See oli „uurimuses osalevate inimeste kõige eredam mälestus“. Ta väidab, et inimestel oli meeles 90 protsenti pisiasju, sõltumata sellest, kui ammu see sündmus inimese elus aset leidis. Et asja veel hullemaks teha, võib lisada, et evolutsioonipsühholoog Gordon Gallup Albany ülikoolist leidis oma töös, et 66 protsenti naistest väidab, et on mõne suhte eos lõpetanud, kuna esimene suudlus ei olnud hea. Mis on siis see, mis ühes suudluses nii olulist on?

Vaatame asjale sellise nurga alt: huultel on tohutult palju närvilõpmeid ning seetõttu oodatust suurem ühendus aistinguid ja taju määrava ajukoorega. Õige suudlus stimuleerib neid närvilõpmeid ja vallandab naise ajusse suure hulga heaoluhormoone. Kui sa suudad närvilõpmeid sütitada, tunneb naine, nagu ta oleks joonud klaasi ülikallist šampanjat. Kui sul see ei õnnestu, võid samahästi nägemist öelda. Mis suudlust puudutab, on asi vaid keemias, ning nagu feromoonide puhulgi, on vaid kaks võimalust: te kas sobite või mitte. Küll on aga olemas viise, kuidas suurendada tõenäosust, et teie esimene suudlus vastastikuse sädeme süütab.

Suuhügieen. Kui sa oled äsja söönud karbi sardiine küüslauguleiva ja Brie’ juustuga, ehk ei tasu kohe suudlema tormata? Naiste lõhnataju on väga terav ja see pole üldse nummi, kui sa haised millegi ebameeldiva järele.

Ole enesekindel. Kas Rhett Butler kõhkles, kui ta filmis „Tuulest viidud“ Scarlett O’Harat suudles? Mitte hetkekski. Ta hoopis ütles, et „sind tuleks suudelda sageli ja seda peaks tegema keegi, kes teab, mida ta teeb“. Ning tõestas, et just tema on mees, kellele see ülesanne kontimööda on. Kirglikku suudlusesse haaratud naine on sageli armastusromaanide kaanel ühel kindlal põhjusel. Mitte miski pole hullem kui mees, kes küsib suudluseks luba. „Kas ma võin sind suudelda?“ Nii on viisakas, kuid see ei sütita naise ajus mingeid keemilisi reaktsioone. Loe mitteverbaalseid märguandeid ja taba õiget momenti.

Loe märke. Sa saad kohe aru, kui naine tahab, et sa teda suudleksid. Kui ta on huvitatud, pöörab ta suure osa oma tähelepanust su silmadele ja huultele. Ta võib ka oma huuli niisutada või hammastega oma alumist huult pureda. Vaata talle silma sisse. Jälgi ta huuli. Vaata, kas ta naeratab. Ta ei pruugi ise seda sammu astuda (pole ju ühegi raamatu kaanel naist, kes ise suudluse järele küünitab), kuid ta saadab sulle signaale, et sina seda teeks.

Ära kiirusta. Ära torma nagu sööstaks sa näljaselt aurava pitsa poole. Pea meeles, uuringud tõestavad, et naised mäletavad väga kaua esimese suudluse igat detaili (või vähemalt 90 protsenti neist). Sa ju ei taha, et ta meenutaks, kuidas sa teda marutaudis koerana puresid. Lähene talle aeglaselt ja vaata, kas ta tõmbab oma näo eest ära või jääb paigale. Kui ta eemale tõmbub, oled sa ilmselt signaale valesti tõlgendanud. Kui ta jääb samasse asendisse või naaldub veidi sinu poole, on õige hetk käes.

Kasvata ootusärevust. Puuduta ta nägu. Silita ta juukseid. Puuduta õrnalt huultega tema huuli ja lase tal tunda su hingeõhku (loe lõiku suuhügieenist). Las kasvab ta iha ja las temas kasvab soov su huuli puudutada. Eesmärk on, et ta tahaks sind suudelda. Ootusärevus, et kohe-kohe juhtub midagi imelist, vabastab dopamiini ja muudab sündmuse enda veelgi nauditavamaks. Ülim eesmärk on, et ta tahaks sind suudelda rohkem kui hingata.

Suudle teda. Suru oma huuled aeglaselt ta huulte vastu ja lihtsalt oota. Tunneta. Naudi hetke. Ära kiirusta ega suru keelt talle kurku. Tegu on suudluse, mitte rünnakuga. Suurenda survet ja reageeri tema liigutustele. Kui ta oma suu avab, lase keeltel õrnalt üksteise vastu puutuda. Meeste sülg sisaldab testosterooni ning testosteroon kasvatab naise iha. See ei tähenda, et sa peaks püüdma talle võimalikult palju sülge suhu pumbata, see ei ole üldse erutav. Ka pole sülje määrimine ta suu ümber tore. Veidi märg suudlus on okei, aga sa pole bernhardiin. Ila ei ole seksikas.

Usalda oma instinkte. Suudlus on nagu tants ja iga kahe inimese vaheline tants on ainulaadne. Ta järgneb sinule ja sina pead järgnema talle. Kui ta tagasi tõmbub, lõpeta suudlemine. Kui su tunne ütleb, et ta närvilõpmed erutuvad, jätka suudlemist. Pikad suudlused on imelised.

Puuduta teda. Suudeldakse huultega, kuid käed lisavad tunnet juurde. Silita ta nägu ja juukseid. Emba teda. Toeta käega ta kaela. Tee mida iganes oma kätega, ära neid vaid rippu jäta. Kui sa suudad tekitada temas tunde, et sinu käte vahel on turvaline olla, tahab ta seal sagedamini viibida. Esimene suudlus pole ilmselt hetk, mil sa peaks ta rindu katsuma.

Nüüd on te feromoonid sünkroonis ning teie esimene suudlus pani teda nägema vikerkaari ja tantsivaid ükssarvikuid. Mis edasi? Filmides (sõltuvalt reitingust) nüüd kas kaader vahetub või te kisute teineteiselt riided seljast ja seksite hullunult ja kirglikult, pannes isegi mettsead punastama.