Need on kõige levinumad põhjused, miks mehed kodustes majapidamistöödes eriti kaasa ei löö:

1. Meestel on siiani tugev arvamus sellest, et tema peaks raha teenima ja sina peaksid koristama

Kui mees on üles kasvanud perekonnas, kus tema ema hoidis kodu korras ja tegi maitsvaid sööke, ja isa õlul olid perekonna rahaasjad, on tal nüüd raske leppida teistsuguse olukorraga. Mingis mõttes tahaks ta, et kõik oleks vanaviisi, sest ta kardab sulle näidata, et ta ei oskagi eriti koristada. Terve elu on tal nii mugav olnud ja nüüd peab ta järsku midagi sellist tegema hakkama. See on tugev löök tema ego pihta, mida ta tahaks vältida. Sellises olukorras on arvatavasti aeg tõsiseks jutuajamiseks.

2. Naiselt tulenev kriitika teeb haiget ja tekitab motivatsioonikriisi

Kuna mehed ei ole eriti harjunud koristama, ei oska nad mõningaid asju eriti hästi teha. Nad on sellest teadlikud, aga nad ei taha seda kuulda oma armsa naise suust. Kui su mees näitab üles tahet ja soovi sind aidata ja kodustes töödes kaasa lüüa, siis ära tõrju teda oma kriitikaga tagasi. Lepi sellega, et sa pead natuke aega käituma temaga nagu lapsega: kiida teda iga sammu eest ja sa näed, kuidas ta hakkab särama ja soovib seda ka tulevikus teha.

3. Mehed lihtsalt ei mõtle nii paljudele asjadele

Kui sina vaatad ringi oma elutoas ja näed nurgas vedelevat sokki, tolmuseid kardinaid, segamini diivanipatju jne, siis mees selliseid asju ei märka. Ta saaks aru, et midagi on valesti ainult siis, kui elutoast oleks täielik tornaado üle käinud või kui sa oleksid terve oma riidekapi sinna tühjendanud. Ära pane seda talle pahaks, näita talle peenetundeliselt ja kavalalt, et tema arvates korras tuba on tegelikult päris must.

4. Mehed on harjunud sellega, et naine haarab initsiatiivi

Naised ehk ei märkagi seda, aga vahel nad isegi ei lase meestel kodus midagi teha. Tunnista üles: kui sa oled näinud oma meest tolmuimejaga tolmu võtmas, siis hiljem tahaksid sa seda tegevust korrata. Kui sa seda teed, siis mees ju näeb seda ja saab aru, et tema vaev on mõttetu. Ta otsustab oma peas, et enam tal ei ole mõtet seda teha või ta eeldab, et sina tahadki seda teha.

5. Mehed ei tea lihtsalt, kust alustada

Paljudel meestel on raskusi asjade ära tegemisega, sest nad ei leia seda õiget kohta alustamiseks. Anna talle teada, et sellist asja nagu vale start alustamiseks ei ole olemas. Kõige tähtsam on lihtsalt peale hakata ja asi ära teha. Kui mehel on motivatsioonikriis, mine talle appi ja tehke koos kodu korda.

Allikas: YourTango