1. Ma kardan, et abiellusin vale inimesega

Kahtlused võivad pikapeale hinge kriipima hakata ja küsimused nagu “äkki ta ei olegi minu jaoks see õige?” üles kerkida. Siis tuleb lihtsalt välja mõelda, miks sa niimoodi tunned. Kas teie suhe on muutunud mürgiseks? Probleemid on muutunud lahendamatuks? Või on liblikad kõhust välja lennanud ja argipäev on lihtsalt igav?

Meeste nõustamisele spetsialiseerunud terapeut Kurt Smith tuletab meelde, et absoluutselt kõikide suhetega on vaja tööd teha, sest särts ei jää igavesti niisama püsima. Selle elus hoidmiseks on vaja mõlemal partneril tööd teha ja vaeva näha.

“Liiga paljud inimesed naiivselt uuvad, et kiindumus ja kirg jäävad alatiseks samale tasemele. Ei jää, kui sa ise selle nimel midagi ei tee. Püüan oma klientidele seda meelde tuletada ning uurin välja, millised eeldused ja lootused neil oma kallimatele on ning püüan muuta neid, mis on ebareaalsed, valed või ebaõiglased.”

2. Ma ei tea, mida partner tahab

Kliniline psühholoog Ryan Howes ütleb, et mehi ajavad segadusse naiste poolt saadetud arusaamatud signaalid. “Ta ütleb, et tahab enda kõrvale partnerit, aga kui püüan temaga õhtuisöögiplaane või puhkusemõtteid arutada, ütleb ta, et ole nüüd mees ja tee see otsus ise ära,” kirjeldab Howes. “Või nõuab naine mehelt emotsionaalsust ja tundeid ja kui mees enda selle külje avab, langeb talle kaela kriitikalaviin,” toob ta teise näite.

Solvumise ära hoidmiseks on kõige tähtsam aus ja avameelne suhtlus. Küsi, mida sa tahad ja millest sa aru ei saa, mitte ära vaiki solvunult. “Tema jaoks ei pruugi need asjad, mis sind segadusse ajavad, üldse vastukäivad olla. Või siis ei saa ta ise arugi, et ta saadab erinevaid signaale ja mõtleb hoolikamalt, mida sulle ütleb. Igal juhul on selge ja konkreetne kommunikatsioon hädavajalik.”

3. Ta ei hinda mind

Abielunõustaja Kate Stoddard kinnitab, et paljud tema juurde jõudnud meestest tunnevad puudust kiitusest. “Mehed peavad olema emotsionaalselt tugevad ja ei tohi tundeid välja näidata, arvavad paljud. Tegelikult muidugi vajavad mehed oma naistelt kiitust, heakskiitu ja komplimente kui õhku!”

Selle olukorra muutmiseks soovitab Stoddard mehel kõigepealt harjutada endale komme sisse naisele tihti komplimente teha, kiita ja tänada. “Siis saad väljendada ka oma soovi heade sõnade järgi ja teha seda armastaval ja viisakal toonil.”

4. Ma ei tea, mida teha, kui ta kogu aeg toriseb

Meestel on väga raske emotsionaalse naisega toime tulla. Nemad on programmeeritud reageerima ühele probleemile ja lahendusi otsima, kui partner võib-olla lihtsalt tahab end tühjaks rääkida ja õla najal nutta.

Põhjus on selles, et mehi ei õpetatagi oma tunnetega toime tulema, sest neile räägitakse maast madalast, et mehed ei nuta ja emotsioone näidata ei tohi. Nii et oma tunnetest rääkimine võib olla neile nagu uue keele õppimine.

5. Partner näägutab lakkamatult

Näägutamine on negatiivse alatooniga sõna, millega kirjeldatakse naise ebameeldivat käitumist, näiteks kui naine tuletab meelde, et pead koera ravimid ära tooma või kaks nädalat nurgas seisnud reisikohvri lõpuks lahti pakkima. Näägutamine on tihtipeale kombinatsioon rääkimata jäänud või valesti väljendatud ootustest ja lubaduste täitmata jätmisest. “Näägutamine on tegelikult väga ebatervislik ja hävitav suhtlemisviis, aga mõistan, et naistel ei ole tihtipeale muud valikut,” ütleb Smith. “Meestel on tõsi taga, kui nad lubavad midagi ära teha, aga halvad harjumused ja segajad tulevad vahele.”

6. Kuidas oma partnerit õnnelikuks teha?

Tihti meenutatakse, et suhte alguses oli naine nii õnnelik ja rõõmus ja nüüd ainult viriseb nii mehe töö, sõprade kui pere üle ja mees ei tea, mida teha. Kõik katsed naist rõõmustada jooksevad liivad või toovad rõõmu ainult ajutiselt. Siinkohal meenutavad terapeudid, et ükski mees ei vastuta sajaprotsendiliselt naise heaolu ja õnne eest, nad saavad sellesse vaid panustada ja seda toetada.

“Püüan oma klientidele selgeks teha, et teist inimest ei ole võimalik õnnelikuks teha. Seda saab teha ainult naine ise. Sina saad pakkuda talle tuge, tähelepanu ja armastust, aga tema õnnetunne ei ole sinu teha. Saad tegeleda omaenda heaolu ja õnnelikkusega ja vaadata, ehk su pingutustel on mõju ka teie suhtele.”

Allikas: Huffington Post