Hingesugulaste vaheline seos on palju universaalsem, keerulisem, peenem ja asendamatum kui mistahes muu traditsiooniliste suhtlemisnormide ja romantiliste ootuste sisse mahtuv.

Siinjuures võiks alustada kõigepealt “hinge” puudutava osaga. Sõnasõnalt võttes viitab see sidemele, mis küünib maisest eksistentsist kaugemale, see on side, mis ulatub sügavale inimese sisse sotsiaalsete rollide ja ego taha tema tegeliku minani välja ning see on ka igavesem kui füüsiline eksistents.

Kui omandada hingeline identiteet, mida kõik jagavad, siis on kõik inimesed omamoodi teie hingesugulased. Nii palju siis üheainsa hingesugulase teooriast. Kui te tahate leida hingesugulast, siis neid on teie ümber palju. Samas elame me kõik oma kehas ning tegutseme läbi ego, me kõik oleme oma ainulaadsel arengutrajektooril, liikudes teadlikuma elu ja terviklikuma iseenese suunas. Kuigi me kõik liigume ühes suunas, on igaühel oma keeruline reisiplaan ning me oleme iseenese leidmise erinevates etappides. Loomulikult teadvustavad mõned meist seda enesele rohkem kui teised.

Isegi kui te seda ei usu, tuleb teil hingesugulast otsides teadlikult arvestada individuaalse psühholoogilise arengu elemente ja trajektoori, vastasel juhul langete te hingesugulase otsimise protsessist automaatselt välja, kuna te ei ole nõus sügavuti minema.

Niisiis . . . inimese arengu keerulisuse ja mitmekesisuse tõttu on mõned võimalikud hingesugulased igapäevaelus teistest lihtsalt sobivamad. Seepärast tuleb teil näidata üles taibukust, et jõuda selleni, mida te tõepoolest tahate.

Teadlikkuse kasvuni viiv kosmiline risttee eeldab, et te selgitaksite välja, millistel inimestel on piisavalt hingesugulase potentsiaali, et nendega tegelikult rahus ja harmoonias elada. Sellise arukuse omandamine on teie isikliku vaimuvalgustuse vältimatu osa. Paljude sügavaks pahameeleks ei ole võimalik hingesugulase potentsiaali ära tunda põgusa vaatluse või pinnapease mõttemõlgutusega. Hingesugulased ei lange teile taevast kaela ning te ei tunne neid ära palja vaatamise … või nendega magamisega.

On inimesi, kellega me saavutame kontakti väga tugeval energeetilisel tasemel. Nagu laserkiir. Sellest sündiv suhe on või paistab olevat sügav ning võib olla katkedes piinavalt valus. Paraku ei piisa ühest, kahest ega isegi mitmest laserkiirest piisava partnersuhte loomiseks hingesugulaste tasemel. See on sama mis vaadata üht telesaadet 24 tundi päevas! Teadlikus muundumises olevad hinged vajavad kaabeltelevisiooni! Me peame jagama 57 – või 57 miljonit – laserkanalit, kuna meil on nii palju koos õppida.

Sellest tulenevalt on teadlikult areneva isiksuse ja hingesugulase otsija ülesanne mitte lasta end juhusliku egot turgutava kaootilise laserkiire poolt romantilisse hullumeelsusse tõmmata.

Tõelise hingesugulase otsimine saab toimuda vaid selle nimel, et leida inimene, kes aitab meid üleminekul kõrgemale teadlikkusele ja vastupidi. See on tõeline leid, kuna suhe hingesugulasega on teadlik otsus läheduse saavutamiseks ning teineteise kõrgemale arenguastmele aitamiseks. Juhukohtumised potentsiaalsete hingesugulastega ei paku sellel tähtsal teel piisavat kosutust.

Niisiis . . . alljärgnev on hingesugulase funktsionaalne definitsioon:

Hingesugulaste vaheline suhe on teadlikult või superteadlikult (aga mitte kunagi alateadlikult) loodud lähedane suhe kahe inimese vahel, mida nad igapäevaelus hoiavad, et saavutada kõrgem areng selliselt, mis vastab nende temperamenditüübile ning võimaldab neil hingeliselt kasvada.

Vott! See on alles tase! Paljusid inimesi selline definitsioon õigustatult heidutab. Palju lihtsam on otsida vaid särtsakat armukest.

Sellise suhte hoidmine ei ole mitte alati kerge, kuna olulised egomuutused ning seesmised transformatsioonid tuleb läbi teha koos. Seda teed märgistavad sagedased peatused oma psüühilise mina leidmiseks ning me kõik vajame head treenerit, kes meid ISEENESE pideva uuestisünni juures abistaks. Kui psüühilise ümbersünni valud kõrvale jätta, siis on tasu suurem kui MISKI MUU.

Suhe hingesugulasega on üks kõige olulisemaid kogemusi, mis me selles elus leida võime, kuna see on nii meid ennast kui maailma puudutavate täiesti uute vaadete katalüsaator, mis muudab põhjalikult meie reaalsust. Sellise partnersuhte hoidmine pikema aja vältel on väärt kõiki jõupingutusi, mis me selle ülesande täitmisel teeme. Need jõupingutused hõlmavad süvainformatsiooni kogumist iseenese ja teiste ning elutingimuste kohta … ja selle informatsiooni integreerimist, et toita kirglikku ja tugevat suhet armastatud partneriga.