"Olen kihlatud, kuid mu tulevane kaasa ei suuda mu minevikust lahti lasta. Olen olnud talle truu ja hea kaaslane, aga ta viskab mulle pidevalt nina peale üht seika mu minevikust, mille üle ma ise eriti uhke ei ole. Nimelt petsin oma eksabikaasat ja lahutasin temast hiljem, sest meie abielu ei olnud õnnelik. Tean, miks ma seda tegin ja olen veendunud, et ei murra enam iial truudust. Tunnen end siiani petmise pärast süüdi.
Mu kihlatu sai teada, et olin oma eksi petnud. Kuigi see toimus enne, kui ma temaga kohtusin ning olen püüdnud olla talle hea ja truu kaaslane ning tean, et ei teeks samasugust viga enam iial, ei suuda ta seda viga unustada ning viskab mulle seda aeg-ajalt nina peale. Ma olen väsinud end süüdi tundmast ja ei saa aru, miks ta siis palus mu kätt, kui mu minevik teda nii väga segab."

Essence.com`i suhteekspert dr Sherry vastab lugejale nii:

Esiteks, miks sa ütlesid "jah" sõna mehele, kes sind ei usalda? Teiseks, miks sa raiskad oma aega ja üritad ennast talle pidevalt tõestada? See mees üritab sinu mineviku abil sind kontrollida ja ta naudib seda, et sa talle oma truudust ja armastust tõestada püüad.

Asi ei olegi sinus, vaid su mehe ebakindluses ja kontrollivajaduses. Mida iganes sa ka teeksid - ta ei jääks iial rahule nagunii. Tema vajadus su minevikupatte nähtavale tuua on tegelikult ahistamine ja iga uue tüliga samal teemal kisub ta su vanad haavad uuesti lahti. See on tema õel ja haiglast naudingut pakkuv mäng, mida sul ei õnnestu ka parima tahtmise juures võita.

Ta ei mõista seda, et kõikidel meist on minevik, mida me muuta ei saa. Temal endal muide samuti. Kuid talle oma mineviku sügavamaid saladusi paljastades usaldasid sa teda palju rohkem, kui ta oli ära teeninud ning ta kasutab sinu usaldust tema vastu praegu kurjasti ära.

Kui abiellumisplaan on endiselt jõus, soovitan tungivalt enne nõustamisele minna, et selgusele jõuda, miks sa lubad tal enda kallal vaimset vägivalda tarvitada ning miks ta tunneb, et peab seda tegema. See on kindel, et abielludes läheb olukord ainult hullemaks. Ja sina ei ole ära teeninud seda, et su minevikueksimusi sinu vastu ära kasutatakse.