Värske ajakirjas Sex Roles avaldatud uuring aitas seda teemat pisut valgustada ja jõudis järeldusele, et mehed flirdivad peamiselt kuuel põhjusel: seksimiseks, selleks, et avastada, mis tunne oleks olla suhtes, oma enda suhte tugevdamiseks, millegi saamiseks, enesehinnangu tõstmiseks ja ka selleks, et lihtsalt lõbutseda.

“Mees võib olla sügavalt armunud ja enda partnerist hoolida, aga viimane on tema jaoks liiga turvaline. Flirtivas suhtluses on midagi salapärast, mis teeb selle põnevaks ja tõstab ego,” selgitab pereterapeut Cassandra Len.

Kuna mehed pole naistest üldse nii erinevad kui arvata võiks, soovivad ka nemad olla ihaldatud, lisab suhete coach Carlos Xuma, aga tema sõnul pole see mitte ainult meestele tervislik, aga ka eluks vajalik käitumine.

Abielu- ja pereterapeut Meredith Silvermani sõnul on flirtimine märk sellest, et ei olda oma suhtega rahul. “Mida iganes mees flirtimisest saab, peaks ta sellest oma naisega rääkima, sest ta vajab seda naiselt rohkem,” hoiatab ta.

Mitmed eksperdid on eri arvamustel selles osas, miks abielumehed kipuvad flirtima, aga on üks asi, millega nad kõik paistavad nõustuvat: flirtimine võib pikas plaanis viia emotsionaalse petmiseni, mis võib püsisuhet lõhkuda.

Lugeja, milline on sinu suhtumine flirtimisse, kui oldakse püsisuhtes, aga tähelepanu pööratakse kellelegi kolmandale?