• Macho-toidukorrad

    Mehed sureksid alatoitlusse, kui nad ei saaks kolme suurt rooga päevas, seitse korda nädalas. Liha, kartulid, köögivili ja veel midagi. See on fakt. Naised söövad meestest vähem, aga nood ootavad, et nad einestaksid täpselt niisama tihti.

    Lahendus

    Kui teie mees nõuab, et ka teie jagaksite tema toitu, siis te peate tegema talle selgeks, et kerge salati eelistamine neljale vorstile ja kartulipudrukuhjale ei tähenda sugugi seda, et te oleksite alatoidetud. Proovige saavutada kompromissi, valmistades talle tõhusa toidukorra paar korda nädalas ja kui te valmistate midagi kergemat, siis tõstke taldrikule suur tükk leiba või liha, et ta kõhu täis saaks. Ärge mainige kahe nädala jooksul oma “paksu” kõhtu, reisi ja istmikku ning küll ta lõpetab teie sundtoitmise!

  • Vannitoa hügieen

    Mehed jätavad pärast duši all käimist vannituppa loigud. Nad jätavad nendesse armastusega tekitatud loikudesse käterätid. Ja kui nad ei jäta neid vannitoa põrandale vedelema, jätavad nad need räpase ja märjana voodi peale. Mehed jätavad ka kraanikausi ja vanni karvu täis.

    Lahendus

    Olevat teaduslikult tõestatud, et mehed ei suuda teha mitut asja korraga. Kui nad käivad duši all, siis selleks, et end väljaminekuks korda seada. Ja nad keskenduvad sellele ega saa aru, miks see teid häirib. Põrandal oleva loigu kuivatamine ning kraanikausi ja vanni puhastamine on koristamine ning see on juba sootuks teine töö. Mees ei näe selles probleemi, sest tema jaoks seda ei eksisteeri.

    Naised on harjunud tegema mitut asja korraga ning nad näevad asju sellisena, et need tuleb ära teha, olenemata sellest, mis millega kokku läheb. Kui te just ei jäta vannituppa silti “Kui sa jätad maha loigu, jätan mina sinu maha”, siis laseb ta samas vaimus edasi. Aktsepteerige tema pesemisharjumusi ning eirake karvu ja loike.

  • Kanalite kiirvahetamine

    Mees võib kõndida tuppa, otsida puldi üles ning lülitada televiisori spordikanali peale, sellal kui teie oma lemmiksarja vaatate, ning kõndida siis toast ja võibolla koguni majast välja. Ja kui ta vaatab televiisorit koos teiega, ei saa ta aru, et pidev kanalite vahetamine on häiriv.

    Lahendus

    Meeste ja naiste ajud on erinevad ja töötavad erinevalt. Naised vaatavad asjadele erineva nurga alt, nad käsitlevad asju nii emotsionaalselt kui praktiliselt. Mehed näevad asju lineaarselt. Seega näevad mehed telekapuldis tehnilist seadet, mida nemad peavad kontrollima. Neil ei ole lihtne kohaneda, kuna harjumused on neis sügavalt sees.

    Kui nad teavad, et nende televiisor näitab täpselt seda, mida nad tahavad, siis tunnevad nad end hästi. Ärge laske sellel oma suhet segada ning peitke pult ära, kui te vaatate midagi, mis teid huvitab. See on ainuke võimalus saade segamatult lõpuni vaadata.

  • Neljamõõtmeline stereoheli

    Mehel peab olema stereo vannitoas, elutoas, magamistoas ja köögis. Ta mängib neil erinevat muusikat ning vähemalt kolm stereoseadet on korraga töös ka siis, kui ta näiteks maja ees autot peseb, kus on muide ka stereo sees.

    Lahendus

    Taas tuleb meelde tuletada, et meestele meeldib teha üht asja korraga. Nad sisenevad tuppa, panevad muusika mängima, teevad ära selle, milleks nad tuppa tulid, lahkuvad. Siis nad lähevad teise tuppa ja kordavad sama. Mehed teevad kõike teatud kindlakskujunenud korra järgi. Nad ei suuda tegevusi omavahel ühendada ja nad ei näe mingit probleemi selles, et neil mängib igas toas eri stereo.

    Katsuge tekitada majja vähemalt üks ilma stereota tuba, et saaksite seal muusikata lõõgastuda. Vastasel juhul soetage endale selline pult, millega te saate lülitada välja mistahes maja otsas üürgava tehnika.

  • Supersäästja versus pillaja

    Mehed ei mõista, miks me vajame Clinique´i tooteid ning vanniõli, selle asemel, et leppida säästupakendis kõik-ühes vannivahu, šampooni, palsami ja dušigeeliga. Muide, mehed näppavad alati meie tagant kreemi, kui nende nahk raseerimise järel punetab.

    Lahendus

    Meeste maitse- ja lõhnameel ei ole nii arenenud kui naistel, seega ei suuda nad arvatavasti teha vahet kalli ja odava toidu ning ilutoodete vahel. Koopaaegadel oli meeste ülesanne loom maha nottida ja koopasse vedada, sellel kui naised askeldasid marjade ja ürtidega, keetsid ning üritasid muuta liha maitsvamaks. Siis muutusid naised ka lõhnade ja maitse suhtes tundlikumaks.

    Seega on lahendus ilmselge: kasutage oma naiselikke võlusid, öelge talle, et olete tundlikum kui tema ega saa osta asju, mis teie nahka ärritavad ja teilt tuju röövivad. Te ju olete paari lisakrooni väärt? Odav võte, aga tulemuslik. Aga kui see ei aita, tuletage talle meelde, kui palju ta DVD-d, CD-d ja tehnika maksavad.

  • Minu aeg

    Ta ei suuda mõista, miks te vajate aegajalt iseenese jaoks aega. Ja seda ka siis, kui teil ei ole algamas menstruatsioon ning et ei ole üldiselt halvas tujus. Te lihtsalt tahate rahu ja vaikust ning võimalust teha seda, mida teie tahate, olgu see näiteks kolmetunnine kümblus, 1980te plaatide kuulamine või seebikate vaatamine.

    Lahendus

    Enamus mehi ei mõista, et naised tegelevad sageli saja asjaga korraga ning seega ei mõista nad, kuivõrd nad ära väsivad. Kui mehed peaksid niisama paljuga hakkama saama, saaksid nad arvatavasti aru, miks te tahate jalad seinale tõsta ja olla rahus ning vaikuses. Laske mehel oma ülesandeid täita ja küll ta anub teilt varsti ainult iseenese jaoks mõeldud aega.

  • Räpane mees

    Üks teist on nii puhas, et meenutab Monicat “Sõprade” (“Friends”) sarjast, teine aga usub, et röstsaia tuleks süüa oste rösterist. Üks teist poleerib regulaarselt põrandaliiste, teine ei tea, mis põrandaliist on.

    Lahendus

    Kui teie mees ei pea puhtust, ei paranda teda mingi näägutamine. Ta võib aegajalt üritada tööpinna puhtaks pühkida, aga ta ei tee seda kunagi põhjalikult ega suuda ka püsivalt puhtusearmastajaks jääda. Võimaldage talle üks nurgake magamistoas, kus ta võib oma segadust hoida, ning ärge seda puutuga. Ka võiksite palgata koristaja, kelle teenus maksab mõnisada krooni paaritunnise töö eest, mis on väike hind koduse meelerahu eest.

  • Tekivaras

    Teie värisete külma käes, sellal kui teie mees on end teie teki sisse mõnusalt kerra keeranud.

    Lahendus

    Me kõik teame, et halb ööuni võtab meilt tuju, aga ärge laske hommikusel tõredusel oma suhet rikkuda. Ostke tõeliselt suur tekk, mis kataks teid mõlemat, ja jääks ülegi. Probleem on kohe lahendatud.