1. Mehed petavad kuna nad tulevad sellest puhtalt välja. 250st intervjueeritud mehest ainult 40 puhul avastas naine, et mees teda petab. 60st petetust naisest, keda eraldi intervjueeriti vaid 3 jätsid oma mehe maha. Ehk siis - meestel ei ole mitte midagi karta. Kui nad jäävad ka vahele, siis ikkagi ei juhtu nende jaoks mitte midagi hirmsat.
  2. Mehed, kes jäid vahele ja kellele naine andestas jätkasid petmist. Naise andestus oli kui petmise jätkamist lubav loosung.
  3. Mehed otsivad salasuhteid kuna nende elu on tühi ja neile on vaja saladusest tingitud põnevust. Harva armutakse oma armukesesse. Enamasti ei tee salasuhe ei tee meest siiski õnnelikuks (see aga ei tähenda, et ei otsita aina uusi ja uusi suhteid, puhtalt põnevuse pärast).
  4. Enamik mehi, kes petavad ei tunne süütunnet, neil tegelikult ei ole kahju (ei maksa uskuda vabandusi). Kui mees jääb vahele, siis sageli põhjendab ta seda viisil, et naisele jääb mulje, et naine ise on hoopis kõiges süüdi.

Miks naised midagi ei tee:

  • Neil puudub enesekindlus (NB! jäädes petisest mehe juurde väheneb enesekindlus veelgi).
  • Ühiskond, sageli ka sõbrad ja tuttavad ning tihti ka naine ise (kuna mees põhjendab seda sageli nii) arvab, et naine ise on selles süüdi, et mees teda petab (pole voodis hea, ei kiida meest, on end käest lasknud).
  • Naine kardab üksikuks jääda (mehed teavad seda suurepäraselt).

Kuidas saavutada olukorda, et sinu mees ei petaks sind?

Ole enesekindel, nõua tähelepanu ja tee mehele selgeks, et petmist sa ei andesta. NB! Kui ta sind tegelikult ka petma peaks, siis vii oma lubadus ellu.