Tegelikult saaks osa asju vabalt sõbrannadelt. Ja sõpradelt üldse. Osa saaks võib-olla õelt-vennalt või vanematelt? Omaenda lastelt? Enda tööst? Osa asju — muidugi mitte käegakatsutavaid — saaks kergesti raamatut lugedes või näiteks mere ääres jalutades. Ja osa saaks, öelgem otse — teistelt meestelt. Mitte sellelt ühelt, sellelt kõige kallimalt. Lihtsalt et teda säästa ja hoida.

Selleks tuleb kõigepealt oma sisemises kaoses kord luua. Saada aru, mida sa siis õieti tahad. Oi, see pole kerge. Aga mida sa siis nii väga tahad? Peamiselt tahavad naised ei vähem ega rohkem kui tunda end armastatuna. Ja see on nende enda viga, kui nad nii ei tunne, sest teie nende eest tunda ei saa. Aga kui tahate, saate selle heaks paljugi teha.

Selle eesmärgi nimel töötavad kõik väikesed ja väga väikesed tähelepanuavaldused. Võite naisele armastust avaldada, aga kümme minutit hiljem tema jutule vahele lõigates on armastusavaldus tühistatud. Vähemalt naise peas. Võite naisele sületäie roose viia, aga kui hiljem mainite, et kinkisite hiljuti lilli veel kellelegi, olgu see kas või kolleeg, muutuvad roosid naise silmis rästikuteks. Ja nii edasi.

Kuidas meest kõigest sellest säästa? Räägi olulistest asjadest parem sõbrannaga, tema juba su juttu ei katkesta, vaid elab kaasa täpselt nii, nagu sulle vaja, ja esitab õiges kohas õigeid küsimusi. Tema ei vaju vahepeal oma mõtetesse ega ärka ehmatades, püüdes ära arvata, kas nüüd on õige aeg noogutada või pead raputada.

Püüa märgata ka teiste inimeste tähelepanuavaldusi — lähedased sõbrad panevad ju teineteise vajadusi hästi tähele. Kui vähegi vaevaks võtad, näed, et maailm kubiseb vihjetest: oled hea, ilus ja armas. Mida suurem on su hirm hüljatuse ees, seda vähem neid vihjeid näed, aga just siis tasubki õppida neid märkama.

Hea koht, kus end armastatuna tunda, on töökoht. Tavaliselt seda teadvustamata kõpsuvad tuhanded kontsapaarid tuhandetes kontorites just selle nimel.

Ja mida siis teistelt meestelt peaks saama, kui tegelikult tahad ikkagi ainult seda ühte? Väga lihtne, just need teised võivad täiesti kogemata hakkama saada selle kõige olulisemaga — väikese, aga eluliselt vajaliku tähelepanuavaldusega. Enam polegi vaja seda oma mehelt oodata, vaid talle võib ilma igasuguse etteheitva varjundita rõõmsalt öelda: “Minuga on kõik hästi!”

Muidugi tahavad naised veel umbes tuhat asja, mis pisut varieeruvad indiviiditi ja käivad üksteisele risti vastu. Mehel on sellest võimatu aru saada. Loodetavasti sinul endal mitte.